Česká televize odhalila podzimní trumfy. Čeká nás Bedřich Smetana i návraty Docenta či Stardance

Česká televize odhalila podzimní trumfy. Čeká nás Bedřich Smetana i návraty Docenta či Stardance
Smetana | Česká televize
Česká televize má za sebou poměrně úspěšný první půlrok. Velkou sledovanost nepřitahovaly pouze sportovní přenosy mistrovství světa v hokeji a fotbalového Eura na ČT Sport, ale také seriály v čele s hitem Smysl pro tumor, kriminálkou Stíny v mlze, minisérií Vedlejší produkt a velká čísla přinášela i populární show Peče celá země. ČT má tedy rozhodně na co navazovat. Nově představené podzimní schéma pak ukazuje, že tyto úspěchy by mohla v následujících měsících velmi snadno napodobit.
StarDance aneb když hvězdy tančí
StarDance aneb když hvězdy tančí
53%
Jedním z největších trháků sezóny bude jistě druhá řada kriminálního seriálu Docent od Jiřího Stracha. Ivan Trojan, Ondřej Vetchý a Tereza Ramba musí dát svůj ostřílený kriminální tým opět dohromady, aby vyřešili nové závažné případy. Tím ovšem režisérova nadílka na veřejnoprávní televizi nekončí. Do vysílání se totiž následně dostane také jeho nový seriál Lovec, v němž se budou vyšetřovat mysteriózní případy a tematicky se bude navazovat na úspěšné minisérie Ďáblova lest, Ztracená brána a seriál Labyrint.
Dalším velkým lákadlem pak bude film Smetana, pojednávající samozřejmě o jednom z našich největších hudebních skladatelů, jehož si v počinu Marka Najbrta zahrál Václav Neužil. Film má pojednávat o posledních letech skladatelova života, jež kvůli ztrátě sluchu trávil v samotě, zároveň se ovšem bude zabývat jeho soukromým životem a ukáže nám jeho dosud netušené stránky. Snímek, který byl natočen k příležitosti 200 let od Smetanova narození, doprovodí také dokument Tajemství života Bedřicha Smetany, ve kterém titulní roli ztvární Petr Lněnička.
Docent
Vlastně se nic nestalo
Tereza Ramba
Ivan Trojan
Ivan Trojan, Ondřej Vetchý
Na iVysílání a později i na České televizi si odbude premiéru nový seriál Vlastně se nic nestalo, jenž bude pojednávat o aktuálním internetovém trendu sexuálního influencerství v čele s OnlyFans a o tom, jaký vliv má na osobnost a partnerskou komunikaci. V hlavních rolích se objeví Elizaveta Maximová a Denisa Barešová, kterou budete moci vidět i ve zmíněném Smetanovi. Seriál vychází z dílny režiséra Jana Vejnara, jenž má na kontě oceňovanou komedii Přišla v noci.
Zaručeným úspěchem a zdrojem sledovanosti pak bude pro stanici již třináctá řada soutěže Stardance, v níž se řada celebrit a známých tváří bude opět pokoušet ovládnout taneční parket. Tentokrát mezi nimi budou Lucie Vondráčková, Jana Paulová či Filip Blažek. Dokumenty na ČT1 pak nabídnou portréty Daniely Kolářové, Pavla Zedníčka či skladatele Karla Vágnera. Čekají nás také premiéry úspěšných českých filmů. Televizní diváci se tak mohou těšit na sci-fi Bod obnovy, komedii Přišla v noci, Úsvit či dokument Tady Havel, slyšíte mě? Bohatou nabídku ovšem mohou čekat příznivci dokumentů i na ČT2, kde nás čeká např. nová řada cestovatelského pořadu Bedekr. Televizní diváci zkrátka budou mít z čeho vybírat.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých seriálů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Česká televize