Erotická provokace, nebo silné drama? Česká Jedna noc dráždí Netflix

Erotická provokace, nebo silné drama? Česká Jedna noc dráždí Netflix
Jedna noc | Bontonfilm
Co všechno lze udělat pro rodinu? To je jeden z hlavních motivů, jimž se příběh Adama (Adam Ernest) a Elišky (Vanda Chaloupková) zabývá. Bývalý muzikant si kvůli tragické nehodě odseděl svoje a aktuálně se snaží vydělávat na stavbě. Jenže to na obživu rodiny nestačí, zejména když solidní část příjmu následně propije s kámoši v hospodě. Finanční stránku proto obstarává právě Eliška, která je sice matkou malého dítěte, i přesto musí vydělávat na sexuálních livechatech a plnit chlípným zájemcům jejich přání. To se nelíbí Adamovi, obzvláště když od chlapů musí poslouchat nepěkné poznámky, místo sehnání lepší práce však situaci řeší větším množstvím alkoholu a čím dál toxičtějším chováním. Vše pak vyvrcholí v titulní noc, během níž se film odehrává.
Jedna noc
Jedna noc
  • Netflix
60%
Tvůrci se tedy zabývají otázkou internetové erotiky z dosti zajímavého pohledu, a to poněkud ztraceného muže. Laňka se snaží ukázat, jak velký vliv může mít tato práce na zdánlivě harmonický vztah a intimní život páru; zároveň chce i poukázat na skutečnost, do jakých zoufalých situací se mohou rodiny kvůli finanční tísni dostat. Velkým tématem je i samotný moderní trend sexuálních livechatů a celkově internetové erotiky, jejíž fenomén šokoval i samotné tvůrce a herecké obsazení.
„Myslím si o sobě, že mě něco hned tak nerozhází, ale když jsem viděla, co všechno tam lidé po dívkách chtějí a co všechno jsou dívky za peníze ochotné podstoupit, zaujalo mě téma filmu ještě víc,“ vysvětluje Chaloupková, na níž čekalo slušné množství intimních scén a v jistých momentech ji musela nahradit pornodublérka. „Je to svět, kde nic není dost abnormální a kde ženy snadno mohou ztratit sebeúctu a sebelásku. Nemluvě o tom, jak se všechno to, co na těchto chatech zažijí, musí nutně podepsat na jejich přístupu k mužům,“ dodává.
Jedna noc: trailer | Bontonfilm
I přes silné motivy ovšem Jedna noc v kinech nezazářila a nezanechala tak výrazný divácký otisk jako předešlé drama Davida Laňky Spolu. Právě na Netflixu, kde chytá řada tuzemských titulů druhý dech a stávají se tu sledovanými hity, se však může snímek dočkat kýženého úspěchu. Na streamovacím poli totiž může peprná látka dostatečně rezonovat a velmi rychle se vyšplhat mezi momentálně nejsledovanější filmy platformy. Dáte Jedné noci také šanci?
Podívejte se na žebříček nejlepších erotických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Bontonfilm