Po Netflixu hodlá zdražovat i Disney+. Cena se razantně zvýší, můžete ale i ušetřit

Po Netflixu hodlá zdražovat i Disney+. Cena se razantně zvýší, můžete ale i ušetřit
V hlavě 2 | Falcon
Vyplývá to z informací na oficiálních stránkách, které potvrzují zdražení, o němž se už chvíli spekulovalo. Stávající základní tarif se tedy zdraží o poměrně znatelných 25 %, tedy z 239 korun na 299 korun. Služba se tak dorovná ceně konkurenčního Maxu. Zdražení bude pro nové předplatitele zavedeno od 17. října, stávající uživatelé si připlatí od 21. listopadu. Zdraží se tedy samozřejmě i roční předplatné z 2390 Kč na 2990 korun. Pokud tedy chcete nějaké korunky ušetřit, můžete si před zavedením nové ceny koupit ještě původní roční balíček.
Je tu pak ještě jedna možnost – slevit ze svých nároků na kvalitu. Zatímco doteď byl u nás na Disney+ dostupný pouze jeden tarif, od podzimu budou již dva. Ten stávající bude přejmenován na Disney+ Premium a bude nadále obsahovat tu nejlepší možnou kvalitu obrazu (řada filmů v rozlišení 4K) i zvuku (tituly s Dolby Atmos), budete si navíc moci službu přehrát na 4 zařízeních.
V hlavě 2
V hlavě 2
V hlavě 2
Deadpool & Wolverine
Deadpool & Wolverine
Pokud se vám ale nebude chtít platit 299 korun měsíčně, můžete přejít na nový tarif Disney+ Standard za 199 korun měsíčně. Filmy si ovšem budete moci přehrávat maximálně ve Full HD kvalitě, s 5.1 zvukem a na pouhých dvou zařízeních. Je tedy jen na vás, zda se rozhodnete uskromnit, nebo dáte za kvalitu více peněz. V plánu je pak do budoucna ještě jeden levnější tarif, Standard s reklamou, který by měl být zase o něco levnější, ale za cenu časté inzerce během pořadů. Tento tarif se bude dostávat do některých zemí Evropy už 17. října, u nás bude jeho zavedení nejspíše otázkou času.
Pokračuje tak vlna zdražování streamovacích služeb, na kterou možná brzy zareaguje i další konkurence. Na rozdíl od Netflixu, jenž k podobně razantnímu zdražení přistoupil u nás vůbec poprvé, se u Disney+ jedná už o druhou změnu. Služba byla přitom u nás odstartována teprve před dvěma lety. Při spuštění platformy stála 199 korun měsíčně, loni v září cena stoupla na 239 korun a nyní tu máme další skok.
Budou diváci i nadále za službu platit, nebo ji čeká v nadcházejících měsících menší exodus? Platforma bude mít sice ke konci roku v zásobě premiéry titulů jako Deadpool & Wolverine, V hlavě 2, nový Vetřelec či Star Wars seriál s podtitulem Bludná banda, boj o diváky ale bude na streamovacím poli stále náročnější.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Disney+.
Zdroj: Disney+, AVmania.cz