Netflix v Česku poprvé výrazně zdražuje. Po nenápadné změně sáhneme hluboko do kapsy

Netflix v Česku poprvé výrazně zdražuje. Po nenápadné změně sáhneme hluboko do kapsy
Stranger Things (2016) | Netflix
Slavná platforma přitom zavádí změny hodně nenápadně, prozatím o nich neinformovala v žádné tiskové zprávě či e-mailu své předplatitele. Navýšení ceny je ovšem už nyní k dispozici na oficiálních stránkách Netflixu i v odpovědích na často kladené otázky. Zdražení je poměrně skokové, ceny stouply zhruba o 20 % a dá se říci, že čím lepší tarif máte předplacený, tím více si připlatíte.
Základní tarif Basic, v němž můžete filmy a seriály sledovat pouze na jednom zařízení v nižší kvalitě 720p, stojí nyní měsíčně 239 Kč místo dřívějších 199 korun. Balíček Standard s Full HD kvalitou a možností pouštět si Netflix na dvou zařízeních teď zakoupíte za 309 Kč, dříve stál 259 korun. Za Premium účet v té nejlepší 4K kvalitě a možnosti přehrávání na čtyřech zařízeních nyní zájemci zaplatí dokonce o 60 korun více – z původních 319 Kč stoupla cena na 379 Kč. Zvýšil se také příplatek za dalšího uživatele z jiné domácnosti. Doteď jste za „hosta“ na vašem účtu platili 79 Kč, nyní už se bude jednat o 99 Kč.
Změna ceny na Netflixu
Změna ceny na Netflixu
Stranger Things (2016)
Stranger Things
Wednesday
A to je poměrně zásadní skok, obzvláště když o něm předplatitelé nebyli dosud informováni. Ti zatím nemají podle všeho změnu ještě zavedenou v platbě a není zobrazována ani na jejich netflixovském profilu, to je ovšem nejspíš jen otázkou času. Noví zájemci o Netflix si připlatí už nyní a možná si řada z nich rozmyslí, zda půjde rovnou do verze Premium.
Netflix tím v podstatě potvrdil pozici nejdražší streamovací služby na českém trhu, jen si ji až nečekaně upevnil. Bude zajímavé sledovat, zda toto zdražení bude mít nějaký vliv na případný odchod předplatitelů, nebo zůstanou lidé službě nadále věrní. Vzhledem ke svému poměrně silnému postavení v tuzemských domácnostech a stále velké nabídce originálních i nakoupených titulů se ale nejspíš Netflix výrazného poklesu zájmu nemusí bát.
Podívejte se také na žebříček nejlepších filmů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix, AVmania.cz