TV sledovanost: Záhadné případy s Donutily odstartovaly skvěle. Zrádci padli na totální dno

TV sledovanost: Záhadné případy s Donutily odstartovaly skvěle. Zrádci padli na totální dno
Záhadné případy | TV Nova

Záhadné případy

Záhadné případy
Záhadné případy
58%
Nova prozatím uložila do šuplíku vděčné reprízy Policie Modrava a v neděli odstartovala jednu ze svých nejočekávanějších novinek podzimu. A nutno říct, že na Barrandově musí být zatím spokojeni. Záhadné případy i díky obsazení klanu Donutilů začaly výtečně, premiéru seriálu si nenechalo ujít 1,17 milionů diváků. Jednalo se o jasnou jedničku večera, kterou sledovalo v kategorii 15-54 let přes 27 % diváků. Paranormální novinka pak jasně navázala na úspěch Policie Modrava a Nova díky tomu stále bez problémů drží dominanci nedělních večerů. Uvidíme, jak se novinka osvědčí v dalších týdnech, zatím se však konkurence vůbec nechytá.
Záhadné případy: upoutávka

Zrádci

Zrádci
Zrádci
  • Prima Plus
73%
Devadesátky klesly v neděli na 656 tisíc diváků, mnohem větší katastrofou je ale další velký pád primáckých Zrádců. Chvíli to vypadalo, že se soutěžní pořad s Vojtou Kotkem ustálil kolem hranice 400 tisíc diváků, s novou konkurencí ovšem přišel další rapidní propad. Zrádci poprvé klesli pod hranici 300 tisíc diváků, konkrétně se jich na křivoklátské pletichy koukalo jen 278 tisíc. Zrádci se tak definitivně v televizi přesouvají do kategorii propadáků, o něž diváci ztrácí zájem. Ostatně chybělo jen několik tisíc diváků k tomu, aby novou show přeskočily i Střepiny či western Sedm statečných. Primu může od katastrofy sice stále zachraňovat úspěch na streamovací platformě Prima+ (zde ovšem stanice čísla Zrádců zatím nezveřejnila), v televizi už jim ale dali Donutilové zřejmě definitivní KO.
Zrádci | Kinobox

StarDance

StarDance aneb když hvězdy tančí
StarDance aneb když hvězdy tančí
52%
Kdo KO ovšem jen tak nedostane, je taneční evergreen StarDance. Tancující celebrity stále okupují pozici nejen nesledovanějšího pořadu soboty, ale celého týdne. Nejnovější díl si nenechalo ujít necelý 1,5 milionů diváků. Sledovanost je tedy stabilní, odstup na konkurenci je ovšem čím dál větší. Na nováckou show Možné je všechno! už totiž koukalo jen necelých 250 tisíc věrných a jedná se o další jasný podzimní propadák, filmu Nikdy neříkej nikdy na Primě dalo přednost jen 280 tisíc. StarDance a Česká televize už svou konkurenci takřka ponižují a první místo sledovanosti mají zřejmě do prosincového finále bez problémů předplacené.
StarDance ...když hvězdy tančí
StarDance ...když hvězdy tančí | Česká televize

Kamarádi

Kamarádi
Kamarádi
  • Prima Plus
40%
Minulý týden se však nesl i ve znamení dvou primáckých novinek. První z nich byli Kamarádi, kteří v úterních a čtvrtečních večerech nahradili ukončenou Zoo. Start to byl ovšem poměrně rozpačitý. První díl sice sledovalo 832 tisíc zvědavců a jednalo se o zdaleka nejsledovanější pořad večera, v porovnání se Zoo a Slunečnou, na jejichž čísla měli Kamarádi navázat, ovšem novinka zaostává za očekáváním. Slunečnou sledovalo průměrně přes 1,3 milionů fanoušků, Zoo se v dobách své největší slávy také pohybovala nad milionem, až v posledním roce zájem diváků klesl a pohyboval se okolo hranice 700 tisíců věrných. A zatím se zdá, že u této hranice se budou pohybovat i Kamarádi, jelikož ve čtvrtek sledovanost druhého dílu klesla na 742 tisíc. Jenže zatímco Zoo se na tyto čísla dostala po dvou letech, Kamarádi už po dvou dílech. Nová primácká vztahovka tedy sice hladce vítězí nad Jednou rodinou či Četnickými humoreskami, důvod k oslavě ale televize úplně nemá.
Kamarádi: znělka | Prima

Hrdina

Hrdina
Hrdina
  • Prima Plus
40%
To samé by se ostatně dalo napsat o premiéře druhé novinky Primy, kriminálním Hrdinovi. Také on ve středu jasně zvítězil a nechal za sebou i finále temné Pustiny. Start za 767 tisíc diváků pak rozhodně není špatným počinem a po Dvojce na zabití, kterou sledovalo okolo 600 tisíc lidí, jde rozhodně o zlepšení. Jenže když výsledek porovnáme s primáckými kriminálkami Polda a Na vlnách Jadranu, jež ve středečním slotu startovaly v první polovině tohoto roku a připisovaly si sledovanost kolem milionu diváků, jedná se také o výrazný pokles. Stoprocentní úspěch se tu tedy zatím neurodil, od příštího týdne navíc dostane seriál výraznou konkurenci. Na České televizi totiž odstartuje novinka od diváckého oblíbence Jiřího Stracha, Lovec. Až následující týdny tedy ukážou, zda se na Primě urodil nový kriminální hit.
Hrdina
Hrdina
Hrdina
Hrdina
Hrdina
Viděli jste Záhadné případy? Ohodnoťte je na Kinoboxu.
Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě+TS0