Objeví se Keanu Reeves jako marvelovský superhrdina? Vysněnou roli má, předtím ji hrál Nicolas Cage

Objeví se Keanu Reeves jako marvelovský superhrdina? Vysněnou roli má, předtím ji hrál Nicolas Cage
Cyberpunk 2077 | CD Projekt Red
To si Reeves jistě uvědomuje, a tak jistě není náhodou, že v talk show Jimmyho Kimmela před dvěma lety vypustil do světa bombu, jež od té doby nedá mnohým fanouškům spát. Charismatický herec totiž prohlásil, že si od dětství touží zahrát Ghost Ridera, marvelovského antihrdinu, který se na stránkách sešitů poprvé objevil roku 1972. Šlo o motocyklového kaskadéra Johnnyho Blaze, jenž zaprodal svou duši ďáblu (v tomto případě démonu Mephistovi, další marvelovské postavě) a následně po nocích s hořící lebkou místo hlavy proháněl svou motorku.
Keanu Reeves
Keanu Reeves

Herec

7.6
Blaze alias Ghost Rider se už dočkal převedení na filmové plátno ve dvojici kriticky hanobených, kasovně však vcelku úspěšných snímků z let 2007 a 2011, v nichž se démonického protagonisty ujal Nicolas Cage. V rámci MCU se několik verzí této postavy objevilo v seriálu Agenti S.H.I.E.L.D., přesto ale není pochyb o tom, že by tento poměrně populární (a vizuálně velmi atraktivní) charakter šlo vytěžit ještě mnohem více.
Mnoho postav představených v rámci tohoto seriálu se totiž v „hlavní“ linii marvelovských filmů vůbec neobjevilo, což podle webu ScreenRant mezi komiksovými fanoušky vyvolává zmatení: Patří seriál Agenti S.H.I.E.L.D. vůbec do MCU kánonu, anebo šlo o vedlejší projekt, jehož dějové linky nemají mít na směřování marvelovských hrdinů žádný vliv? Obsazení Reevese do jeho vysněné role by pomohlo debaty kolem seriálu smést ze stolu a Marvel by se mohl chlubit dalším výrazným jménem na palubě.
Ghost Rider (2007)
Ghost Rider (2007) | Columbia TriStar
Není přitom náhodou, že se o postavě Ghost Ridera a jejím potenciálním spojením s Reevesem hovoří právě teď. Ve třetí epizodě nejnovějšího marvelovského seriálu Agatha: Za vším schovaná totiž padne jméno démona Mephista, a tak není vyloučené, že jde o vyšlapávání cestičky k představení tohoto faustovského padoucha. No a kde je Mephisto, tam by mohl (a snad i měl) být také Ghost Rider…
Navzdory množství fandovských artworků a falešných trailerů, které kolují internetem, to však s Reevesovým obsazením nevypadá úplně nadějně. Jednak herec minulý měsíc oslavil šedesáté narozeniny a je otázkou, nakolik by se s náročnou rolí vypořádal; ačkoli se kvůli sérii John Wick stále udržuje ve výborné kondici. Hlavně ale už v minulosti několik jednání s Kevinem Feigem a zástupci Marvelu kvůli jiným rolím podstoupil, takže by bylo přece jen překvapivé, kdyby se projekt Ghost Ridera s Reevesem v hlavní roli objevil až teď a ne před lety, kdy k tomu okolnosti vybízely přece jen více.
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Keanu Reeves - Mesiáš z Matrixu
Keanu Reeves - Mesiáš z Matrixu
Keanu Reeves - Mesiáš z Matrixu
Naděje však umírá poslední, a tak se nechme překvapit, zdali lákání na příchod Mephista v rámci MCU vydláždí cestu i téhle fanouškovské fantazii. Dokázali byste si Reevese jako Ghost Ridera představit? Anebo jste byli spokojení s Nicolasem Cagem, o jehož cameu v roli nemrtvého motorkáře dokonce Ryan Reynolds uvažoval pro letošní hit Deadpool & Wolverine? Napište nám do komentářů.
Seriál Agatha: Za vším schovaná můžete sledovat na Disney+, prvního Ghost Ridera si pusťte na Netflixu a toho druhého třeba přímo a zdarma u nás na Kinoboxu. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších komiksových filmů.
Zdroj: ScreenRant