Tomb Raider je zpátky. Nová Lara Croft dělá v traileru radost všem fanouškům

Tomb Raider je zpátky. Nová Lara Croft dělá v traileru radost všem fanouškům
Tomb Raider | Entertainment Weekly
Zdá se, že streamovací gigant se rozhodl dávat filmovým značkám pomyslné záchranné animované lano. Již za několik dní si na platformě odbude premiéru animovaný Terminator Zero, jenž nám přinese nové příběhy a postavy ze světa ničivého Skynetu, v říjnu se pak podobnou cestou vydá právě Lara Croft, která zatím na filmovém a seriálovém poli neudělala tak velkou díru do světa jako na tom videoherním. Stále se ovšem jedná o vděčnou a divácky atraktivní značku. Povedených dobrodružných žánrovek je navíc stále málo, takže další oživení a záštita Netflixu tu dávají smysl.
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft
Seriál Tomb Raider: The Legend of Lara Croft bude navazovat na novou videoherní trilogii, která nám ukazovala drsné začátky mladé Lary. V seriálu už půjde o zkušenější archeoložku, která se však musí ze své další akce vrátit domů. Z rodinného sídla Croftů byl totiž ukraden nebezpečný čínský artefakt a se zlodějem má hrdinka navíc nejspíš společnou minulost. Lara se proto musí vydat na dobrodružnou cestu po celém světě, prozkoumat samozřejmě ty nejtajemnější kobky a do toho se porvat se svým vlastním já.
Angelina Jolie ani Alicia Vikander se tedy logicky nevrací, hlasem Lary Croft se stává sympatická Hayley Atwell známá coby milá Kapitána Ameriky z marvelovek, objevila se ovšem také v sedmém Mission: Impossible. Animaci má na starost studio Powerhouse Animation, které je podepsáno pod chválenou Castlevanií. Právě jejímu stylu je animovaná Lara Croft nejvíce podobná a doufejme, že i tentokrát animátorské ručičky příznivce videoher potěší.
Tomb Raider: The Legend of Lara Croft: teaser trailer | Netflix
První upoutávka cílící právě na herní pařany nepůsobí marně a láká na dobrodružství plné smrtících pastí, hádanek a také výbušné akce. Jen jméno showrunnerky Tashy Huo, která je podepsaná pod otřesným prequelem Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto, vzbuzuje obavy. Zda se série Tomb Raider konečně dočká úspěšné adaptace, se dozvíme na Netflixu 10. října.
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Netflix