Herní legenda se blíží na Netflix. Splinter Cell ožívá díky scenáristovi Johna Wicka

Herní legenda se blíží na Netflix. Splinter Cell ožívá díky scenáristovi Johna Wicka
Splinter Cell | Ubisoft
Zatím nejnadějněji to vypadalo roku 2012, kdy Ubisoft (vydavatel hry) jednal s Warner Bros. a Paramountem o právech na filmové zpracování, které svým jménem navíc zaštiťoval Tom Hardy, jenž měl ztvárnit hlavní roli. O něco později se přidal i režiér Doug Liman (Agent bez minulosti, Na hraně zítřka), ovšem celý projekt se kvůli zákulisním problémům s přepisováním scénáře neustále protahoval. Poslední informace se nyní datují do roku 2017, kdy už to Liman vzdal, ale s Hardym se prý stále počítalo. Jenže roky plynou a herním fandům nezbývá nic než oči pro pláč.
Splinter Cell: Deathwatch: teaser trailer | Netflix
To by se však nyní mohlo přece jen změnit. Filmová verze s Hardym je sice stále v nedohlednu, Netflix ale před pár lety ohlásil animovaný seriál s názvem Splinter Cell: Deathwatch, u něhož byl na jedné z producentských pozic evidován Derek Kolstad, stojící za scénáři série o Johnu Wickovi. I když bylo od avizování kolem projektu ticho, nyní se fanoušci dočkali první upoutávky, na níž je nejpříjemnější její samotná existence – zdá se totiž, že se prvního převedení dobrodružství Sama Fishera do audiovizuální podoby přece jen dočkáme.
Hlasem Sama Fishera promlouvá známý Liev Schreiber, ačkoli herní fanoušci mají postavu spojenou hlavně s projevem Michaela Ironsidea, jenž ji daboval v prvních pěti hrách. Zatímco ve většině her Fisher pracoval pro fiktivní tajnou organizaci Third Echelon (Třetí Sekce), v posledním díle s podtitulem Blacklist založil novou skupinu Fourth Echelon (Čtvrtá Sekce), na což navazuje i netflixovský seriál.
Splinter Cell: Deathwatch
Splinter Cell: Deathwatch
Splinter Cell: Deathwatch
Splinter Cell: Blacklist
Splinter Cell: Blacklist
Teasovací upoutávka zatím stojí na nezaměnitelném zvuku zapínání nočního vidění, které se stalo Fisherovým poznávacím znamením a učinilo z něj jednu z nejvýraznějších videoherních postav 21. století. O samotném příběhu zatím mnoho nevíme, lze však předpokládat, že podobně jako ve hrách budeme sledovat Fisherovy tajné špionážní akce, při nichž se bude snažit infiltrovat nepřátelská území, a následně čelit morálním dilematům, zdali své cíle zavraždit, nebo ne.
V každém případě se zdá, že z tohoto formátu a jeho možností je Kolstad nadšen. Už v roce 2021 si v rozhovoru pro web Collider spolupráci velmi pochvaloval: „Animace je zatraceně skvělá, kámo. Vy pošlete scénář a oni to udělají. A není nutné řešit obsazení tohohle a támhletoho. Funguje to spíš tak, že se mě zeptají: ‚Co chceš udělat, Dereku?‘ A já řeknu, že něco by bylo super. ‚Tak jo, to bude super!‘ A jdeme na to. Animace pak zabere hodně času, ale taková možnosti si hrát je vážně skvělá.“
Splinter Cell: Deathwatch
Splinter Cell: Deathwatch
AI
68%
Podle těchto, pár let starých informací by měla mít první série osm epizod, ačkoli počítal s tím, že jich rovnou natočí dvakrát tolik. Stopáž každé z nich se měla pohybovat mezi 20 a 30 minutami. To jsou však už poměrně staré informace, takže je berte raději s rezervou.
Termín uvedení zatím zveřejněn nebyl, série bychom se ale měli dočkat už „brzy“. Zatím se podívejte aspoň na náš žebříček nejlepších seriálů podle videoher.
Zdroje: Collider, Wikipedia