Sci-fi nářez, nebo propadák? Nástupci Strážců Galaxie lákají na drsný humor a epickou akci

Sci-fi nářez, nebo propadák? Nástupci Strážců Galaxie lákají na drsný humor a epickou akci
Borderlands | Bontonfilm
Film vychází z akční videohry, která hráče zavedla do světa plného podivných existencí, prvků z post-apokalyptického světa a zejména šíleného i dosti černého humoru. Všechny tyto atributy se evidentně snažil do hrané verze převést i režisér Eli Roth (Hostel), jen je aplikoval v trochu rodinnějším podání rozverné týmovky ve stylu Strážců Galaxie či loňského kousku Dungeons & Dragons: Čest zlodějů.
Borderlands
Borderlands
48%
Opět nás tak čeká tým naprosto rozdílných psanců a odpadlíků, kteří se neustále špičkují, ale pro ránu pěstí či pořádně zběsilou přestřelku nejdou daleko. Těm bude velet Cate Blanchett, námezdní lovkyně, která se vrátí na svou rodnou planetu Pandora, kde má mezi chaosem a obřími monstry najít dceru mocného vesmírného bosse. Jenže její plány se změní a společně se svým novým týmem drsňáků a podivínů zde hodlá najít tajemný poklad.
Kromě Blanchett, na kterou si v roli vesmírné drsňačky bude asi trochu obtížné zvyknout, se tu objeví také komik Kevin Hart snažící se uspět v akční roli či vděčný hlas Jacka Blacka, který nadaboval ztřeštěného ukecaného robota. Upoutávka nešetří velkolepou akcí, dojde v ní na obří monstra i fekální humor a ve stylu zmiňovaných Strážců Galaxie nemůže chybět ani pořádně roztančená retro písnička. Materiál je zkrátka docela fajn, i když zatím nedokáže vyvolat dojem velké blockbusterové události. Za to ovšem může i fakt, že studio Lionsgate s kampaní zase jednou zaspalo a nyní se svižnou ukázkou snaží dohnat ztrátu.
Borderlands: trailer, český dabing | Bontonfilm
Otázka je, jestli to bude něčemu platné a není-li již trochu pozdě. Kromě takřka nulové šeptandy okolo sci-fi novinky navíc Borderlands provází pověst proklínaného projektu, který prošel velkými přetáčkami. Těch už se ovšem nezúčastnil původní režisér Eli Roth, ale snímek za něj dokončoval Tim Miller (první Deadpool). Hlavním důvodem byly údajně Rothovy práce na Dnu díkůvzdání, spekulace okolo osudu projektu ovšem tato rošáda jen přiživila.
Což platí i pro nedávné hlasy insiderů o ne úplně pozitivních reakcích z prvních projekcí. I přes sympatické upoutávky a správně odpočinkový feeling se zkrátka vyplatí být u Borderlands obezřetný. Jestli z toho bude opravdu propadák či nečekané videoherní překvapení, se dozvíme už 8. srpna.
Podívejte se také na žebříček nejlepších videoherních adaptací podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Lionsgate, Deadline