Filmový Minecraft v prvním traileru! Herní legenda láká na Momou i kostkovaná zvířátka

Filmový Minecraft v prvním traileru! Herní legenda láká na Momou i kostkovaná zvířátka
Minecraft film | Warner Bros.
Minecraft patří mezi nejpopulárnější hry tohoto tisíciletí a zároveň svým úspěchem dokazuje, že v jednoduchosti je někdy síla. Za doprovodu záměrně prosté grafiky je hráč uvržen do světa plného kostiček, v němž musí prokázat svou hravost a fantazii, aby v jednotlivých módech buď bojoval o přežití, či vybudoval tamní svět podle svých představ. Minecraft je kritiky velebený jako jedna z nejlepších her vůbec a díky více jak 300 milionům prodaných kopií je také tou nejprodávanější. Asi nikoho tedy nemůže překvapit, že se i tato zvučná značka dočkává filmové verze, i když několik let po svém největším boomu.
Minecraft film
Minecraft film
AI
58%
Ani toto zpoždění by ale nemuselo vadit, ostatně titul stále žije poměrně aktivním životem a blížící se premiéra k hraní určitě navrátí věrné nostalgiky. Hollywoodští producenti navíc dělají vše proto, aby z hrané verze udělali jeden z největších megahitů příštího roku. Do hlavní role Minecraft filmu tedy obsadili hvězdného Jasona Momou a záda mu bude krýt miláček publika Jack Black či čím dál obsazovanější Emma Myers ze seriálu Wednesday.
A jelikož na rozdíl od hry musí mít film i něco jako příběh, dostaneme čtveřici hrdinů, kteří se záhadným portálem dostanou do Nadsvěta, jenž je plný kostiček a hranatých potvor a žije z ryzí představivosti. Aby se partička vrátila domů, musí pochopit pravidla zdejšího bizarního světa a uchránit ho např. před krychlovitými prasaty či zombíky. Ukázka se svým vizuálem a trikovým zpracováním oblíbeného světa snaží, aby byli herní fanoušci u vytržení. Což se nejspíš daří, bude ale tato adaptace zajímat i někoho jiného?
Minecraft film: teaser trailer | Vertical Entertainment
To zatím můžeme jen hádat, trailer totiž vypadá dosti bizarně a dává divákům málo vodítek. Po vizuální stránce je převedení Minecraftu zatím důstojné, humor ovšem vyznívá poněkud infantilně, příběh (a také obsazení Blacka) až příliš připomíná Jumanji a Momoa je tady možná až moc růžový. Režii má ovšem na starosti Jared Hess, tvůrce kultovky Napoleon Dynamit, který může ve výsledku zaručit i dostatek osobitého a správně bizarního humoru, jenž osloví i dospělejší diváky. Jak to s filmovým Minecraftem opravdu dopadne, se dozvíme v kinech 3. dubna příštího roku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších herních adaptací podle Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros.