Svatba roku plná hvězd i vražd. Novinka od Netflixu slibuje zneklidňující podívanou

Svatba roku plná hvězd i vražd. Novinka od Netflixu slibuje zneklidňující podívanou
Svatba roku | Netflix
Příběh nás zavede do prostředí bohaté smetánky, kde se má Amelia Sacks provdat do jedné z nejbohatších rodin v Nantucketu. Nevěsta poznává, že její nová rodina je plná rozmazlených a povrchních lidí a ani její budoucí tchyně, úspěšná spisovatelka Greer Garrison Winbury s tváří Nicole Kidman, není z jejího přizvání do rodiny nadšená. Obří a luxusní veselku ovšem naruší vražda na pláži a všichni svatebčané jsou považování za podezřelé. O Greer to platí dvojnásob, jelikož oběť byla zavražděna přesně tak, jak to spisovatelka jednou popsala ve své knize.
Svatba roku
Svatba roku
  • Netflix
51%
Nový trailer ovšem dává tušit, že nás nečeká jen klasická temná kriminálka s mnoha tajemstvími. Ostatně věhlasná dánská režiséra Susanne Bier měla vždy trochu větší ambice a její díla často překračovala hranice žánru. Třeba Bratři patří mezi nejsilnější a nejemotivnější severské filmy nového tisíciletí, horor V pasti zase mezi největší hity Netflixu. K tomu si přičtěte její úspěšné série Noční recepční a Mělas to vědět a musí vám být hned jasné, že tady nás režijní rutina nejspíš opravdu nečeká.
Tvůrci totiž okoření kriminální příběh o trendy satirické rýpnutí do bohaté smetánky, což v době úspěchů Trojúhelníku smutku či Menu není žádný inovativní postup; v ukázce ovšem v součtu se správně přepálenými postavami a černým humorem zatím skvěle funguje. Kombinace napínavé zápletky, všudypřítomné falše i přetvářky bohaté elity pak může zprostředkovat nejen zábavnou, ale také dosti nepříjemnou podívanou.
Svatba roku: trailer | Netflix
Tu se nám kromě Kidman a Bier bude snažit doručit poměrně natřískané obsazení, v němž figuruje také charismatický Liev Schreiber, Dakota Fanning, Meghann FahyBílého lotosu či dcera Bona z U2, Eve Hewson. Upoutávka dokáže efektně prodat všechny silné atributy látky, nešetří ambicemi a má všechny předpoklady k tomu stát se na Netflixu hitem. O kvalitách seriálu se můžete na Netflixu přesvědčit už ode dneška.
Podívejte se na žebříček nejlepších minisérií, které jsou dostupné na Netflixu.
Zdroj: Netflix