Září na Netflixu: Boj o vaši pozornost budou svádět vraždící monstra, Nicole Kidman i Emily in Paris

Září na Netflixu: Boj o vaši pozornost budou svádět vraždící monstra, Nicole Kidman i Emily in Paris
Netflix září | Netflix
O největší pozornost u diváků budou se svými projekty usilovat hned tři dámy. Herečka Nicole Kidman v napínavé minisérii o nečekané vraždě na synově svatbě, Lily Collins čeká druhá část nejnovější řady seriálu Emily in Paris a Elizabeth Olsen se spolu se svými filmovými sestrami pokusí najít sílu překonat těžké chvíle související s nemocí jejich otce. Nebudou to mít ale nijak snadné, neboť Netflix vrací do hry i hodně diskutovaný seriál Monstrum. Ten si připravil druhou řadu s názvem Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových. A tím programová nabídka rozhodně nekončí, diváci se mohou těšit i na jihokorejskou akční komedii, katastrofický sci-fi thriller, sportovní drama inspirované knižním bestsellerem nebo legendární anime snímek i návrat oblíbených pořadů.
Svatba roku
Svatba roku
  • Netflix
51%
Jako první zamíří 5. září na obrazovky Netflixu kriminální minisérie Svatba roku. Půvabná, ale obyčejná dívka Amelia Sacks se má provdat do jedné z nejbohatších rodin v Nantucketu. Tato představa se sice příliš nelíbí její budoucí tchyni – slavné spisovatelce Greer Garrison Winbury, ale co se dá dělat, na svatbě se nešetřilo a má být vekou událostí. Ovšem jen do té chvíle, než je na pláži objevena mrtvola a všichni svatebčané se stávají podezřelými, včetně matky ženicha. Případ totiž vypadá jako vystřižený z její knihy.
The Perfect Couple: trailer | Netflix

Obhájce nevinných
Obhájce nevinných
  • Netflix
  • Google Play
  • iTunes
  • +1
65%
O dva dny později, tedy od 7. září bude na Netflixu k dispozici biografické drama Obhájce nevinných. Snímek vypráví příběh houževnatého právníka Bryana Stevensona, který si po promoci na Harvardu mohl vybírat z lukrativních nabídek různých právních firem. Místo toho se sebral a odjel do Alabamy, aby tu hájil neprávem odsouzené. Jedním z jeho prvních a nejslavnějších případů byl soud s Walterem McMillianem. Ten byl obžalovaný z vraždy osmnáctileté dívky a odsouzen k smrti, přestože proti němu neexistoval žádný důkaz a jediné svědectví bylo založeno na výpovědi zločince, který měl motiv lhát. V následujících letech Bryan bojoval za práva svých klientů proti systému, rasismu i dalším překážkám, ale nikdy to nevzdal.
Obhájce nevinných: trailer | Warner Bros.

Den poté
Den poté
  • Netflix
  • Disney+
  • Google Play
  • +2
68%
Katastrofické sci-fi Den poté zamíří na Netflix 8. září. Výzkumy klimatologa Jacka Halla, naznačují, že by globální oteplování mohlo spustit prudkou a katastrofální změnu zemského klimatu. Všechno začalo, když se Hall stal svědkem odlomení ledové kry o velikosti Rhode Islandu z antarktického ledového pole. Na celé zeměkouli následovaly prudké změny počasí: v Tokiu padaly kroupy o velikosti grapefruitu, rekordy lámající hurikán řádil na Havaji, v Dillí napadl sníh a přes Los Angeles se přehnala ničivá série tornád. Množství vody z tajících polárních ledovců narušilo mořské proudy stabilizující náš klimatický systém. Globální oteplování posunulo planetu na pokraj nové doby ledové, která nastane během jedné globální superbouře. Zatímco Jack varuje Bílý dům před blížící se klimatickou změnou, jeho sedmnáctiletý syn Sam uvízl v New Yorku. Obyvatelstvo je evakuováno na jih, avšak Jack míří na sever zachránit Sama. Ale ani Jack není připraven na to, co se stane.
Den poté
Den poté | 20th Century Fox

Emily in Paris
Emily in Paris
  • Netflix
62%
Druhá část nejnovější řady seriálu Emily in Paris startuje na Netflixu 12. září a jak záběry z nových dílů napovídají, diváci se tentokrát nebudou kochat pouze krásami francouzské metropole, ale zamíří s Emily i do Říma či Alp. A možná konečně rozluští záhadu, který muž je pro ni ten pravý.
Emily in Paris: trailer na 4. sérii, 2. část | Netflix

Půlnoc v hotelu Pera Palace
Půlnoc v hotelu Pera Palace
  • Netflix
50%
12. září se s druhou osmidílnou řadou vrací i turecký dobový fantasy seriál Půlnoc v hotelu Pera Palace. Hlavní hrdinka Esra žije v roce 1995 a právě našla fotografii z roku 1940, na které je jako miminko. Rozhodne se proto opět cestovat časem a konečně se dozvědět, kdo byli její rodiče. Ahmet ji před tím varuje, ale Esra neposlouchá a rázem jsou oba v roce 1941, kde Esra začíná pátrat po své matce. Jenže se jí do cesty připlete i Halit, jenž také přicestoval časem, aby našel svou lásku – Esru z roku 1919! Nastává chaos a Ahmet s hrůzou zjišťuje, že jejich čin způsobil v čase trhlinu.
Půlnoc v hotelu Pera Palace
Půlnoc v hotelu Pera Palace
Půlnoc v hotelu Pera Palace
Půlnoc v hotelu Pera Palace

Pan Černý pás
Pan Černý pás
  • Netflix
38%
Jihokorejská akční komedie Pan Černý pás bude mít premiéru 13. září. Hlavním hrdinou příběhu je nadaný mistr bojových umění I Džung Do. V taekwon-du má třetí dan, v kendu druhý, ale to mu nestačí a rád by zažil ještě nějaké jiné vzrušení. Přidá se proto k policii a spolu s probačním strážníkem začne kontrolovat podezřelé s elektronickými náramky, aby je zastavili dříve, než spáchají nějaký zločin.
Pan černý pás: teaser trailer | Netflix

Hrob světlušek
Hrob světlušek
  • Netflix
81%
Ponurý příběh animovaného snímku Hrob světlušek vypráví o dvou sourozencích, kteří se snaží přežít hrůzy druhé světové války. Seita a jeho malá sestřička Setsuko jsou ponecháni osudu, když jejich maminka zemře na následky zranění po ničivém bombardování a otec slouží u japonského námořnictva. Děti si najdou přístřeší, ale obstarat dostatek jídla je téměř nemožné, přesto to nevzdávají. Hrob světlušek je založen na stejnojmenném románu podle skutečných událostí od Akiyuki Nosaky a bývá považován za jeden z nejpůsobivějších protiválečných snímků. Na Netflixu bude dostupný od 16. září.
Hrob světlušek
Hrob světlušek | Ghibli
Na 19. září připadá premiéra druhé řady kriminálního seriálu Monstrum s podtitulem Příběh Lylea a Erika Menendezových. Zatímco první řada řešila případ Jeffreyho Dahmera, druhá se bude zabývat případem vraždy manželů Menendezových. Tu v roce 1989 spáchali jejich synové Lyle a Erik. Ti se následně hájili tím, že je rodiče psychicky a fyzicky týrali a dokonce docházelo v jejich zdánlivě dokonalé domácnosti k sexuálnímu zneužívání.
Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových: teaser trailer | Netflix

Jeho tři dcery
Jeho tři dcery
AI
76%
Hořkosladké drama Jeho tři dcery vypráví příběh umírajícího otce a třech dospělých dcer, které s ním tráví poslední chvíle jeho života. Katie je kontrolující matka z Brooklynu, jež zápasí se svou dospívající dcerou, volnomyšlenkářská Christina je odlišným typem matky, která je poprvé daleko od svého dítěte a Rachel otcův byt k nelibosti svých nevlastních sester ani nikdy neopustila. Má jinou matku i odlišný pohled na svět. Všechny tři čekají nejtěžší dny jejich života a během nich nevyplouvají na povrch pouze neshody mezi sestrami, ale i vzájemná láska a porozumění. Snímek má premiéru 20. září.
Jeho tři dcery
Jeho tři dcery | Netflix

Všechno volá po spáse
Všechno volá po spáse
  • Netflix
46%
Ke konci září (konkrétně 26. září) se na obrazovky Netflixu vrací s druhou řadou i italský dramatický seriál Všechno volá po spáse. Daniel sice léčebnu již opustil a založil si rodinu, ale stále není v pořádku. Jeho citlivou duši drásají vnitřní démoni, soudní spor o péči o dceru tomu také nepomáhá, a tak hledá spásu opět v léčebně, na jediném místě, kde se cítí sám sebou a kde ví, že je naděje na lepší zítřky. Tentokrát zde ovšem bude jako zaměstnanec.
Všechno volá po spáse – 2. řada
Všechno volá po spáse – 2. řada
Všechno volá po spáse – 2. řada
Všechno volá po spáse – 2. řada

Rez Ball
Rez Ball
AI
49%
Rez Ball je americký film inspirovaný knihou Michaela Powella Canyon Dreams a články deníku New York Times. Sportovní drama, vycházející na Netflixu 27. září, vypráví příběh středoškolského basketbalového týmu Chuska Warrior, jenž tvoří převážně původní obyvatelé Ameriky. Tento mančaft právě přišel o svou největší hvězdu a pokud chce pomýšlet na účast ve státním šampionátu, musí se semknout jako nikdy předtím a vydržet na své cestě navzdory hluboce zakořeněnému přesvědčení o smůle jejich národa.
Rez Ball: trailer | Netflix
Příšera ze starého Soulu
Příšera ze starého Soulu
  • Netflix
53%
A 27. září se vrací s druhou řadou další divácky úspěšný seriál – jihokorejské fantasy Příšera ze starého Soulu, ovšem tentokrát se děj přesune z roku 1945 do naší současnosti. Boj se zlem pokračuje a naši hrdinové opět musí riskovat své životy, pokud ho chtějí zastavit.
Příšera ze starého Soulu – 2. řada
Příšera ze starého Soulu – 2. řada | Netflix
Zdroj: Netflix