Star Wars, jak je neznáme? Nový seriál si hraje na Stranger Things, trailer budí zvědavost i rozpaky

Star Wars, jak je neznáme? Nový seriál si hraje na Stranger Things, trailer budí zvědavost i rozpaky
Star Wars: Skeleton Crew | Disney+
Bude se tak jednat o první počin ze světa Hvězdných válek, který se zaměří na dětské hrdiny a jejich dobrodružství. Je evidentní, že právě na mladší cílovku bude novinka ve větší míře mířit. Příběh pojednává o čtveřici mladých hrdinů, kteří najdou na své domovské planetě starou vesmírnou loď, jež je vezme daleko do předaleké galaxie. Během své snahy vrátit se domů se však připletou do velkého dobrodružství, jsou vystaveni hrozivému nebezpečí a narazí také na nečekané spojence v čele s tajemným rytířem Jedi, jehož ztvární Jude Law.
Bludná banda
Bludná banda
AI
64%
První upoutávka pak svým feelingem i stylem jasně dává najevo hlavní tvůrčí inspiraci – tou byly evidentně klasické Spielbergovy filmy z 80. let v čele s E. T. – Mimozemšťanem a Rošťáky. Celkem zřetelně se však nabízí i srovnání s hitem Stranger Things, který z popularity osmdesátkových kultů také vycházel a postavil na nich svou obří popularitu. Autoři Bludné bandy evidentně doufají v podobný výsledek a další velký seriálový fenomén.
První upoutávka zaujme také vizuální stránkou a slušnou porcí trikových a velkolepějších záběrů, jež diváci v Akolytce postrádali. Ukázka toho navíc příliš neprozrazuje a na mladé publikum funguje bez problémů. Na druhou stranu ale dětští hrdinové ani samotný příběh zatím příliš nezaujmou a nabízí se otázka, zda tuto dějovou odbočku fandové opravdu potřebují. Obzvláště v situaci, kdy je víra příznivců ve značku po nevydařené Akolytce znovu nahnutá a čekají konečně zásadní seriálový nářez.
Bludná banda: trailer | Disney+
Tak výrazně se ovšem Bludná banda zatím neprofiluje, a i když z ní může vylézt solidní zábava pro desetileté, od této franšízy asi mnozí očekávají i něco víc. Tvůrci, mezi nimiž nechybí režisér Spider-Manů s Tomem Hollandem Jon Watts, ovšem slibují náramnou podívanou pro všechny generace, v níž samozřejmě nebudou chybět ani pomrknutí na fanoušky.
Řemeslně precizní podívanou by měl zaručit také producentský dohled Davea Filoniho a Jona Favreaua, kteří minimálně s Mandalorianem dokázali zabodovat. Novinka se má ostatně odehrávat ve stejném časovém horizontu, tedy po událostech z filmu Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů. Nechme se překvapit, zda si slavné universum po Akolytce napraví reputaci. Na Disney+ se to dozvíme 3. prosince.
Podívejte se zatím na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Disney+.
Zdroj: Disney+, Lucasfilm