Mládež vpřed. Nový Star Wars seriál Skeleton Crew s Judem Lawem má postavy roztomilé až moc

Mládež vpřed. Nový Star Wars seriál Skeleton Crew s Judem Lawem má postavy roztomilé až moc
Star Wars: Skeleton Crew | Disney+
Spolu s fotografiemi vyšla také oficiální synopse, která vábí na spielbergovsky dětské dobrodružství ve světě netušených rozměrů. „Skeleton Crew sleduje cestu čtyř dětí, které učiní tajemný objev na své zdánlivě bezpečné domovské planetě, načež se ztratí v podivné a nebezpečné galaxii. Najít cestu domů a setkat se s nepravděpodobnými spojenci a nepřáteli bude větší dobrodružství, než si kdy dokázaly představit.“
Bludná banda
Bludná banda
AI
64%
Law, známý z filmů jako A.I. Umělá inteligence, Sherlock Holmes nebo Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, přijal roli prostořekého mentora Jod Na Nawooda, jehož pro magazín People charakterizoval jako promptně myslícího, šarmantního a zběhlého v konverzaci, díky čemuž dokáže uniknout ze všemožných šlamastik. V popisu osmidílné série se nejprve omezil na jediné slovo, totiž „radostná“. Posléze doplnil, že vesmír Star Wars shledává ohromně zábavným místem.
„Najdeme v něm skvělé odkazy na staré filmy i nedávné epizody a série. Je v tom spousta originálních věcí a doufejme, že to divákům zajistí mnoho zábavy,“ uvedl jednapadesátiletý Brit, jehož ze známějších tváří doplní ještě na Oscara nominovaná Kerry Condon (Víly z Inisherinu).
Star Wars: Skeleton Crew
Star Wars: Skeleton Crew
Star Wars: Skeleton Crew
Mandalorian
Star Wars: Skeleton Crew
Obsazení budou jinak vévodit dětští herci nebo droid SM 33, jemuž propůjčil hlas Nick Frost (Soumrak mrtvých). Dle Jona Wattse se jedná o „zrezivělý a rozmrzelý stroj, jenž dětem nakonec zdráhavě podá pomocnou ruku.“ V zákulisí totéž platilo hlavně o Lawovi, jenž si vzal mladé kolegy a kolegyně na starost. Poskytoval jim herecké rady i podněty, jak se vypořádávat s různými výzvami na scéně i mimo ni. Atmosféra vzrušujícího a pospolitého dobrodružství pro mládež tudíž převezme otěže, ačkoli se Skeleton Crew odehrává v téže době jako dospělejší Mandalorian. Děti si jistě zvlášť oblíbí postavu s obličejem slona, která bude konkurovat virálnímu Baby Yodovi.
Watts, jenž brzy v kinech uvede špionážní komedii Osamělí vlci s Bradem Pittem a Georgem Clooneym, čtenáře připravoval na příval referencí na éru George Lucase. Současně však ubezpečil, že ji nemusíte znát, abyste si Skeleton Crew bezpečně vychutnali. Režie jednotlivých epizod se vedle Wattse chopila další velká jména včetně oscarových držitelů Dana Kwana a Daniela Scheinerta, kteří ohromili Akademii svou hravou sci-fi Všechno, všude, najednou.
Jude Law
Jude Law

Herec

6.9
Svůj otisk zanechal také David Lowery, jenž umí apelovat na náročnější i nostalgické publikum, jak dokázal s různorodými filmy Zelený rytíř, Přízrak či Můj kamarád drak. Scénář napsal Christopher Ford, jenž je podepsaný pod Hollandovou první sólovkou Homecoming nebo knižní adaptací Chaos Walking. Uvidíme tedy, co z této pestré kombinace nakonec vzejde.
Prohlédněte si žebříček nejlepších seriálů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: Collider, Nerdlist