Nejhorší filmy historie dostávají konkurenta. Kočičí tornáda v traileru přináší apokalypsu

Nejhorší filmy historie dostávají konkurenta. Kočičí tornáda v traileru přináší apokalypsu
Catnado | Wild Eye
„Svět je vydaný napospas tornádům, z nichž každé na lidstvo sesílá rozzuřené hordy zabijáckých koček! V nastalém chaosu se zoufalá skupina jedinců pustí do mise s cílem učinit přítrž chlupatému běsu. Proti takovému nepříteli a s jediným postradatelným životem se jejich bitva stává ‚kočkastofickým‘ bojem o přežití. Jak začne lítat srst, nastává mňausakr!,“ hlásá oficiální synopse s příslibem filmové události, která nemá obdoby.
Catnado
Catnado
Jenže to není úplně pravda, geniálně příšerná Ptákodémie před čtrnácti lety posunula laťku pro environmentálně uvědomělé katastrofické filmy tak nízko, že sebehorší nástupce se pod ní už neprotáhne. Kočky jsou však stvoření mrštná a nevypočitatelná, mají devět životů a větrné víry jich obstarají dost na to, aby a přehledem vznikl další kult na alkoholové půlnoční projekce. Takové území už okupuje zmíněné Žraločí tornádo od společnosti Asylum, s nímž to Ian Ziering dotáhl na šest epických celovečeráků zahrnujících i dinosaury.
Catnado: trailer | Wild Eye
Létající mořští predátoři jsou ale oblíbeným hororovým artiklem, což se o kočkách úplně říct nedá. Béla Lugosi a Boris Karloff sice ve 30. letech zazářili v satanistické Černé kočce od Edgara Allana Poea a Skvělý zmenšující se muž o fous unikl vlastnímu mazlíčkovi ve sci-fi klasice z roku 1957, ale jinak si mňoukající teror spojujeme pouze s otřesným muzikálem Cats. Na sociální síti X si ostatně fanoušci všímají, že Catnado minimálně vypadá lépe než ostře zkritizované hudební peklo s Ianem McKellenem nebo Judi Dench.
Už z popisku nelze pochybovat, že tady se všichni z plných sil snažili o natočení filmu tak špatného, až se v očích některých béčkových požitkářů stane skvělým. Takových pokusů vzniká každoročně přehršel, tento však zachází do extrému nejen volbou tlapkového teroru. Devět zapojených režisérů reprezentujících devět životů svědčí o nadhledu, který na prvních záběrech okamžitě přechází v bezmezný bizár. Schází už jen povolat mimozemšťana Alfa, jenž by s kočkami udělal krátký proces.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Movieweb