Zrušený spin-off Hry o trůny mohl vyřešit zásadní problémy. Jak mohl zachránit osmou sérii?

Zrušený spin-off Hry o trůny mohl vyřešit zásadní problémy. Jak mohl zachránit osmou sérii?
Hra o trůny (2011) | HBO
Prequel se měl odehrávat v tzv. Věku Hrdinů, kdy docházelo ke vzniku mocných rodů, vpádu Bílých chodců do Západozemí a rovněž také příchodu Andalů z Essosu do Západozemí. Jednalo se tedy o období, které stálo na počátku uspořádání světa Hry o trůny, jenž nám byl představován během osmi sérií hlavního seriálu, a tak by jistě bylo zajímavé sledovat, jak vlastně během několika milénií k ustanovování nám známého řádu docházelo.
Hra o trůny
Hra o trůny
  • Max
  • O2 TV
89%
Během roku 2019 se natočil i pilotní díl, který měla na starosti S. J. Clarkson, nyní poněkud nechvalně známá kvůli režii komiksového propadáku Madam Web. Na podzim téhož roku Martin na svém blogu oznámil, že pilot se dostal do posprodukční fáze, ovšem už o měsíc později HBO sérii oficiálně zrušilo a natočené materiály tak kromě pár uniklých fotek nikdy nespatřily světlo světa.
Proč je to škoda? Předně bychom se mohli dozvědět něco více z historie Bílých chodců a konkrétně především motivace Nočního krále. Do jeho mysli jsme během poslední série Hry o trůny příliš nepronikli. Tedy kromě faktu, že tato postava představovala ultimátní zlo ohrožující život všech obyvatel Západozemí. Zpětné odůvodnění jeho chování a načrtnutí jeho vidění světa by tak jeho finální porážku mohlo učinit uspokojivější a osudovější.
Hra o trůny
Hra o trůny (2011)
top-10-nejlepsi-sceny-ze-hry-o-truny
Hra o trůny
cas-targaryenu-prichazi-dostane-serialovy-prequel-ke-hre-o-truny-zelenou
Další předností zrušeného Bloodmoonu mohla být i jeho hlavní hrdinka, což je jedna z mála známých informací týkajících se příběhu tohoto pořadu. Jak svého času informovalo třeba Variety, v centru dění měla být charismatická žena urozeného původu skrývající temné tajemství. Těžko říct, co všechno to mohlo znamenat, podstatné však je, že ji měla ztvárnit hvězdná Naomi Watts, známá třeba z Kruhu, Mulholland Drive či 21 gramů.
Vývoj této hrdinky tak mohl fanouškům vynahradit překotnou a nepříliš zdařilou proměnu Daenerys ve Hře o trůny. Ze silné hrdinky, která se vzepře osudu, vypracuje se a směřuje k ovládnutí Západozemí se totiž nepochopitelně rychle stala krutá tyranka, jež se k hrůze leckterých diváků postupně stala dalším záporákem.
Rod draka
Rod draka
  • Max
82%
První plánovaný spin-off tedy zář televizních obrazovek nikdy nespatřil a podařilo se to až tomu druhému, který nyní známe jako Rod draka. Ten sice po dvou sériích zatím sklízí pozitivní reakce, pachuť ze závěru původní Hry o trůny však u některých diváků ještě přemazat nedokázal. Je samozřejmě bohapustou spekulací, zdali by v podobně náročném úkolu uspěl nerealizovaný Bloodmoon, pár ostrých hran poslední řady původního seriálu by však přece jen trochu obrousit mohl.
V tuto chvíli se každopádně jedná o další připomínku, že v rozsáhlé historii Západozemí a Essosu stále existuje spousta bílých míst, jež by si zasloužily vyplnění. Existující dobrodružství v podobě Hry o trůny i Rodu draka si můžete přehrát na platformě Max. Podívejte se také na náš žebříček nejlepších seriálů, které jsou na této platformě k vidění.
Zdroje: ScreenRant, The Hollywood Reporter, Variety