Nový seriál ze světa Hry o trůny ukazuje hlavního hrdinu. První fotka budí očekávání

Nový seriál ze světa Hry o trůny ukazuje hlavního hrdinu. První fotka budí očekávání
Hra o trůny | HBO
Seriál vzniká na motivy stejnojmenné knihy, kterou můžete v českých knihkupectvích sehnat pod názvem Rytíř Sedmi království. V té sledujeme příběhy neurozeného toulavého rytíře Duncana Vysokého, který skrývá menší tajemství, a jeho malého panoše Egga. Společně zažívají nejrůznější dobrodružství a jejich osudy se střetnou s rodem Targaryenů. Tyto události se budou dít zhruba 100 let před dějem Hry o trůny.
A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight
Rytíř Sedmi království by pak měl být i podle knihy dobrodružnější a rodinně přístupnější podívanou, v níž nás nejspíš nebude čekat tak hutné drama plné krve a násilí jako v případě Rodu draka. Čeká nás spíše rytířské putování, které by mohlo svým způsobem být Mandalorianem ze Západozemí. Značka se tak vydá trochu jiným směrem a zároveň příští rok vyplní díru mezi dalším dlouhým čekáním na dračí sérii.
Natáčení pak v Belfastu, kde se dříve usídlili i tvůrci Hry o trůny, začalo v uplynulých dnech a HBO se při té příležitosti pochlubilo první oficiální fotkou. Na té se objevuje urostlý hlavní hrdina Duncan v podání Petera Claffeyho, jeho malý panoš s tváří Dextera Sola Ansella zatím chybí. První záběr toho samozřejmě příliš neřekne, fanoušky ale dokáže asi patřičně nalákat na další výlet do oblíbeného světa, který budí očekávání zejména kvůli opět trochu jinému rázu seriálu. První řada bude mít šest epizod a kniha zase tak rozsáhlá není, i přesto se dá očekávat divácký zájem a snaha tvůrců o další série.
A Knight of the Seven Kingdoms
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
Hra o trůny
Společně s první klapkou se pak na veřejnost dostaly další jména z obsazení, v němž došlo zejména k zaplnění rodu Targaryenů. V seriálu se objeví Finn Bennett (čtvrtý Temný případ) coby Aerion Targaryen, Sam Spruell (Fargo) v roli Maekara Targaryena, Bertie Carvel (Koruna) jako Baelor Targaryen či Daniel Ings (Sexuální výchova) coby Ser Lyonel Baratheon. Zda se HBO i potřetí s Martinovým fantasy světem trefí do černého, se dozvíme v průběhu příštího roku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších fantasy seriálů podle Kinoboxu.
Zdroj: Collider, HBO