Sydney Sweeney jako služka, kterou nechcete dráždit. Herečka zazáří v novém thrilleru

Sydney Sweeney jako služka, kterou nechcete dráždit. Herečka zazáří v novém thrilleru
Sydney Sweeney | HBO
Kniha z roku 2022 předkládá o poznání zamotanější a nečitelnější zápletku kolem nové služky u zámožné rodiny, než jaké někteří znají z mládeži nepřístupných videí. Millie (Sweeney) se u bohatých manželů Niny (Seyfried) a Andrewa Winchesterových pokouší odrazit ode dna, kam ji ale nevypočitatelná, panovačná a zřejmě i nebezpečná paní domu ráda znovu sráží. Ani Nina, ani její stále odevzdanější partner přitom netuší, čeho může být aktivně pracující dívka schopná.
Sydney Sweeney
Sydney Sweeney

Herečka

6.6
Scénář dostala na starost Rebecca Sonnenshine, která dosud několikrát našeptávala komiksové Bandě a plnila televizní červenou knihovnu Upířími deníky. To Paul Feig sice režíroval velmi neoblíbené ženské Krotitele duchů nebo letošní nezajímavý Jackpot! s Johnem Cenou, ale umí si vybrat i podstatně silnější chvilky. Jeho Ženy sobě sahaly po dvou Oscarech, špionážní komedie Špión má mnoho fanoušků a probouzení zábavné i podvratné feminity zvládl takřka na výbornou i v hravé Nebezpečné laskavosti s Blake Lively. K ní brzy natočí také potvrzené pokračování.
Amanda Seyfried
Amanda Seyfried

Herečka

7.3
V případě The Housemaid nicméně ukročí stranou obvyklé poetiky, ačkoli znovu zdiriguje soupeření ženských postav, opět v podání hodně žádaných hereček. Amanda Seyfried od časů své roztomilé naivky v Protivných sprostých holkách úplně neholduje záporným rolím, přestože její part v erotickém Pokušení nesl dost ambivalence a několikrát prokázala, že se umí pohybovat v seriózních dramatických polohách. Za vše mluví Zlatý glóbus za minisérii Kauza Theranos i oscarová nominace za životopisného Manka Davida Finchera. Hvězda muzikálu Mamma Mia! má zkušenosti také s hororovým žánrem a dávno není jen romantickým objektem s uhrančivýma očima.
Sydney Sweeney pak nemusíme představovat. Sedmadvacetiletá herečka proslavená Euforií patří mezi nejžádanější dvacátnice Hollywoodu a někdy se zdá, že bez ní ani nejde strávit den na sociálních sítích. Poslední měsíce měla výživné zásluhou romantické komedie S tebou nikdy či hororu Neposkvrněná, představí se v historickém dramatu Rona Howarda Eden a v thrilleru Reality předvedla, že není pouze hezkou tvářičkou.
Amanda Seyfried
Kauza Theranos
Euforie
Neposkvrněná
Nebezpečná laskavost
Z takové konstelace má radost i spoluprezidentka Lionsgate Motion Picture Group Erin Westerman, která shrnula očekávaný apel filmové adaptace. „Součástí zábavy při čtení knihy bylo představovat si obsazení a Sydney Sweeney a Amanda Seyfried jsou pro Millie a Ninu perfektní – obě jsou tajemné, mají jemné nuance a jsou neuvěřitelně schopné se vžít do postav, které hned neodhalují vše. Jsme nadšeni, že je můžeme spojit s Paulem Feigem, s nímž jsme spolupracovali na filmu Nebezpečná laskavost a jeho nadcházejícím pokračování. Paul má osvědčenou schopnost vytvářet příběhy se silnými ženskými postavami."
The Housemaid by měla zamířit do kin snad už v příštím roce a kasovní potenciál nelze odepisovat. Než budeme znát další informace, prohlédněte si třeba žebříček nejlepších hereček podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: The Hollywood Reporter