Euforie bude konečně pokračovat. Vrátí se i nejžádanější herci mladé generace

Euforie bude konečně pokračovat. Vrátí se i nejžádanější herci mladé generace
Sydney Sweeney – Euforie | HBO
Fyzicky často vyčerpávající kronika radikalizovaného dospívání amerických mileniálů, kterou řada odpůrců napadá pro sexualizaci či házení vidlí do drogové prevence, rozhodně spadá mezi nejkreativněji natáčené televizní pořady současnosti. A má také obrovský virální dosah, který po premiéře druhé řady postavil před tvůrce nesnadnou výzvu. Bez důležitého Fezca a po extrémně vypjatém finále se mnoho příběhových dvířek zavírá, ale částečně ještě víc zeje dokořán. Sam Levinson, hlavní režisér i scenárista a syn slavného Barryho Levinsona (Rain Man), údajně přišel s nápadem posunout děj o pět let a z drogově závislé protagonistky Rue (Zendaya) udělat soukromé očko v moderní variaci na filmy noir.
Euforie
Euforie
  • Max
83%
Situaci zkomplikoval seriál Idol, který Levinson sám dokončoval za vyhozenou Amy Seimetz, a celý Hollywood odtrhla od psacích strojů také loňská půlroční stávka scenáristů. Produkce třetí řady měla původně odstartovat už letos na jaře, ale HBO zkraje roku vyhlásilo neurčitý odklad a hercům umožnilo přijímat jiné zakázky. Zejména zmíněná ústřední trojice se jimi přitom může přehrabovat. Zendaya vrhala na Paula Atreida podezřívavé pomněnkové pohledy v druhé Duně a zazářila ve chválených sportovních Rivalech. Elordi si zahrál v dramatu Saltburn, střihl si Elvise v Priscille a jako Frankensteinovo monstrum se objeví v nadcházející adaptaci Guillerma del Tora. Sydney Sweeney je senzací nejen díky tělesným mírám, ale i zásluhou romantické komedie S tebou nikdy nebo hororu Neposkvrněná.
Ti všichni si zopakují své úlohy Rue, Natea a Cassie v potvrzené třetí řadě, která se začne natáčet v lednu. Vedle nich se můžeme těšit také na Maude Apatow (Lexi), Alexu Demie (Maddy) a další známé tváře, pro něž Euforie většinou znamená dosavadní kariérní vrchol. „Těší mě, že v lednu můžeme zahájit produkci Euforie,“ nechala se slyšet programová viceprezidentka HBO Francesca Orsi. „Kreativní partnerství se Samem a úžasným obsazením si nemůžeme vynachválit. S radostí vyhlížíme, jak fanouškům zprostředkujeme novou sezónu Euforie,“ dodala v čistě formálním duchu.
Euforie
Angus Cloud v seriálu Euforie
Euforie
Euforie
Euforie
Levinson má tedy stále čas dopilovat scénář, který zůstává velkou neznámou. Ze středoškolského prostředí už nevyhnutelně odbočí, což před seriál a jeho komplexně definované postavy naklade nové překážky i příležitosti. HBO dle Variety kvitovalo linie rozprostřené před postavy Jacoba Elordiho a Sydney Sweeny, vyžádalo si však úpravy kolem příběhu Rue. Ta dle Levinsonova vyjádření z loňského léta „zjistí, jaké to je být člověkem se zásadami ve zkorumpovaném světě,“ přičemž seriál ještě potemní. To už ale momentálně nemusí platit, i když jasná obloha a pozitivní vyhlídky opravdu nejsou tím, co hrdiny a hrdinky skandálního pořadu doprovází.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů dostupných na platformě Max.
Zdroj: Variety, HBO