„Jsi čaroděj, máš magickou moc!“ Ďábelský Martin Hofmann děsí v nové pohádce ve stylu Harryho Pottera

„Jsi čaroděj, máš magickou moc!“ Ďábelský Martin Hofmann děsí v nové pohádce ve stylu Harryho Pottera
Čaroděj Kajtek | Bontonfilm
„Jakmile získáš opravdovou moc, jsi v pokušení dělat špatné věci,“ říká dvanáctiletý Kajtek, který stejně jako většina jeho vrstevníků dosud jen snil o tom, že by uměl čarovat. Znenadání se však ukáže, že kouzlit opravdu umí a o jeho postupně objevované dovednosti začnou mít zájem nejen síly dobra, nýbrž i zla.
Čaroděj Kajtek: trailer | Bontonfilm
Voldemortovskou roli v obličeji znetvořeného zloducha si zahrál Martin Hofmann, jinak se však jedná primárně o polskou produkci. Stojí za ní režisérka a spoluscenáristka Magdalena Łazarkiewicz, mimochodem mladší sestra Agnieszky Holland, která využila milované předlohy od spisovatele a pedagoga Janusze Korczaka.
„Čaroděj Kajtek je moudrá a hluboká pohádka, která zapadá do dnešního moderního vnímání světa. Nechce ho zjednodušovat, ale naopak – zabývá se jeho komplikovaností. Jedním z hlavních cílů je ukázat, že každý z nás má světlé i stinné stránky a my se musíme naučit rozpoznat dobro od zla a nést zodpovědnost za naše činy,“ vysvětluje Łazarkiewicz v oficiální tiskové zprávě.
Čaroděj Kajtek
Čaroděj Kajtek
Čaroděj Kajtek
Čaroděj Kajtek
Čaroděj Kajtek
Dílo mělo v Polsku premiéru už loni v listopadu, s ročním odstupem, konkrétně 21. listopadu, se dostane i do našich kin. Představí už bezmála sto let existující příběh mladíka, jenž poznává sám sebe a musí se naučit pracovat s různými složkami své dospívající osobnosti, což je bezesporu nadčasové téma.
Zveřejněná ukázka nešetří trikovými pasážemi, a přestože je na efektech či dabingu patrné, že se tato polsko-česko-slovenská koprodukce co do rozpočtu nemůže rovnat se sériemi o Harrym Potterovi či Fantastických zvířatech, podobně kouzelných podívaných ze střední Evropy mnoho nevídáme.
Čaroděj Kajtek
Čaroděj Kajtek
AI
67%
Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších fantasy filmů.
Zdroj: Bontonfilm