Medvědí Indiana Jones. Populární Paddington se vrací a láká na další kouzelné dobrodružství

Medvědí Indiana Jones. Populární Paddington se vrací a láká na další kouzelné dobrodružství
Paddington in Peru | StudioCanal UK
První dva díly Paddingtona dokázaly skloubit roztomilost medvědího milovníka marmelády s nepřetržitou smrští nápadů, kouzelné atmosféry a humoru kombinujícího jednoduché vtípky pro děti s nezaměnitelnou britskou příchutí. A byly z toho hity, jež si zamilovali děti i dospělí. První díl utržil v kinech přes 280 milionů dolarů, a i když dvojka si odnesla z kin „pouze“ 227 milionů, pořád se jednalo o jasný úspěch, v němž navíc Paul King své rodinné dobrodružství dokázal dotáhnout a nabídnout ještě neodolatelnější podívanou.
Paddington v džungli: 2. trailer | StudioCanal UK
Trojka má však přeci jen trochu komplikovanější pozici. Od série totiž odešel právě její největší hnací motor, režisér Paul King, jenž dal přednost natáčení kouzelného Wonky. Společně s ním medvěda opustila také představitelka maminky Brownové, Sally Hawkins, kterou v novém díle nahradila Emily Montimer. Kinga vystřídal debutující Dougal Wilson, jenž se doteď věnoval hlavně hudebním videoklipům. Předání otěží začínajícímu tvůrci nemusí být samozřejmě dobré znamení, nesmíme ale zapomenout, že ani King toho za sebou před Paddingtonem neměl zrovna mnoho, a jaký z něj vyrostl zkušený filmař. Navíc se zdá, že atmosféru a kouzlo předchozích dílů okoukal nováček na jedničku.
Trojka s názvem Paddington v džungli totiž vypadá i v nejnovějším traileru přesně tak roztomile a nápaditě, jak se na tuto sérii sluší a patří. A navíc značku obohacuje o zatím funkční dobrodružné prvky. Titulní medvěd s rodinkou Brownových se totiž vydává do Peru, aby zde navštívil svou tetu Lucy v domově pro vysloužilé medvědy. Jenže tam zjistí, že tetička se pohřešuje. Vydala se totiž hledat bájné město plné pokladů, El Dorado. A tak se hrdinové vydávají do hlubin Amazonie, aby tetičku našli.
Paddington v džungli
Paddington v džungli
AI
68%
Upoutávka kombinuje typickou atmosféru a hravost série s dobrodružnými prvky, přičemž se budou jistě připomínat i klasiky žánru v čele s Indianou Jonesem. A zatím to funguje přesně tak, jak má. Paddingtonovy roztomilé pády a karamboly na děti stále musí fungovat a dospělí si díky dobrodružnému přídavku zřejmě taky přijdou na své. Teď jen aby řada roztodivných postaviček, mezi něž se tentokrát přidají i Antonio Banderas či Olivia Colman, fungovala a bavila stejně jako v předchozích zářezech. Čeští diváci se o tom budou moci přesvědčit od 30. ledna.
Podívejte se na žebříček nejlepších rodinných filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: StudioCanal UK