Gladiátor v nové epické ukázce. Tentokrát bez hip hopu, zato s pořádnou náloží velkoleposti

Gladiátor v nové epické ukázce. Tentokrát bez hip hopu, zato s pořádnou náloží velkoleposti
Gladiátor II | Paramount Pictures
Pořád existuje prostor pro mírné pochybnosti. Digitální pavián, který odpovídá na válečný pokřik Paula Mescala, je asi nejslabší částí celé upoutávky, stejně jako několik příliš počítačově vyhlížejících záběrů. Ty ale v dostatečné míře střídají naopak velmi vypiplané momentky z pořádně kontaktní akce a také několik záběrů z jedniček a nul, jež vypadají pro změnu velmi zvládnutě. Ano, CGI může vypadat dobře!
Gladiátor II: finální trailer | CinemArt
Na první pohled je patrné větší měřítko, s rozpočtem více než 300 milionů dolarů jde o největší projekt Scottovy kariéry, v němž může realizovat mnohem víc, než co si mohl dovolit před dvaceti lety. Jak finančně, tak technologicky. Hollywoodští účetní si sice rvou vlasy hrůzou, projekt se skoro dvojnásobně prodražil a v pokladnách kin to bude mít setsakra těžké, z upoutávky je ale patrný každý jeden dolar. A na tom záleží nám.
Gladiátor II
Gladiátor II
AI
83%
Nový Gladiátor si odbude premiéru 14. listopadu v českých kinech, v hlavní roli stane miláček arthousu, irský herec Paul Mescal, který oficiálně vstupuje do mainstreamu. Uvidíme, jestli okouzlí davy stejně jako cinefily, kteří ho začali takřka uctívat po jeho výkonech v seriálu Normální lidi a filmovém dramatu Aftersun. Nutno dodat, že se v dosavadních záběrech nese podobně jako jeho filmový otec Russell Crowe s jeho svého času dokonalou kombinací šarmu a talentu.
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Více než slušnou hereckou podporu mu budou dělat Denzel Washington, Pedro Pascal a z prvního Gladiátora se navrátivší Connie Nielsen. Dojem z druhé upoutávky je v tuto chvíli silný. Je tu rozhodně slušná šance, že se Ridleymu podaří namixovat velkolepé bitevní scény a intimnější, ale tím bolestivější souboje jeden na jednoho. Po zaškobrtnutí v podobě Napoleona se jen zvýšily pochybnosti, zdali na to ještě šestaosmdesátiletý mistr má. Tedy u všech krom jeho samého, Scott už totiž plánuje třetí díl. Pro jeho i naše dobro mu přejeme, aby nešlo o předčasné radovánky.
Podívejte se na žebříček nejlepších režisérů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Paramount Pictures