Ridley Scott už plánuje třetího Gladiátora. Prozradil, co nás v dalším díle čeká

Ridley Scott už plánuje třetího Gladiátora. Prozradil, co nás v dalším díle čeká
Gladiátor II - Paul Mescal | Paramount Pictures
Ridley má v tuhle chvíli na filmové databázi IMDb registrováno 19 budoucích projektů, často samozřejmě v ceremoniální pozici executive producera. To je opravdu ďábelské vytížení. A právě má za sebou produkci druhého Gladiátora za více než 300 milionů dolarů, což je čistě co do mohutnosti největší film jeho života.
Gladiátor II
Gladiátor II
AI
83%
Nese to s sebou stinné stránky, a sice velmi chmurné komerční prospekty. I když se to budou účetní jistě pokoušet svalit na probíhající stávky a covid, z dosavadních reportů víme, že tyto komplikace spolkly jen několik kusých milionů, přesto celkový rozpočet nabobtnal na dvojnásobek. Je nyní jen málo pravděpodobné, že na sebe film v kinech vydělá.
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Gladiátor II
Doteď jsme razili tezi, že finanční potenciál nemusí zajímat ani nás, ani Ridleyho Scotta. V jeho i našem nejlepším zájmu je urvat od studií co největší rozpočet a vyblbnout se. My můžeme dostat unikátní filmařskou exhibici a on v tuhle chvíli opravdu nemá co ztratit. Co studia udělají, když Gladiátor 2 prodělá? Vyhodí ho? Zapíšou na černou listinu tvůrců propadáků? Seřvou ho, že už si v Hollywoodu ani neškrtne? V tomhle věku to stojí za riziko.
Nyní se ale přeci jen objevil důvod, proč se účetní výkaz druhého Gladiátora stává relevantním: Ridley totiž plánuje trojku, jak zmínil v rozhovoru pro francouzský magazín Première. „Ne, vážně! Tahle mašina už se rozjela. Konec druhého Gladiátora připomíná dvojku Kmotra, kdy Michael Corleone skončí s prací, kterou nechtěl, a tápe: ‚Co teď, tati, co si mám počít?‘ Další díl tedy bude o muži, který je tam, kde nechce být.“
Gladiátor II: trailer | CinemArt
Paul Mescal, který ztvárňuje hlavního hrdinu Lucia a sequel by se bez něj těžko obešel, už stihl Scottovy plány okomentovat: „Ano, Ridley mi o tom řekl, ale teprve včera! Takže čekám, co se bude dít. Ale zajímá mě to… samozřejmě.“ Takže jde zřejmě o poměrně čerstvý vývoj. I kdyby trojka nevznikla, bude tenhle informační střípek navždy svědectvím o tvrdohlavosti a urputnosti tohohle režiséra. Tak či onak ale nepůjde o další jeho projekt, už koncem roku má začít natáčet životopisný film o Bee Gees. Tou dobou mu bude 87. Neuvěřitelné.
Podívejte se na žebříček nejlepších režisérů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Première, World of Reel