„Nejzáhadnější kriminální případ.“ Jak se mohla mladá žena sama ubodat nožem, ptá se nový film

„Nejzáhadnější kriminální případ.“ Jak se mohla mladá žena sama ubodat nožem, ptá se nový film
Aneta | Donart Film
Zatímco třeba v případě manželů Stodolových šlo do kin specificky umělecké zpracování jejich vražd, pětidílný dokumentární rozbor se objevil na platformě Voyo. Právě největší tuzemská videotéka po vzoru Netflixu začala sázet na dramatizovaná i dokumentární zpodobnění rozličných zločinů, což nedávno podtrhla i rovněž pětidílná minisérie Kauza Kramný.
Aneta: trailer | Donart Film
Nyní však jde atraktivně podaná investigativa dokonce do kin, jelikož případ Anety Rodové uvidíme v celovečerním, 97 minut dlouhém formátu. Stojí za ním Jiří Sádek, jenž má za sebou hlavně neotřelý horor Polednice a youtuberský dokument Nejsledovanější. Z traileru jeho novinky je patrné, že si při sledování netflixovských true crime kousků dělal pečlivé poznámky, a tak u dekády starého případu nejen mapuje tehdejší události, ale zároveň ve studiu zinscenoval pečlivou rekonstrukci podivné (sebe)vraždy za účasti zahraničních odborníků. Podaří se přijít na nové skutečnosti, které by mohly napomoct znovuotevření případu?
Vedle zpochybnění tehdejších policejních závěrů se Sádkův tým zaměřil i na lidskou stránku tragédie, vypovídat tudíž bude i pozůstalá matka Anety. Zdá se, že leckdo z ženina okolí má názor na to, že v jejím obskurním skonu hráli roli i mafie, drogy, milostný trojúhelník či podezřelý libanonský podnikatel Ahmad.
Aneta
Aneta
„Čím hlouběji jsme šli, tím víc nejasností se začalo vynořovat. Tento příběh je tragický z jakéhokoli úhlu, protože to celé nedává rozum. Celý případ je plný otázek, které dosud nebyly zodpovězeny,“ popisuje v tiskové zprávě režisér Jiří Sádek, jenž nakonec s případem strávil celých pět let. Výsledek jeho úsilí uvidíme už brzy, konkrétně 7. listopadu, kdy snímek vstoupí do tuzemských kin. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších českých dokumentů.
Zdroj: Donart Film