Druhý Joker ve finálním traileru útočí hudbou i chaosem. Podaří se mu zvrátit komerční zklamání?

Druhý Joker ve finálním traileru útočí hudbou i chaosem. Podaří se mu zvrátit komerční zklamání?
Joker: Folie à Deux | Warner Bros.
„Můžeš dokázat cokoliv chceš, jsi Joker,“ zní v promo materiálech na očekávaný druhý díl komiksovky, která před 5 lety zbourala pokladny kin a Joaquinu Phoenixovi vynesla Oscara. Zatím ale není jisté, jestli tato slova Arthur Fleck zvládne naplnit, minimálně co se překonání tržeb a kvalit prvního dílu týká. Benátská premiéra totiž snímku příliš nepomohla a přinesla velmi rozklížená hodnocení, která na kritickém webu Rotten Tomatoes dávají s 63 % pozitivních textů zatím jen mírný palec nahoru.
Joker: Folie à Deux: finální trailer | Warner Bros.
Vlažnější ohlasy se projevily na tržebních predikcích, které aktuálně odhadují americký víkendový otvírák kolem 70 milionů dolarů. Jednička přitom za první víkend utržila v kině 96 milionů a od dvojky se vzhledem k úspěchu předchůdce i faktu, že Warneři tentokrát za film utratili 200 milionů dolarů (a to nepočítáme marketingové náklady), čekalo podstatně větší numero.
Místo toho, aby studio před blížící se premiérou už jen šponovalo vysoká očekávání, musí naopak ve finální ukázce rozptylovat rozpaky a ukázat, že nás tady znova čeká komiksová kvalita, v níž titulní hrdina rozpoutá chaos a vydáme se na další povedenou sondu do jeho světa šílenství. Materiál se samozřejmě chlubí hlavně pozitivnější částí recenzí a spoléhá jak na herecký koncert Phoenixe a Lady Gaga, tak samozřejmě i na atmosféru kriminálek ze 70. let, kterou tentokrát dostaneme namixovanou s příměsí klasických muzikálů.
Joker: Folie à Deux
Joker: Folie à Deux
AI
72%
Muzikálový tón snímku už tvůrci skrývají v ukázkách čím dál méně. První reakce z Benátek ostatně dostatečně prozradily, že druhý Joker opravdu muzikálem je a hudební či taneční čísla tu dostaneme převážně díky fantaziím postav. V upoutávce tak dojde už rovnou na zpívající Lady Gaga a ještě větší porci střípků z vizuálně náramně stylizovaných hudebních pasáží. Trailerové řemeslo tu šlape na jedničku, předchozí ukázky ale měly ještě o něco větší drajv. Vyplní se nakonec výtky kritiků, nebo nás přeci jen čeká další temná psycho jízda? To se v českých kinech dozvíme už 3. října.
Podívejte se také na žebříček nejlepších komiksových filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Warner Bros., Deadline