V hororu Zataj dech hrozí nebezpečí od písečných bouří, neznámého tuláka i vlastní matky

V hororu Zataj dech hrozí nebezpečí od písečných bouří, neznámého tuláka i vlastní matky
Zataj dech | Searchlight Pictures
Snímek Zataj dech (Hold Your Breath) od zatím dosud nepříliš známého režijního dua Karrie Crouse a William Joines se tedy pohybuje na pomezí psychologického thrilleru a čistokrevného hororu. Hlavním tahákem je v tomto případě přítomnost Sarah Paulson v hlavní roli, v níž nahradila původně angažovanou, ale kvůli kolizi natáčecích termínů nakonec nevyužitou Claire Foy. Devětačtyřicetiletá Paulson je známá především díky mnoha spolupracím s vlivným filmařem Ryanem Murphym, nejspíš vás neminuly hlavně jejich kreace v rámci antologie American Horror Story.
Zataj dech
Zataj dech
AI
59%
Vedle Paulson se objeví i Ebon Moss-Bachrach, známý třeba ze seriálů Andor či Medvěd, dále mladé herečky Alona Jane Robbins a Amiah Miller či Annaleigh Ashford, jež prorazila i jako zpěvačka. Ti všichni se budou muset vypořádat nejen s extrémně prašným prostředím, ale i s konzervativismem a předsudky, jež izolovanou osadou cloumají.
Nabízí se také téma opuštěnosti, která může mít na psychické zdraví hlavní hrdinky katastrofální důsledky. Trailer nás napíná, zdali tajemný tulák, jenž má na svědomí hrozivé zločiny, skutečně existuje, anebo jestli jde o vyšinuté chování někoho z komunity; přičemž obavami zmítaná Margaret působí značně paranoidně a nevyzpytatelně.
Zataj dech: trailer | Hulu
Snímek se promítal před pár dny na festivalu v Torontu, první dojmy jsou však zatím drženy pod pokličkou. Nemusí nás to však příliš mrzet, neboť si na dílo budeme moci udělat názor už brzo sami – na platformě Disney+ jej totiž uvidíme už od 3. října. Do té doby se podívejte na náš žebříček nejlepších hororů, které jsou na této platformě ke zhlédnutí.
Zdroje: Wikipedia, Deadline