Sci-fi klenot Interstellar se vrací do českých kin. Vychutnat si ho můžete v exkluzivním formátu

Sci-fi klenot Interstellar se vrací do českých kin. Vychutnat si ho můžete v exkluzivním formátu
Interstellar | Warner Bros.
Filmoví fanoušci si mohou jedno z nejsilnějších sci-fi tohoto tisíciletí vychutnat od 19. září v pražském kině IMAX, kde síť multikin Cinema City uvede film ve speciálním a exkluzivním formátu. Interstellar se totiž nevrátí do Česka v tradiční digitální verzi, ale ve speciálním 70mm IMAX formátu přímo z filmového kotouče. Zaručen je tedy ten nejlepší a v dnešní době velmi ojedinělý zážitek, který v IMAXu slibuje maximálně pohlcující podívanou.
Interstellar
Interstellar
  • Netflix
  • Max
  • O2 TV
  • +3
88%
Verzí v tomto formátu přitom nebude po světě mnoho a pražský IMAX se tedy stane jediným kinem v kontinentální Evropě, kde bude možné film zhlédnout v této podobě. Stane se tak u nolanovky již podruhé, poprvé mělo Cinema City tuto jedinečnou výsadu loni, během premiéry oceňovaného Oppenheimera. Film byl totiž promítán ve speciálním 70mm IMAX formátu, a to pouze ve 30 kinech po celém světě. Přičemž pražské Cinema City se stalo jediným kinem v kontinentální Evropě, kde bylo možné film zhlédnout. A letošní podzim se bude tato situace opakovat, pouze u jiného Nolanova vizuálně opulentního díla.
Předprodej se spustil minulý týden a bylo beznadějně vyprodáno během pár minut. A není se čemu divit, kvůli exkluzivním právům se totiž na projekci v té nejlepší možné kvalitě chystají filmoví fanoušci z celé střední Evropy. Ale zatím nikdo nemusí zoufat. Vzhledem k obrovskému zájmu a nespočtu dotazů spustí Cinema City v nejbližších dnech předprodej dalších přidaných termínů promítání.
Interstellar
Interstellar
Interstellar
Interstellar
Interstellar
Do kin se tak vrací snímek, v němž Christopher Nolan dosáhl jednoho ze svých audiovizuálních vrcholů, v kterém dokázal vyprávět emočně velmi silný rodinný příběh a zároveň servírovat opojné vesmírné obrazy, to vše i s určitým filozofickým přesahem. Nutno připomenout, že celý film byl natočen na speciální IMAX kamery, které patří mezi ty s nejvyšším rozlišením na celém světě. Obraz má 10x větší rozlišení než běžný 35mm film. V kombinaci s přesným zvukem vytváří IMAX skutečně bezkonkurenční pohlcující zážitek, který nás v kině jistě dokonale vtáhne i po 10 letech. Vstupenky si můžete pořídit na oficiálních stránkách Cinema City nebo v jejich aplikaci.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Cinema City