Nezlomný Costner se nevzdává. Dál chystá pokračování svého westernového propadáku

Nezlomný Costner se nevzdává. Dál chystá pokračování svého westernového propadáku
Horizont: Americká sága | Warner Bros.
Westernový Horizont se právě ode dneška, 23. srpna, objevuje na streamovací platformě Max, prakticky dva měsíce po své kinopremiéře, která nedopadla zrovna růžově. Snímek stál 100 milionů dolarů, v kinech ale celosvětově utržil 34 milionů, což značí propadák jak hrom, který by se druhého dílu dočkal jen stěží. Jenže ten už má Costner dávno natočený. Velkolepý pohled na osidlování Ameriky a Divokého západu totiž od počátku pojal jako velkolepý čtyřdílný spektákl, jenž obsáhne všemožné kapitoly a pohledy na tuto část dějin. Svým životním projektem byl tak nadšen, že část financoval ze svého a se studiem Warner Bros. se domluvil, že první dva počiny natočí naráz a další dva zářezy budou následovat podle toho, jak bude sága úspěšná.
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
74%
Jenže ta zatím úspěšná vůbec není a druhý díl, který měl mít původně premiéru během srpna, byl odložen na neurčito. Warneři s filmem rychle přispěchali na PVOD a nyní i na Max, kde doufají, že se šeptanda o kvalitách filmu rozšíří a naláká k němu nové diváky. A doufá v to i sám Costner, který se o budoucnosti ságy aktuálně rozpovídal pro NBC a prozradil, že i přes nepřízeň osudu ji hodlá dotáhnout do konce.
Část třetího dílu už je podle dřívějších zpráv natočena a dotáčet se mělo v těchto měsících, to se však kvůli nedostatku financí nestalo. Kamery by se podle Costnera mohly znovu roztočit na jaře, kdy by chtěl opět natočit dva filmy naráz. „Dal jsem sám sobě slib a ten chci za všech okolností dodržet. Chci lidem přinést tento druh velkých příběhů a stále doufám, že si lidé tyto postavy zamilují,“ říká Costner. „Často se stává, že věci, které chcete dělat, nemusí v lidech ihned rezonovat,“ dodává Costner a doufá, že jeho záměr publikum pochopí s dalšími díly. Režisér a herec v jednom se tedy stále nevzdává svého snu a chce obří westernové dílo dotáhnout do konce.
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
Horizont: Americká sága
Otázkou zůstává, zda jsou jeho slova o natáčení dalších dílů blízko realitě, nebo se jedná spíše o zbožné přání. Divácký hlad po sequelech totiž zatím není kdovíjak velký a až případný úspěch na Maxu může přinést aspoň trochu pozitivnější zprávy. Za aktuální situace ale Warneři nemají moc důvodů další sequely dotovat. Je ovšem také možné, že Costner už si domluvil plán B a pro další natáčení našel potřebné finance. Již dříve se ostatně se spekulovalo o tom, že má o značku zájem Netflix i jiné platformy. Nechme se překvapit, zda Costner opravdu skrývá v rukávu ještě nějaký trumf.
Podívejte se na žebříček nejlepších westernů podle Kinoboxu.
Zdroj: NBC, World of Reel