Režisér nového Vetřelce sní o střetu s Predátorem. Přizval by režiséra úspěšné Kořisti

Režisér nového Vetřelce sní o střetu s Predátorem. Přizval by režiséra úspěšné Kořisti
Predátor (1987) | 20th Century Fox
Režisér a scenárista obou dílů Smrti ve tmě a remaku Evil Dead rozhodně našel v sérii Vetřelec nový domov, pokud o něj bude stát. Najdou se tací, kteří nejsou nadšení z přílišné opatrnosti jeho přístupu, kdy Romulus jede největší hity série a nezkouší nic koncepčně nového. Řemeslná úroveň snímku se však dočkává takřka výhradně superlativů. Přinejhorším to chce tedy pomoc se scénářem od někoho o kus odvážnějšího.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
Na červeném koberci během jedné ze slavnostních projekcí však Alvarez naznačil zajímavou možnost, která by mohla vést kýženým směrem. Zdá se, že by si rád natočil crossover s častou vetřelčí nemesis Predátorem. A byl by nadšený, kdyby vzniklý projekt spolurežíroval režisér posledního Predátora s podtitulem Kořist, v němž nejnebezpečnější lovec čelil indiánskému kmeni. Kořist měla méně štěstí než Romulus a dočkala se vloni premiéry pouze na streamu, dostalo se jí ale podobně vstřícných reakcí.
Vetřelec: Romulus: finální trailer | 20th Century Studios
Reportérka z Deadline se Alvareze zeptala, zdali by si chtěl natočit crossover s Predátorem. „Ano, ale jedině s kamarádem Danem (Tratchenbergem). Možná bychom to měli udělat jako TarantinoRobertem Rodriguezem u Od soumraku do úsvitu, kdy každý natočíme půlku.“
Je jasné, že z téhle citace nemůžeme vyvozovat nic konkrétního, Alvarez odpovídá na otázku na místě a zjevně z fleku vymýšlí nepřipravenou odpověď. Ostatně projekt Tarantina a Rodrigueze, kde každý natočil půlku, je spíš Grindhouse než Od soumraku do úsvitu, kde je Tarantino podepsaný pod scénářem a Rodriguez pod režií. Až v případě Grindhouse má každý filmař na svědomí vlastní sekci projektu.
Alien Romulus
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Predátor: Kořist
Predátor: Kořist
Zároveň ale filmaři bývají ze strany svých agentů a producentů vedeni k tomu, aby nahlas nespekulovali o spolupracích zcela bez základu v realitě, protože každá nerozvážná průpovídka (jak dokazujeme tímto článkem) vede k tomu, že se veřejnost nadchne pro projekt, který dost možná neexistoval před tím, než filmař otevřel pusu. Jde tedy o něco, co už Alvarez se svým kamarádem nezávazně řešil, nebo opravdu jen plácnul, co ho napadlo? A chtěli byste vy vidět již třetí pokus o Vetřelce vs. Predátora poté, co předchozí crossovery skončily tak neslavně?
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Deadline