Více násilí i temnoty. Cameron naznačil, co nás čeká ve třetím Avatarovi

Více násilí i temnoty. Cameron naznačil, co nás čeká ve třetím Avatarovi
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
Okolo názvu třetího Avatara probíhala řada spekulací a mluvilo se o několika verzích, dlouho byl pak ve hře podtitul The Seed Bearer. „Nositel semene“ ale nakonec naštěstí nedorazí a stejně jako v případě dvojky, i tentokrát dal James Cameron přednost důrazu na ústřední element. Když se ho ovšem v rozhovoru pro Entertainment Weekly zeptali, co všechno za ohnivým názvem stojí, prozradil toho mnohem více.
Avatar: Fire and Ash
Avatar: Fire and Ash
AI
73%
„Nemohu toho říct mnoho, dokud neuvidíte film a sami nepochopíte, co to znamená. Když se ale na oheň díváte jako na symbol násilí, nenávisti a zloby, popel je tím pádem následek. A co je následek? Přeci ztráta a truchlení, že? A co to způsobuje v budoucnosti? Více násilí, zloby a nenávisti. Je to krutý začarovaný kruh a o to svým způsobem půjde,“ vysvětluje Cameron.
Jeho vysvětlení tedy dává tušit, že se bude děj odvíjet okolo smrti a vyrovnávání se s krutou ztrátou, což může být reakce na události z konce druhého dílu. Zároveň tím akcentuje, že naše hrdiny či jiné postavy dovedou události (nebo snad touha po pomstě?) k začarovanému kruhu násilí, což jsou velmi silné a i poněkud temnější motivy, než na jaké jsme u této franšízy zvyklí.
Avatar: The Way of Water
Avatar: The Way of Water
kinocast-zreli-jsme-avatara-2-je-to-skvela-podivana-i-kdyz-ma-trochu-kratky-ocasek
Avatar: The Way of Water
prvni-kritici-uz-videli-dvojku-avatara-jejich-reakce-hovori-jasne
Ostatně sám Cameron potvrzuje, že třetí Avatar více prozkoumá temnější stránku ústředních postav, které si často sáhnou na dno. Zároveň ovšem režisér v rozhovoru upozorňuje na to, že se nebude jednat o vyloženě temný film, ale stále bude pojednávat o velkolepém dobrodružství a poznávání úžasného světa. Onu špetku násilí, samozřejmě v rodinném blockbusterovém balení, by pak měla zprostředkovat agresivní rasa Na’vi zvaná Ash People, která si asi moc nepotrpí na humor a klidné večery.
Jak moc drsnější a temnější třetí Avatar nakonec bude a jaké revoluční technologické novinky si pro nás čerstvý sedmdesátník Cameron tentokrát připraví, se dozvíme až o Vánocích příštího roku.
Podívejte se zatím na žebříček nejlepších blockbusterů pode databáze Kinoboxu.
Zdroj: Entertainment Weekly