Třetí Avatar se konečně vzdal nošení semene. Vysmívaný podtitul má důstojnější alternativu

Třetí Avatar se konečně vzdal nošení semene. Vysmívaný podtitul má důstojnější alternativu
Avatar: The Way of Water | Disney
Ačkoliv nešlo o oficiální zprávu, plánované názvy pokračování Avatara unikly na veřejnost dávno před premiérou dvojky. Avatar: The Way of Water, kterého už máme za sebou, a pak Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider a Avatar: The Quest for Eywa. Přeložit je lze (i když dvojka se českého titulu nedočkala a v našich kinech byla uvedená s anglickým názvem) jako Nositel semene, Jezdec Tulkunů a Eywin úkol. Protože se leak trefil u druhého dílu, navíc nikdy nikdo nevynaložil snahu ho popřít, můžeme si být takřka jistí, že nešlo o hoax.
Avatar: Fire and Ash
Avatar: Fire and Ash
AI
67%
Jon Landau se však dušoval, že šlo vždy jen o pracovní verze, které nebyly odsouhlaseny na 100 %. Pozdvižení vyvolávala hlavně trojka, která zní velmi... řekněme „potentně“. V angličtině stejně jako v doslovném českém překladu. „Můžu vám říct, že tohle nebude název trojky,“ řekl však Landau v rozhovoru pro server ComicBook.com, když před pár měsíci promoval novou počítačovou hru Avatar: Frontiers of Pandora. „Cože, pořád to stojí na Wikipedii? No tak to budeme muset rychle změnit,“ dodal s úsměvem.
prvni-kritici-uz-videli-dvojku-avatara-jejich-reakce-hovori-jasne
top-kina-cr-pusto-prazdno-ceka-se-az-nastoupi-druhy-avatar-1
avatar-the-way-of-water
druhy-avatar-je-agresivne-nadherny-film-opet-posouva-hranice-mozneho-a-vymyka-se-vsi-sve-konkurenci
Avatar: The Way of Water
Po pár měsících už víme, kam marketing filmu směřuje. Web World of Reel informuje, že James Cameron obsadil na disneyovském conu D23 pódium a oznámil, že trojka ponese název „Fire and Ash“, tedy „Oheň a popel“. Takový zbabělec! Kde je charisma? Kde je šarm? Může ho George R. R. Martin žalovat za plagiátorství, nebo to je dost daleko od jeho Fire and Blood?
Z názvu vyčteme, že třetí díl se po vodní dvojce přesune k opačnému elementu, přesně jak avizovaly dosavadní zprávy. Je to vlastně rozkošně přímočaré, po vzduchu a vodě přichází oheň. James Cameron vždy těžil z toho, že se nepokouší dělat příběh složitější, než musí být, a soustředí se na perfektní naplnění celkem jednoduchých námětů.
Dvojku Avatara provázela nedůvěra ohledně relevance brandu, který ležel tak dlouho ladem kvůli nekonečným průtahům s The Way of Water. Po jejím obřím úspěchu už si o komerčním potenciálu dalších dílů nikdo netroufá pochybovat a Cameron nahlas spekuluje o sequelech číslo 6 a 7. Možná (ale jenom možná!) by svět snesl méně Avatarů, ale to mu v tuhle chvíli asi nikdo nenamluví. Třetí díl vstoupí do kin 19. prosince 2025. Sice bez semene, ale přece.
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů dostupných na Disney+, kde můžete zhlédnout i předchozí díly Avatara.
Zdroj: World of Reel