Režisér hitu s Cagem chystá další horor. Adaptuje děsivou opičí povídku Stephena Kinga

Režisér hitu s Cagem chystá další horor. Adaptuje děsivou opičí povídku Stephena Kinga
Longlegs | Neon
V jejím středu se bude nacházet hračka v podobě opičky, kterou dvojčata Hal a Bill naleznou na půdě svého otce. Do života obou chlapců následně zasáhne řada děsivých úmrtí, kvůli čemuž se bratři rozhodnou opičky zbavit a zároveň se i každý vydá trochu někam jinam. Jenže jak už to tak bývá, zlého primáta se zcela zničit nepodařilo, a tak musejí v dospělém věku opět spojit síly a přijít na to, co se tady vlastně děje.
Opice
Opice
AI
56%
Námět tedy zní v rámci hororových příběhů poměrně tradičně, přičemž hračka po otci může ztělesňovat rodinné trauma, jehož důsledky se stále vracejí. Většinu diváků však bude zajímat spíše krvavost a děsivost jednotlivých kulišáren, jimiž hodlá ďábelská opička dvojčata terorizovat. Kraťounký teaser právě na tuto atmosféru láká a v souvislosti se zabijáckou hračkou se nabízejí i podobnosti se sérií Annabelle, potažmo její „mateřskou“ franšízou V zajetí démonů.
A tematickou blízkostí to nekončí, neboť novinku produkuje právě duchovní otec nejen zmíněných sérií, ale třeba také Saw či Insidious, tedy James Wan. Snímek také stejně jako Longlegs spadá pod distribuční společnost Neon, jež po A24 pomalu přebírá žezlo pro hvězdu nezávislých velebených hororů.
The Monkey: teaser trailer | NEON
V hlavní dvojroli se objeví Theo James, známý dosud hlavně ze série Divergence či seriálových Gentlemanů, a mladší verzi obou bratrů ztvární Christian Convery. Teprve čtrnáctiletý herec už má za sebou účast v netflixovském seriálu Sweet Tooth: Chlapec s parožím a objevil se i v nedotaženém bizárku Medvěd na koksu. Ve vedlejší roli by se měl objevit také Elijah Wood.
Očekávání však budí hlavně trio jmen King-Perkins-Wan a zkraje příštího roku bychom se tak mohli dočkat skutečně sympaticky hrůzostrašné podívané. Uvidíme, co napoví další, snad už trochu delší ukázka.
Zatím se podívejte na náš žebříček nejočekávanějších snímků do konce roku.
Zdroj: Neon