Nový Vetřelec sbírá první nadšené reakce. Mísí Scottovu klaustrofobii i Cameronovu řežbu

Nový Vetřelec sbírá první nadšené reakce. Mísí Scottovu klaustrofobii i Cameronovu řežbu
Cailee Spaeny – Vetřelec: Romulus | 20th Century Studios
Snímek má za sebou první veřejnou projekci, což značí, že můžeme začít listovat prvními tweety. Jako vždy upozorňujeme, že nejde o důvěryhodnější taktiku než věštění z lógru. Kritici mají pořád ještě embargo na vydání plnohodnotných recenzí a studio se soustředí na to, aby reakce nejprve vypustili do světa především vděční influenceři a mediální partneři formou nekritických výkřiků. Z pohledu publika se pak spouští „závod ve zbrojení“ ohledně toho, kdo napíše chytlavější nálož superlativů, kterou sdílí víc lidí.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
Rozhodně však doufáme, že nadšení je autentické, protože slušný Vetřelec je stále nedostatkové zboží. „Fede Alvarez to dokázal. Vetřelec: Romulus vplétá dohromady Scottovu děsivou klaustrofobii a Cameronovu řežbu, takže nový Vetřelec doplňuje své předchůdce, ale obstojí sám o sobě," ujišťuje Twitter účet Beyond festu. „Je to absolutní nářez." Právě přesvědčivý mix stylu prvních dvou Vetřelců je časté téma pochval.
Účet Perfect Organism přitakává. „Fede Alvarez byl perfektní volba. Pokud jste praví fanoušci Xenomorfa, nebudete zklamaní. Byl jsem nedůvěřívý vůči mladému obsazení, ale pletl jsem se." Jazz Kandsay se přidává: „Byla jsem skeptická, ale je to určitě jeden z těch lepších filmů série. Má úžasný design zvuku a působivé budování světa."
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
Mladé herectvo budilo na základě trailerů nejvíc nedůvěry, vždyť Scottův odiginál si zakládal na tom, že dal prostor netypicky zkušenému ansámblu. Dosavadní publikum se ale shoduje, že to dopadlo skvěle a Rain v podání Cailee Spaeny je prý více než důstojnou nástupnicí Sigourney Weaver a Ripley.
Uživatelka Stoobs píše: „Fede Alvarez zůstává neporažen," v odkazu na předchozí režisérovy filmy Don't Breath a remake Evil Dead. Zdá se, že volba zkušeného hororového režiséra se vyplatila
Insider World of Reel připomíná, že nadšení vyvolaly už březnové testovací projekce, u nichž se prý při závěrečných titulcích hlasitě tleskalo, což na rozdíl od veřejné premiéry není samozřejmost. Na reakce kritiků snad nebudeme muset čekat dlouho. A nakonec ani na reakce široké veřejnosti, vždyť snímek vstupuje do kin už 15. srpna.
Podívejte se na žebříček nejlepších hororů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: X, World of Reel