Krvavý western s Tyrionem ze Hry o trůny budí zvědavost. Chce uspět tam, kde Costner selhal

Krvavý western s Tyrionem ze Hry o trůny budí zvědavost. Chce uspět tam, kde Costner selhal
The Thicket | Tubi TV
Přední devizou mrazivého westernu podle stejnojmenné literární předlohy z roku 2013 je jistě dvojka „nejošklivějšího a nejprťavějšího psance“, jak se navzájem častují Juliette Lewis a Peter Dinklage. Lewis už si psychopatickou vražedkyni střihla v kultovním dramatu Takoví normální zabijáci Olivera Stonea a Peter Dinklage se proslavil ve Hře o trůny jako oblíbenec většiny publika Tyrion Lannister. V tomto snímku by měl oprášit polohu opileckého, hláškujícího a morálně šedivého antihrdiny.
The Thicket
The Thicket
AI
63%
Doplní je ještě mladý Levon Hawke, syn Umy Thurman a Ethana Hawkea, pro nějž půjde o filmový debut (vloni už si střihl menší seriálovou roli v Přeplněném pokoji). Zatímco jeho starší kolegové ztvární nemilosrdné desperáty, on si střihne právě naopak nevinného a naivního mladíka, který v upoutávce neustále šermuje s tím, že mu násilí nevoní, protože je správný křesťan.
The Thicket: trailer | Tubi Originals
Postavy Dinklage a Hawkea podle všeho spojí síly a vydají se po stopě sestry nezkušeného mladíka, kterou unesla skupina banditů vedená Lewis. Jednoduchá, žánrově však jistě dostačující zápletka, snad umožní režiséru Elliottu Lesterovi předvést zábavnou podívanou.
Sestříhat působivou ukázku na western je jeden z nejsnadnějších úkolů, na ikonografii Divokého západu je zkrátka cosi atraktivního a lákavého. Obzvlášť na poli dvou minut a za doprovodu řízné hudby. Takže i trailer na The Thicket vypadá docela dobře a nadějně. Snad nejde o plané naděje. V tuto chvíli nevíme, jak na tom bude oficiální distribuce v Česku. Snímek si odbude evropskou premiéru na francouzském festivalu amerického filmu v Deauville v září, kde by se mohlo rozhodnout o intenzitě evropské distribuce a případném zájmu streamovacích platforem s lokálním dosahem.
Podívejte se na žebříček nejlepších westernů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Tubi