Zlikviduje spin-off Johna Wicka celou sérii? Akční Balerína má katastrofální první reakce

Zlikviduje spin-off Johna Wicka celou sérii? Akční Balerína má katastrofální první reakce
John Wick | Lionsgate
„Prakticky imitace“, „nekonzistence tónu“ a „chabá režie“ je feedback, který se podle hollywoodského insidera z webu World of Reel dostal k producentům po testovací projekci ztrápené Baleríny, která vstoupila do produkce roku 2022 a podle původního plánu už jsme ji měli mít pár týdnů za sebou.
Ballerina
Ballerina
AI
74%
Přetáčky, kvůli nimž se premiéra odsunula bez jednoho dne přesně o rok na 6. červen 2025, byly opravdu zásadní. K „Johnu Wickovi v sukni“ v podání Any de Armas přibyly dokonce úplně nové postavy ztvárněné Davidem Castañedou a Sharon Duncan-Brewster. Přestože Stahelski odsunul Wisemana do pozadí, především u nových akčních scén, režijní kredit by měl zůstat u původního režiséra.
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
John Wick: Kapitola 4
hvezdy-se-opet-sjizdi-do-prahy-keanu-reeves-a-ana-de-armas-budou-natacet-zenskeho-johna-wicka
Herec Ian McShane, matador série John Wick, už v minulosti o svém návratu na plac v Budapešti řekl: „Nejde o běžné přetáčky, ale vlastně o úplně nové natáčení. Dělají, co můžou, aby zachránili franšízu.“ Mnozí z diváků testovací projekce ale prý prohlásili, že tohle může být smrt Johna Wicka jako filmové série.
To se zdá maličko přehnané. I kdyby byla neúspěšná, Balerína bude spin-offem s novou protagonistkou. Návratu Keanu Reevese (pokud ho opravdu po čtyřech dílech potřebujeme) by to stěží mohlo zabránit. Pokud něco, přijmou fanoušci jeho comeback s větší vstřícností, takže v tomhle ohledu nepanikařme. Nejde o nic víc a nic míň než tento jeden film a jeho kvalitu. Samozřejmě mu všichni přejeme úspěch, ale svět nájemných vrahů se neboří.
Stejně tak není nutné vkládat do testovacího publika veškerou důvěru. Matthew Vaughn nedávno žehral, že testovací projekce Argylla proběhly skvěle, přitom šlo nakonec o jeden z největších průšvihů sezóny. U Baleríny to může být přesně naopak.
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel