Tak už i Vetřelec. Legendární monstrum se dočkalo bizarního popcornového kyblíku

Tak už i Vetřelec. Legendární monstrum se dočkalo bizarního popcornového kyblíku
Vetřelec | 20th Century Fox
Marketing na Dunu byl veskrze seriózní, jak si podobně koncipovaný velkofilm podle politicky a environmentálně nadčasové předlohy Franka Herberta žádal. Kyblíky ve tvaru pouštního červa, které ukrývaly lahodný obsah za sadou umělých zubů, ale internet pobavily evokováním sexuální pomůcky. Sám herec Timothée Chalamet nechápal, jak se má člověk k popcornu vlastně dostat.
Vetřelec: Romulus
Vetřelec: Romulus
78%
U Deadpoola je výstřední propagace pochopitelná a jistý hit posledního červencového týdne, jemuž se klidily z cesty jakékoli další premiéry, si dává záležet na vtipných sebereferenčních detailech. Přesto kdekoho zarazí, že vyjevená superhrdinská tvář překypující popcornem je vlastně tím nejkrotším, co virální válka kbelíků doposud nabídla.
S extravagancí si totiž tyká hlavně čerstvě ohlášený vetřelčí produkt, jímž se na sociální síti pochlubil řetězec kin Cinemark. Moc informací k němu neposkytl a zatím nevíme, na kolik tahle noční můra partnerů či partnerek filmových sběratelů přijde. Pokud po ní v kině sáhnete, máte garantovanou pozornost veřejnosti při cestě z kina a jako bonus vaše návštěvy nepřestanou vyzvídat, odkud se tahle robustní ozdoba interiéru vzala.
Už to zkrátka vypadá, že Reynolds shrnul začínající trend filmového merche velmi trefně. Záhadou nicméně zůstává, jak se podobné sériové kusy mohou distributorům vyplatit. Propagace velkých filmů není zrovna levnou záležitostí a je zvláštní, že společnosti balancující na okraji existenční krize lákají lidi do kina spíš na doklady vlastní rozhazovačnosti než na kvalitu uměleckého produktu. Vetřelec však představuje mocnou popkulturní relikvii a Romulus, jehož se v českých kinech dočkáme od 15. srpna, si může trochu stylové nepraktičnosti dovolit. Schválně – bude-li kyblík v příštích týdnech dostupný také u nás, kdo mu neodolá?
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších premiér ve zbytku tohoto roku.
Zdroje: X, IGN