Ďábel nosí Pradu se vrátí. Filmové pokračování láká zpátky Meryl Streep i Emily Blunt

Ďábel nosí Pradu se vrátí. Filmové pokračování láká zpátky Meryl Streep i Emily Blunt
Ďáběl nosí Pradu | Disney
Už nějakou dobu víme, že Elton John chystá jevištní muzikál na motivy filmu, v jehož čele stane herečka a zpěvačka Vanessa Williams. Má za sebou několik zkušebních vystoupení v Chicagu z roku 2022, kdy však tvůrci došli k názoru (což není v této fázi produkce neobvyklé), že show není připravená a začali ji přepracovávat. Další vlnou testování by si měla projít letos v říjnu v Londýně.
Ďábel nosí Pradu
Ďábel nosí Pradu
  • Disney+
  • O2 TV
  • Google Play
  • +2
68%
Jedná se o velmi běžnou taktiku posledních pár dekád, muzikálové verze populárních filmů na Broadwayi i mimo ni jsou lukrativní byznys. Už se dočkáváme i toho, že se muzikály na motivy milovaných filmů opět přetáčejí do filmových podob (Protivný sprostý holky, Čarodějka).
Disney ale nehodná čekat několik let, než se ukáže, jestli se muzikál uchytí. Podle Variety současně připravuje i standardní filmové pokračování. V jednání je nyní scenáristka původní Prady Aline Brosh McKenna. V tomto specifickém případě je ale více než lidí za kamerou důležité, co řeknou Hathaway, Blunt a především Meryl Streep.
Meryl Streep
Ďábel nosí Pradu | 20th Century Fox
Zrovna nedávno jsme si připomínali půlkulaté 75. narozeniny Streep a mimo jiné vzpomínali, jak zásadním zlomem pro ni byla role v Ďábel nosí Pradu. Po nějaké době na ni strhla masovou pozornost a pomohla jí ustanovit svou personu pro 21. století. A není divu. Co je ve svém jádru celkem rutinní dobovou komedií, se díky účasti slavné herečky pevně zapsalo do povědomí popkultury. Prakticky za vše, co si z filmu pamatujeme, vděčíme Streep a jejímu nekompromisnímu a přitom zábavnému výkonu.
Meryl Streep slaví 75. Připomeňte si 10 největších rolí herečky, jejíž postavení dnes nemá obdoby
Téma22. 6. 2024
Meryl Streep slaví 75. Připomeňte si 10 největších rolí herečky, jejíž postavení dnes nemá obdoby
Podle dosavadních letmých zpráv o ději se naštěstí zdá, že Disney si to uvědomuje. Příběh by měl opět sledovat Mirandu Priestly (Streep), které se však její impérium v době ústupu tištěních médií začíná rozpadat pod rukama. Musí se tedy nějak vypořádat s Emily (Blunt), dříve svou asistentkou, nyní vlivnou módní kurátorkou, bez jejíchž peněz se Miranda neobejde. Z toho se dokonce zdá, že Miranda bude protagonistkou filmu, zatímco minule byla výraznou vedlejší figurou.
Ďábel nosí Pradu
dabel-nosi-pradu-the-devil-wears-prada-trailer
Ďábel nosí Pradu
Ďábel nosí Pradu
Ďábel nosí Pradu
Nyní tedy budou probíhat námluvy s herečkami, z nichž přinejmenším Blunt a Hathaway (pokud se role najde i pro ni) se v minulosti k případnému pokračování vyjadřovaly pozitivně, takže by to asi neměl být problém. Vše samozřejmě stojí a padá na Streep, která rovněž nikdy neřekla jasné ne. A tady musí producenti zadržet dech a doufat. Připravovat jevištní verzi s přeobsazenou Mirandou je jistě pochopitelné, u filmu by to ale prošlo jen stěží a případný nezájem Streep by nejspíš celý projekt poslal k ledu. Bylo by to dobře, nebo by vás to mrzelo?
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Variety, Puck