Pátý Shrek definitivně potvrzen. Víme, kdy se oblíbený zlobr konečně vrátí do kin

Pátý Shrek definitivně potvrzen. Víme, kdy se oblíbený zlobr konečně vrátí do kin
Shrek 2 | DreamWorks Animation LLC
Asi není žádným překvapením, že Shrek patří mezi nejoblíbenější animované franšízy vůbec. První a druhý díl se řadí ke klasikám žánru, jež si utahovaly z pohádek v té nejšpičkovější formě a jako jeden z prvních animáků ukázaly, že výtečné kousky nemusí vycházet jen ze stáje Pixaru či Disneyho. Kvalita následujících dílů ovšem (stejně jako tržby) rapidně klesala, a tak zelený zlobr po poeticky nazvaném čtvrtém díle Zvonec a konec odešel do důchodu. Úspěch nedávného Kocoura v botách ale ukázal, že ve správných tvůrčích rukou má tato série pořád co nabídnout. A tak se Shrek po dlouhé pauze přeci jen vrátí.
Shrek
Shrek
  • Amazon Prime Video
  • SkyShowtime
  • O2 TV
  • +3
87%
Tuto informaci nám už nedávno propálil Eddie Murphy, jenž navíc sdělil, že se pracuje i na spin-offu s jeho ukecaným Oslíkem. „Namluvil jsem první dějství a zbytek uděláme tento rok, dokončíme to,“ ujišťoval herec fanoušky. Nyní tuto informaci oficiálně potvrzuje i studio DreamWorks a navrch přináší i konkrétní datum zlobrova comebacku. Pátý Shrek se podívá do kin 1. července 2026, tedy v době, kdy uběhne 25 let od premiéry prvního dílu a 16 let od jeho dosud posledního dobrodružství. Vrátí se samozřejmě hvězdné hlasové obsazení v čele s Murphym, Cameron Diaz a Mikem Myersem.
Režisérem se pak stává scenárista druhého, třetího a čtvrtého dílu Walt Dohrn, jenž si mezitím vyzkoušel režijní otěže u hudební animované série Trollové. Spolurežírovat s ním bude Brad Ableson, jenž má na kontě druhé Mimoně. Pátý Shrek totiž vzniká ve spolupráci s animovaným studiem Illumination (Já, padouch či animovaný Mario), jehož hlavoun Chris Meledandri bude film produkovat.
A zde už by si měli poradit s tím, jak Shreka přiblížit nové mladé generaci a udělat z něj hit. Oznámení navíc přichází v době, kdy jsou animáky na vrcholu popularity a zachraňují světová kina. Pixarovka V hlavě 2 neskutečně rychle utržila v kinech přes miliardu dolarů a stává se jedním z nejúspěšnějších animáků všech dob a Já, padouch 4 prozatím také vykazuje velmi silná čísla. Shrek se navíc bude moct opřít o 25leté výročí značky, obří nostalgii a návrat postav, které spoustě diváků již jistě chyběly. Snad se z toho povede vykřesat i extrémně zábavný film.
Podívejte se také na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroje: The Hollywood Reporter, DreamWorks