Pátý Shrek se blíží. Eddie Murphy potvrdil zlobrův návrat i další nečekanou zprávu

Pátý Shrek se blíží. Eddie Murphy potvrdil zlobrův návrat i další nečekanou zprávu
Shrek | DreamWorks Animation
Po výtečné jedničce přišla záhy neméně povedená dvojka, v níž se zlobr seznámil s tchyní a tchánem, stále nešetřil vděčnými pohádkovými nápady a v podstatě znovu varioval úspěšný recept. Poté už to však šlo s popularitou Shreka z kopce. Třetí a čtvrtý díl byly přinejlepším průměrné filmy, které zaostaly za očekáváním, stejně jako postupně klesající tržby. Studio si proto dalo dvě a dvě dohromady a sérii před 13 lety raději uložilo k ledu.
Shrek
Shrek
  • Amazon Prime Video
  • SkyShowtime
  • O2 TV
  • +4
87%
Nečekaný úspěch druhého Kocoura v botách, který byl navíc až nečekaně svižným a zábavným dobrodružstvím, ale dal studiu dostatek důvodů k tomu, aby producenti o návratu Shreka opět začali uvažovat. Od vzniku původních dílů navíc uběhlo dostatek doby k tomu, aby se mohlo vsázet na vděčnou nostalgii. O pátém Shrekovi se proto začalo znovu mluvit. A nyní se ukázalo, že se o něm nejen mluví, ale také se na něm už nějaký čas pracuje.
Nečekanou novinku prozradil hlas oblíbeného Oslíka Eddie Muprhy pro web Collider. Nové dobrodružství Shreka a jeho blízkých už je údajně několik měsíců v produkci a Murphy dokonce namluvil první část Oslíkových dialogů a hlášek. „Namluvil jsem první dějství a zbytek uděláme tento rok, dokončíme to,“ ujišťuje fanoušky s tím, že by nás premiéra měla čekat už příští rok. Z nostalgického a marketingového hlediska by ovšem dávala smysl také premiéra v roce 2026, kdy uplynu 25 let od premiéry prvního filmu.
Shrek 2
Shrek 2
Shrek 2
shrek-vsechno-uz-bylo-pripravene-a-pak-nataceni-kultovniho-animaku-zmenila-smrt
Shrek
Tím ovšem dobré zprávy od strýčka Eddieho nekončí. Herec, jenž se za pár dní objeví ve čtvrtém Policajtovi v Beverly Hills, totiž potvrdil, že se chystá i sólový film o Oslíkovi. „Oslík bude mít svůj vlastní film. Dělám tedy Shreka a chystáme i Oslíka,“ potvrdil Murphy s tím, že nenamlouvá oba projekty najednou a Oslík se do produkce dostane později. A je dost možné, že s ním studio DreamWorks počká, dokud nebude jistý úspěch pátého Shreka. Kocour v botách ale potvrdil, že na tuto sérii diváci rozhodně nezapomněli a nejspíš se do pohádkového světa rádi vrátí. A to i přesto, že mají tvůrci po trojce a čtyřce co napravovat. Co vy, těšíte se na Shrekův návrat?
Podívejte se na žebříček nejlepších animovaných filmů podle Kinoboxu.
Zdroj: Collider