Chyby z Gladiátora, které jste přehlédli: Plynová bomba, kameraman v aréně a mrkající mrtvola

Chyby z Gladiátora, které jste přehlédli: Plynová bomba, kameraman v aréně a mrkající mrtvola
Russell Crowe – Gladiátor | DreamWorks & Universal Pictures

Člen štábu

Asi tou nejčastější chybou, které si všímáme v různých filmech, je viditelnost členů filmařského štábu. Ti si většinou dávají opravdu velký pozor, aby nikdo z nich v závěrečném střihu nebyl vidět, ale často své kolegy v záběru přehlédnou i samotní režiséři, případně střihači. Přesně tato situace se stala i v úvodu filmu, kdy se Maximus podělí o jablko s černým koněm v lese. Když se podíváte pořádně, můžete si všimnout, že za koněm právě prochází člen štábu s černým trikem a modrými džíny. Ten si pravděpodobně uvědomil, že možná bude vidět, a tak pomalu couvá zpět ze záběru. My jsme si ho i přesto všimli.
Gladiátor
Gladiátor
  • Netflix
  • Amazon Prime Video
  • SkyShowtime
  • +4
88%

Maska

Pojďme se však opět posunout o kus dál v příběhu a přesuneme se do arény. Zabít Maxima v boji se snažilo už opravdu hodně válečníků, a tak pro něj přichystali zas o něco těžší zkoušku. Tentokrát se totiž kromě obřího muže bojujícího proti Maximovi přidávají do arény i tygři, kteří vylézají z děr. Ani to však Maxima neskolí. Nakonec je to on, kdo má zasadit poslední ránu. Jak všichni víme, tak to odmítne udělat. Když jeho sok padá k zemi, tak vidíme, že mu spadne maska. Když má však dojít na to nejhorší, maska je zpět. Stejné je to i s krví na obličeji, která na tváři válečníka v předchozím záběru není a pak je.
Chyby v legendárním Gladiátorovi

Herci

Postupně se dostáváme až k závěru dnešního výběru a poslední chyba, již dnes zmíníme, se týká herců. Teď nemyslíme hlavní herce, ale ty, kteří na trzích ve městě předvádí budoucí souboj mezi Maximem a Commodem. Když na ně kamera poprvé zamíří, vidíme velkého Maxima nalevo a malého Commoda napravo. Poté, co se však změní záběr a muži jsou sledováni z druhé strany, si najednou oba herci své strany prohodí. Poté se zase jednou změní záběr a muži jsou zpět na svých místech. Další chyby samozřejmě naleznete v našem přiloženém videu.
Podívejte se také na žebříček nejlepších historických filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox, Collider