Máme první fotky Gladiátora Mescala. Russell Crowe se ale svěřil se svými pochybami

Máme první fotky Gladiátora Mescala. Russell Crowe se ale svěřil se svými pochybami
Gladiátor | SkyShowtime
Už se prakticky přestalo doufat v to, že by druhý Gladiátor mohl být kasovním úspěchem, na to rozpočet až příliš obludně nabobtnal. Místo plánovaných 165 milionů dolarů se Scott dostal prý až na 310 milionů, což je vpravdě absurdní exces, jenž by k překročení do černých čísel vyžadoval pořádný zázrak. A než začnete namítat: Ne, stávka za to nemůže, kvůli ní se natáčení prodražilo „jen“ o deset milionů.
Gladiator 2
Gladiator 2
AI
75%
Ale budiž. My nejsme akcionáři studia Universal, takže nám tohle rozhazování peněz může být jedno. A svým způsobem je sympatické, že si zasloužilý šestaosmdesátiletý britský režisér, který zdaleka není jen hitmaker, dokáže tímhle způsobem omotat kolem prstu hollywoodské producenty. Scottovi je blížící se finanční pohroma nejspíš ještě víc jedno než nám. Co může ztratit? Hlavně, že si mohl natočit, co chtěl!
Gladiátor 2
Gladiátor 2
V tuto chvíli tedy probíhají poslední dotáčky a přetáčky v anglickém Sussexu, kde se pilným paparazzi z Daily Mail podařilo dvakrát vyfotit samotného Paula Mescala, charismatického irského herce a miláčka festivalového publika, který ztvárňuje hlavní roli. V tuto chvíli se stále počítá s premiérou 24. listopadu tohoto roku, takže by sebou filmaři měli docela pohnout. Je jasné, že fáze postprodukce je dávno v plném proudu.
Nejistota veřejnosti nicméně trvá. A sdílí ji i Russell Crowe, který se jinak k druhému Gladiátorovi vyjadřuje jen velmi nerad (vloni ve Varech atmosféra poněkud zhoustla, když australský herec okřikl tazatele z řad médií s tím, že nebude mluvit o filmu, ve kterém ani nehraje).
Ze střípků dřívějších vyjádření je jasné, že Crowe je poněkud nešťastný, že projekt, za nějž si odnesl Oscara, pokračuje bez něj. Byť samozřejmě ví, že se s tím nedá mnoho dělat vzhledem k tomu, že jeho hrdina na konci jedničky umřel. Přestože se v minulosti zjevovaly šílené scénáře zahrnující jeho zmrtvýchvstání, které byly překvapivě blízko realizaci, štáb se nakonec vydal uvěřitelnější cestou.
Paul Mescal
Paul Mescal | Monica Schipper / Getty
Ve videorozhovoru s Kylem Meredithem se přesto Crowe nechal slyšet: „Je mi poněkud nepříjemné, že dělají další díl beze mě, protože já jsem samozřejmě mrtvý. Nemám tedy žádný vliv na to, co vzniká. Slyšel jsem ale několik informací a moje reakce byla: ‚Ne, ne, ne, to není morální cesta tohohle specifického hrdiny!‘ Nemůžu ale nic říct nahlas, není to moje věc. Já jsem pod kytičkama. Tak si počkejme, jak to dopadne.“
Proč má Russell dojem, že nový film nerespektuje katarzi jeho postavy? Těžko říct. Víme, že Mescal nehraje generála Maxima, ale jinou postavu. Proto ostatně mladý herec v minulosti pochyboval, že by se měl s Russellem o něčem radit. „Nevím, o čem bychom se bavili. Což o to, rád si vyslechnu jeho historky z natáčení, ale hraju úplně jinou postavu,“ nechal se Mescal slyšet pro Esquire.
Snad se Croweova nedůvěra ukáže jako zbytečná a Scott si vybere svou silnější chvilku.
Podívejte se na seznam nejlepších herců podle algoritmu Kinoboxu.
Zdroje: Kinobox, Esquire, The Hollywood Reporter