Dánský ďábel Lars von Trier sbírá síly na nový film. Nebrání mu v tom ani vážná nemoc

Dánský ďábel Lars von Trier sbírá síly na nový film. Nebrání mu v tom ani vážná nemoc
Jack staví dům - Matt Dillon | Aerofilms
S Parkinsonem von Trier natáčel už pokračování kultovního seriálu Království, i když v tu chvíli ještě neměl diagnózu. Od té doby v příležitostných rozhovorech nedovoluje pochybovat o tom, že ještě neřekl poslední slovo. Jenže pochybnosti panovaly, přeci jen se jedná o vážnou a nevyzpytatelnou nemoc.
Dánský ďábel nás zve zpět do nejhorší nemocnice na světě. V čem bylo Království zlomovým seriálem?
Recenze21. 10. 2022
Dánský ďábel nás zve zpět do nejhorší nemocnice na světě. V čem bylo Království zlomovým seriálem?
A přestože se von Trier umí rozhodně chovat velmi necitlivě, a to jak k lidem okolo sebe, tak ohledně jeho veřejných prohlášení, stále se mu nedá upřít, že ví, jak pracovat s filmovým médiem a jak všechen cirkus okolo sebe proměňovat v unikátní kinematografické eventy. Jistě jsme čekali, že má před sebou ještě alespoň dekádu aktivní tvorby, to je ale nyní již nepravděpodobné.
jack-stavi-dum-nove-fotky-a-bizarni-plakaty
recenze-2-jack-stavi-dum-obhajoba-toho-proc-muze-byt-snimek-o-seriovem-vrahovi-jednim-z-nejlepsich-letosnich-filmu
Jack staví dům
alkohol-drogy-sex-znate-techto-10-skvelych-filmu-o-zavislosti
trailer-sexualni-tyran-z-nymfomanky-se-utka-v-novodobem-klubu-rvacu
V posledních měsících na sebe von Trier upozornil, když na Instagramu hledal "novou múzu". Pak přišlo nechvalné Russian Lives Matter, než režisér mírně zmizel z očí. Filmový insider World of Reel ale podle svých slov v Cannes vyzvěděl, že Lars je připravený koncem letošního roku realizovat svůj již připravený scénář. Nepodařilo se vyzvědět jediný detail o téhle produkci, ale von Trier je nyní v situaci, kdy každý projekt musí považovat za svůj poslední, což nevyhnutelně vyvolá zvědavost ohledně toho, jak naplánuje tečku za svou šílenou kariérou. Ať si to představujeme jakkoliv, on udělá jistě vše proto, aby byl výsledný film úplně jiný než naše fantazie.
O údělu umělce von Trier natočil už mnoho. Ostatně i jeho poslední film, brutální Jack staví dům o sadistickém sériovém vrahovi, může být čten jako alegorie uměleckého procesu. Ať nyní von Trier chystá cokoliv, přejme mu, aby mu zdraví co nejvíc sloužilo a mohl nás ještě přinejmenším jednou naštvat. Sluší se dodat, že Parkinsonova nemoc nepostupuje vždy stejně rychle, takže nemusí jít nutně o jeho poslední film.
Zatím se podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: World of Reel