Zneužívání dítěte, nebo láska navzdory okolnostem? Hvězdné drama představuje ukázku

Zneužívání dítěte, nebo láska navzdory okolnostem? Hvězdné drama představuje ukázku
May December | Netflix
Vztahové drama si z Cannes sice žádnou cenu neodvezlo, vysloužilo si však velmi působivé recenze. A i díky obsazení Natalie Portman a Julianne Moore není vyloučené, že se snímek Todda Haynese pokusí promluvit také do oscarových klání.
May December: trailer | Netflix
Příběh sleduje mladou herečku Elizabeth (Portman), která se v rámci příprav na roli vydá za ženou, již má v chystaném životopisném filmu ztvárnit. Gracie (Moore) totiž před dvěma dekádami přilákala obrovskou pozornost bulváru svým poměrem s nezletilým mladíkem Joem (Charles Melton). Společnost ji odsoudila, ale Gracie a Joe se posléze vzali, ačkoli nad jejich vztahem stále visí spousta otazníků. Právě ty se Elizabeth pokusí rozplést, ale během toho se začne hlouběji propadat do znepokojivé vztahové hry.
May December
May December
  • Max
60%
Recenze z Cannes, jejichž útržky se objevují i v traileru, hovoří o podnětném zkoumání šedé zóny morálky – kdo je tady skutečně pachatel a kdo je oběť? Jak nás může mediální zaškatulkování poznamenat? Příběh se zakládá na skutečném případu americké učitelky Mary Kay Letourneau, jež v roce 1996 udržovala poměr s tehdy dvanáctiletým Vilim Fualaauem. Komplikovaný a hojně medializovaný případ zahrnoval odsouzení na sedm a půl let za sexuální zneužití dítěte, porod dvou Fualaauových dětí a po propuštění z vězení i svatbu.
Todd Haynes natočil film podle scénáře debutující Samy Burch, už dříve však ve snímcích Daleko do nebe (2002) či Carol (2015) dokázal, že dovede jímavě zpracovat složitá vztahová témata a připravit herečkám nezapomenutelné role. Brzy se dozvíme, zdali se mu to povedlo i tentokrát, zatím se můžete podívat na náš žebříček nejlepších dramat na Netflixu.