Nataraja

Komentáře 101

Od nejnovějších
  1. První znamení: Přichází satan!
    První znamení: Přichází satan! (2024)
    10
    V rámci žánru a kontinua prvního The Omen, je to skvělý, ba co víc parádní snímek. Režie, herecké výkony, pomalé budování atmosféry a napětí, výborná věc. Myslím, že je to adept na film, který bude zrát s dobou... převeliké překvapení!
  2. Všichni moji cizinci
    Všichni moji cizinci (2023)
    6
    Všichni skvěle hrají, kamera je ucházející, příběh snad také, ale nemůžu si pomoct, proboha proč se tvůrci u queer témat nevyhnout toho "mysery porna", ne všichni queer osoby netrpí, nemají traumata, neumřou a netrpí konstantní a neustálou samotou.
  3. Purpurová barva
    Purpurová barva (2023)
    2
    Kdo zna puvodni film, tak je mu z tohoto kyce zle... Nefunguje tu nic. Ani scenar, ani režie, ani herecke vykony (mozna krome Daniell Brooks), rozhodně ne ta hlavní... Je to strasne smutny se na to divat.
  4. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    10
    Splněný sen... byly chvíle, kdy se mi zhmotnily před očima představy, jak by to na Duně mohlo vypadat, když jsem četl knihu. Klobouk dolu. I když mi některé postavy chyběly, nebo tam byly jen na pár vteřin, na konci filmu jsem zjistil, proč byly potlačeny, nebo vynechány. Za to čekání to stálo.
  5. Chudáčci
    Chudáčci (2023)
    10
    Naprosto úžasný film, nejen díky hereckým výkonům všech protagonistů, režii, scénáři, výpravě... naprosto všemu. Ten hlavní veliký dík patří k tomu, že režisér a scénárista dokázal dát divákům srozumitelný klíč k tomu film nejen pochopit, ale užít si hlavní sdělení filmu. Není víc feminističtějšího filmu, ale hlavně humanistického filmu, který bojuje se vším tím socio-kulturním nánosem, který si tu každodenně užíváme. krása střída nádheru.
  6. Souputníci
    Souputníci (2023)
    6
    Určitě skvěle zpracovaný kontext té doby, všichni hraji seč mohou, ale je to jedno veliké mysery porno... a k tomu nevěřitelný bodyshaping, který se týká gay subkultury a to je naprosto striktně vyrýsované tělo do posledního svalu a sixpecku... takhle prostě ani gayská těla v padesátých ani osmdesátých letech fakt nevypadala...
  7. Zabijáci rozkvetlého měsíce
    Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)
    6
    Filmové umění je také o tom, dokázat v omezeném čase odvyprávět skvělý dechberoucí příběh, na všemožná témata. Martin Scorsese je geniální režisér, ale pro svou lásku k filmu zapomíná na diváka, ostatně jako mnoho jiných (Scott, Aronofsky a mnoho dalších), natočil si film pro sebe, má na to rozhodně právo, ale já to nekoupil. Všechno bylo takřka dokonalé, herci*čky, režie, kamera, hudba, střih, ale nejen moc dlouhé, ale odtažité, snažící se říct toho tolik, že to prostě nebylo k pobrání a udržení pozornosti. Nakonec vám skoro začali být ti původní Američani jedno. Věděli jste od prvního momentu o čem to je, co se stane, šlo jen o to, jak "dokonale" to bude zobrazeno... těžký film ve všech ohledech, i pro diváka.
  8. Na dně
    Na dně (2023)
    10
    Je to skvělý! Chápu, že to pro někoho může být moc, ale v rámci žánru, je to parádní věc ;) nečtěte tyhle komenty, podívejte se na to a pak se rozhodněte. Užijte si to!
  9. Idol
    Idol (2023)
    2
    hrozně hloupý co se scénáře a dramaturgie týče. Chytí to na pěkné obrázky a občas dobrou muziku. Ale postavy se chovají minimálně silně nekonzistentně. Scenáristé by si měli dát pětku a vrátit peníze. Finální twist naprosto nevěrohodný. Spíš to vypadá jak jeden dlouhý pětihodinový klip k Weekndovým písničkám. Škoda.
  10. Jsme tu
    Jsme tu (2020)
    10
    Nejen, že jsou to otevřená okna a dveře do drag světa, ale především je to studnice příběhů lidí, kteří dnes a denně zažívají menšinový stres z toho kým se narodili být. Perfektně vybalancované porce zábavy i vážných témat a příběhů. Klobouk dolu.
  11. John Wick: Kapitola 4
    John Wick: Kapitola 4 (2023)
    2
    Jak může být něco tak akčního, tak neuvěřitelně nudný... nemám slov. ohromný zklamání. Tak debilní dialogy, i na akční film, jsem dlouho neviděl a neslyšel. TO co v prvním díle bylo cool, je teď jen jedna velká póza. Strašný...
  12. Avatar: The Way of Water
    Avatar: The Way of Water (2022)
    6
    Myslím, že se nám tu opakuje stejný efekt jakou Matrixu. První díl naprostá legenda, ničená pokračováními. Technicky je Avatar 2 opravdu neuvěřitelný, ale filmově, resp. scénáristicky a dramaturgicky je to hodně špatný, no dobrý, průměrné. Škoda toho. celou dobu jsem si v kině říkal, kdyby James Cameron nasměroval svůj um a talent na jiný příběh, možná bychom se dočkali něčeho znovu přelomového.
  13. Jen na skok
    Jen na skok (2022)
    6
    Kdyby to někdo dramaturgicky dotáhnul do konce a rozhodl se z toho udělat film o nefunkčním sociálním systému s trochou detektivky, bylo by to výborný... tady se bohužel tlačilo na thriller... škoda
  14. Seveřan
    Seveřan (2022)
    4
    tenhle film se stane povinným na seminářích "mužských kruhů", kde se čeští vikingové budou plácat po svých pupcích a křičet něco o vlcích a Valhale...
  15. Uncharted
    Uncharted (2022)
    2
    Další totálně zbytečný film, který nemá hlavu a patu... jen pár sympatických herců... ztráta času...
  16. Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic
    Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic (2022)
    2
    ač jsem veliký fanda celé Potterovské série, nejen knih, ale i filmů, na tohle se nedalo koukat, Tolik patosu, klišé, naprosto ničeho nového... přitom to mohlo být tak dobrý! Materiálu o tom, jak se třeba všichni dětští herci učili, jak to vůbec zvládali, jak se poprali s pubertou, se slávou, měli jistojistě dost. A tady jsme viděli jen povzdechy a pár slov. Hlavně se ničeho kontroverznějšího nedotknout... ach jo. škoda.
  17. Benedetta
    Benedetta (2021)
    4
    To, že chcete šokovat tím, že jeptišky mají mezi sebou sex a masturbuji za pomoci dilda ze sošky Panny Marie nestačí. Herecky je to skvělé, ale příběh pokulhává. Tentokrát se nedostavuje ni myšlenkově kontroverzního. Výpravou, dramaturgií, scénářem se bohužel nepodařilo vytvořit žádné dilema, které by mě nutilo zamyslet se třeba nad tím, jestli byla či nebyla Benedetta svatá. Jestli dokáže Ježíš mluvit k lidem přes orgasmus... nic... ploché a přitom tak nadějné to mohlo být...
  18. Válka zítřka
    Válka zítřka (2021)
    0
    Prostě ne. I když je to blockbuster, má to skvělou výpravu, herci se snaží hrát, ale když není co...ani smrt nebere. Prostě scénáře s časovými paradoxy by fakt měl někdo číst, než na to někdo dá peníze.
  19. Jeho dům
    Jeho dům (2020)
    10
    Absolutně pardání věc! Konečně někdo natočil snímek, který mluví filmovou řečí. Ne jen polopaticky vysvětluje. Pracuje s obrazy. Hororovými prvky, které prostě vyvolávají to, co můžou někteří lidi zažívat za bolest. A ty herecký výkony! Nádhera. Klobouk dolu. Vůbec jsem takovýhle film na Netflixu nečekal...
  20. Vychováni vlky
    Vychováni vlky (2020)
    2
    Naprostá snůška filosoficko-náboženských pseudoblábolů a nelogičností, pro hledače "skrytých významů" a "odhadovače" jak to ten Scott, vlastně oba mysleli... Je to jen další důkaz toho, jak Scott sežral mentálně Scotta. Dívat se na arogantní dílo, které mi říká, je mi úplně u zadku diváku co si myslíš, já si to natočím jak budu chtít já. Vlastně proč ne, ale Scott se zdiskreditoval ještě víc, než po Alien-Covenant. Nakonec se dočkal odpovědi, jestli sní androidi o ovečkách... mě to ale přestalo bavit. Škoda toho díla. Mohlo to být tak dobrý, kdyby do toho někdo skočil a řekl mu, že takhle ne, že to chce nějakou dramaturgii, dobrý scénář, nestačí jen vizuál... ale co už. Stalo se, od teď pro mě Scott přestává být jistotou, že to co natočí bude mít přece jenom nějakou kvalitu.
  21. Into the Forest
    Into the Forest (2015)
    2
    Nechal jsem se zlákat i místními komentáři, ale tohle je scénáristický paskvil. Možná tu byla snaha o feministický film, ale vyšel z toho pravý opak. Aneb jak ukázat a znovu potvrdit, že ženy chtějí jen rodit, ale o správě domu ví úplný kulový... tohle neberu. Feministi ať se raději nedívají.
  22. Mařenka a Jeníček v lese hrůzy
    Mařenka a Jeníček v lese hrůzy (2020)
    6
    Užasný vizuál, viditelná snaha udělat skvělý film, ale jak už tu někdo napsal, nepohlídali si scénář... a jak začínám mít rád Sophii Lillis, tak tady mi vůbec neseděla... za to Alice Krige naprosto výborná!
  23. Tales of the City
    Tales of the City (2019)
    4
    Velký špatný. Snůška snad všech možných klišé o LGBTQ+ komunitě. Příběh naprosto vycucaný z prstu. O to víc mě mrzelo, jaké herce do toho sehnali a bohužel, ač (občas) hráli jak o život, bylo to k ničemu, protože neměli moc co hrát. Zklamání...
  24. Zkáza paní Grace
    Zkáza paní Grace (2020)
    2
    Kamera, střih, hudba jak z nějaké telenovely... jediný kdo film jakž takž zachraňují jsou herci. A přitom to mohl být docela fajn film.
  25. Tenkrát v Hollywoodu
    Tenkrát v Hollywoodu (2019)
    6
    Asi bych si to víc užil, kdyby to bylo o natáčení filmů ze starých dobrých československých komedií, například "Pane vy jste vdova" nebo "Čtyři vraždy stačí drahoušku"... oceňuju jak QT dokázal přeložit svoji lásku a obdiv ke starému Hollywoodu, ale pro mě je to na film málo... Všichni hráli jak o život, o tom žádná, ale... pro mě ne...
  26. To Kapitola 2
    To Kapitola 2 (2019)
    6
    Jako jo, ale... hledání artefaktů moc dlouhý, nevyvážené herecké kvality (jak mám rád Jamese McAvoye, tak tady děsně přehrává) a nejhorší je konec. Nejen, že má spoustu zbytečnýho digibordelu, ale nelogičnosti... to úsměvné a v podstatě neuvěřitelně dětské vyřešení jak se Toho zbavit, prostě zanechává pachuť po několika hodinách cesty s hlavními hrdiny, co že to TO je, proč se chová tak jak se chová, a že vlastně nejde ani tak moc zničit...a pak tohle? chjoooo
  27. Vox Lux
    Vox Lux (2018)
    2
    Asi i chápu co tím autoři chtěli říct, ale ztratili se ve své vlastní ambici. Skoro nedokoukatelný film... Ale mohlo to být tak dobrý!
  28. Look Away
    Look Away (2018)
    6
    Tak dobrý to mohlo být. Nejen, že všichni kupodivu dobře hráli, dokonce i hlavní teenage hrdinka v dvojroli, atmosféru to mělo budovanou skvělě, ale dramaturgicky si to bohužel neuhlídali a celý konec to poslal do kytek, tedy jen ke třem hvězdám... ale aspoň díky za to.
  29. Santet
    Santet (2018)
    0
    opravdu ztrata casu... ne, ze by triky byly nejak extra spatny, ale scenar je mizernej a herecke vykony jeste horsi... nedivat...
  30. Aquaman
    Aquaman (2018)
    4
    Ja vůbec nechápu tak vysoký hodnoceni... scénaristicky je to katastrofa, jedno klišé vstvené na druhé, opravdu hodně špatní herci, ne všichni samozřejmě, ale většina ano, CGI přeplácanost až oči bolí... děs běs...
  31. Vdovy
    Vdovy (2018)
    10
    Skoro geniální film. Drama pokryté akčními scénami, které mají diváka svést ke sledování něčeho co není pro příběh až tak podstatné. A mnoho lidí se nechalo svést a hodnotí film jako akční heist. Ten překryv je nejlepší režisérův tah. Herecké výkony naprosto božské. Viola Davis je další herecký chameleón jako Maryl Streep, na film s oběma herečkama bych se vyloženě těšil ;) ale všichni do jednoho, hrají naprosto bravůrně. Jak to tak vypadá, nejlepší feministi jsou chlapi ;) a Steve McQueen je jejich králem ;)
  32. Secret Superstar
    Secret Superstar (2017)
    10
    Film je to bollywoodsky standard, ale svym obsahem je to neuveritelne revolucni, resp. pokracujici v revoluci o emancipaci nejen indickych zen... sak mel taky ve sve domovine docela problemy...