Profilový obrázek

celticek

Petr Vacenovský

Komentáře 1 220

Od nejnovějších
  1. Ten nejlepší
    Ten nejlepší (2000)
    6
    Klasický pohled na US rasismus, až zbytečný patos na závěr se skafandrem. De Niro o fous lepší než Cuba, postavy, které se vzpírají autoritám mu jdou, má neskutečné charisma. Průměr.
  2. Bionic
    Bionic (2024)
    2
    Tak lidé prý nechodí do kin. No, ani se nedivím. Bylo to příšerné. Kdybyste nechápali, co se ve filmu děje, tak Vám to policejní dvojice vysvětlí jak dětem ve školce. Příběh je zkrátka slabý, zvuk i celá produkce = TV film. Nejhorší je, že to poznáte okamžitě. Dávám ale šanci i žebrotám abych dovedl ocenit kvalitu.
  3. Planeta opic
    Planeta opic (2001)
    2
    Strašný přešlap Tima Burtona. Nefunguje to ani jako komedie. Ať se na to dívám jakkoliv. Pobral jsem hned první hlášku, kdy opice nadává lidem, že smrdí a ať od ní dají pracky pryč. Jasná narážka na původní klasiku. To je asi tak vše, co se dá pochválit. Děj je naprosto šílený. S původními snímky a zaplaťpánbůh ani novodobou trilogií to nemá nic společného. A za to patří velký dík. Zkrátka se ten rádoby vtipný remake nepodařil ani omylem. Tupoučká kráska Estelle Warren (a její famózně vykrojené rtíky) to nezachránila. Dobrá byla Bonham Carter. Jako jediná.
  4. Atlas
    Atlas (2024)
    2
    J.Lo přehrává jako svině. Slabý je ovšem námět - nic, co by tu dříve nebylo. Začátek jsem ještě přežvýkal, pak už to bylo horší a horší. Po hodině nekoukatelné. Ztráta času.
  5. Kaskadér
    Kaskadér (2024)
    6
    Do 40.minuty mě to bavilo hodně. Ryan je samozřejmě hot a pořád je to dobrý herec, ale čím déle to člověk sleduje, tím víc patetické to je. Gail z Teda Lassa hraje lépe než Emily Blunt. Bez debaty. Jako fakt jsem jim tu romantiku na začátku věřil. Efekty a akce jsou vydařené. Jako pocta kaskadérům to funguje. Pro mě. Gagy byly zábavné, ale pak se to pořád recykluje dokola. Kolikrát tam ten pes kousne někoho do koulí? Proč si ho neumravní?! :) Zkrátka - ničím to nevyčnívá nad ostatní přihlouplé komedie. Je to škoda. Neudrželo to počáteční drive. Konečný love comeback je až trapný, to musíte cítit. Thunderstruck rules.
  6. Zvedá se vítr
    Zvedá se vítr (2006)
    6
    Příkladně je zobrazena surovost okupantů z Anglie. Je jasné, na čí straně stojím:) Jak mi říkali Irové - vy jste měli Hitlera, my jsme měli Cromwella. Když ovšem pominu nacionální kontext, není to žádná hitparáda. Cillian zahrál solidně. Na to, jak je ten film propíraný a vyzdvihovaný - no, řekněme, že Irové umí lépe. Mnohem.
  7. Rivalové
    Rivalové (2024)
    4
    Nestačím se divit hodnocení. Průměrnější film snad natočit ani nelze. Oba mužští protagonisté jsou totálně nudní, nehezcí, bez špetky talentu. Zendaya má sice postavičku jak lusk (vzpomněl jsem si na krásnou Srbku Anu Ivanovič), ale z jejího hraní si taky nesednete na zadek. Určitě je ale z hlavního tria nejzajímavější a nejlepší. Divné jsou přechody mezi různými úhly kamer. No a nejhnusnější bizár je hudba. Trapná a bezduchá. Hraje vždy v nesprávný moment. Je to až neskutečné, jak tohle může někdo zprasit. Místo, aby atmosféru zhustila a napnula (což byl beztak účel:), tak daný okamžik strašně shodí. Nerozumím. K příběhu se vyjadřovat nemá ani cenu. A ten závěr?! Roll me over & fuck me sideways. Buďte rádi za 3 hvězdy. Wimbledon si tady tu slátaninu natře na chleba tam a zpátky! Edit: Fuck off, ani průměrné to není. A ten signál s raketou aka píchal jsem tvoji starou byl očekávaný. A žalostný. Dnes se prostě pleská nalešťené bídě. Ani bych se nedivil, kdyby mi zítra někdo řekl jaký majstrštyk to je:)
  8. Nezlomní
    Nezlomní (2024)
    6
    Wahlberg není můj oblíbenec. Tam začneme, to je můj evergreen. Dívá se na to ovšem příjemně. Závod je zajímavý, v reálu ale předpokládám, že by účastníci byli fyzicky vyšťavení mnohem víc a ne jak já když jedu do Kopčan na kole. Se suchým tričkem:) Trochu člověku zatrne u aféry zipline. Každopádně jsem nějak nezaznamenal, že by grupa v táboře nahlásila, že je lanovka out of order;) Ale to jsou moji osobní démoni. Jakmile se objeví nejchytřejší pes na zeměkouli, tak už to chvílemi začíná po stránce logiky skřípat a přichází emoční ždímačka. Whatever. Sere pes:) Cajk.
  9. Tlumočnice
    Tlumočnice (2005)
    4
    Pennovi to nepasovalo, strašná role. Námět zajímavý, provedení ovšem hodně slabé. A navíc jsem se u toho nudil. Ještě, že nedošlo na intimnosti s Kidman, to by ten film pohřbilo úplně.
  10. Finále: Útok na Wembley
    Finále: Útok na Wembley (2024)
    4
    Ostuda kolébky fotbalu. Bezohlednost je slovo, které definuje dnešní lidstvo. Banda vypitých dementů, s kterými si bohužel pořadatelé neporadili. Ale měli to hodně těžké. Nejvíc mi samozřejmě vadí, že se to dotklo fanoušků, kteří měli řádně zakoupený lístek. Rasismus v podání Angličanů je už taková klasika. Když Anglie prohrává = svět je v pořádku.
  11. The Iceman
    The Iceman (2012)
    4
    Začátek dobrý, ale mám tak nějak pocit, že z toho šlo vymlátit mnohem víc. Už i vzhledem k obsazení. Winona je snad hezčí než za mlada. Jednou a dost.
  12. Elvis
    Elvis (2022)
    8
    Dobrý výkon Butlera, který byl solidní i v Duně 2. A samozřejmě i v Masters of the air. Tam se mi asi líbil nejvíc. Nejsem fanoušek Elvisovy hudby a už vůbec ne gospelu. Rock'n'roll si představuji jinak:) Na druhou stranu - nikdo mu to neodpáře a který chlap by nechtěl, aby po něm ženy tak šílely. Hanks to nemusí ani hrát - vždycky stačí, když se objeví jeho obličej. Bylo to dobré, víc mě bavila první polovina filmu. Zakalit ve 42 je příliš brzy.
  13. Jedna noc
    Jedna noc (2016)
    8
    No, hurá! Tak nějak by to mělo vypadat! Konečně solidní scénář, kterému se dá lehce věřit. Vždy mě baví postupy vyšetřovatelů, vězeňská hierarchie, práce právníků & soudců. Herci jsou bez výjimky ukázkoví. Můj kůň je ovšem Torturro. Ten chlapec je neskutečná lata! Líbil se mi už v Secret window s Deppem. 8 dílů je tak akorát, žádné zbytečné kudrlinky a natahovačky. Proměna Naze z ušlápnutého mukla v ostříleného zmrdéčka je pastva pro oči. V uvozovkách. V záplavě dnešního braku je tohle jasná volba. 4.5 out of 5.
  14. Ripley
    Ripley (2024)
    8
    Výborné! Skvěle natočeno, kamera je TOP. Noir jak z praku. Je potřeba tomu dát šanci. Druhá epizoda se táhne asi nejvíc. Od scény na lodi je to ale jiný level. Každý obraz je jak fotka. Hra se světlem je zkrátka úžasná! A nejen u pozorování Caravaggia. Andrew Scott, kterého jsem si poprvé všiml v seriálu Sherlock, zapsal luxusně. Super výkon! Ten chlapec za to obdrží metál - na to dám krk! :) Konečně zase trochu něco atypického. Jednoduše - trefa do černého. Z mého pohledu, ovšem.
  15. Šógun
    Šógun (2024)
    8
    Nepolíben knižní předlohou, jal jsem se i já podívat na ten mega hype spektákl. Rozjezd je pomalý, ale už od druhé epizody se začne konečně něco dít. Řežby je pomálu, ale nějakou tu krev taky dostaneme. Miluju japonský kodex cti, ikdyž někdy už je ho až moc (viz zahradník). Výprava je jednoduše skvělá. Intriky jsou tu alfou omegou, jak se na ostrovany sužované tsunami + zemětřesením sluší a patří. Pohled na Mariko je pohled pro Bohy. Andžin mi připadal trochu prkenný, ale de facto nejde vytknout nic ani hereckým výkonům v globále. Byly tam dojáky i humor. Je dobré to sjet v kuse, přece jenom ty šikmooké ksichty rychle zapomenete. Dočkal jsem se shinobi scény, takže super. Předposlední epizoda je vážně diktát. Prosím, nedělejte další sérii! Nechte hatamota & spol. na pokoji! 4 a 1/2!
  16. Společně: Boj o treble
    Společně: Boj o treble (2024)
    6
    Nothing special. Sestříhaná sezóna, ve které City vyhrálo ceněný treble. Jediné, co mě překvapilo, je jak vypadá kabina pro hostující tým. Ikdyž hrajete třeba na Bayernu. Samozřejmě, je to pochopitelné. Nechcete, aby se cítili jak doma:) Grealish to trochu pozvedl, jinak je to celkem nuda. Ale uběhlo to rychle.
  17. Godless
    Godless (2017)
    10
    Wow. Neprávem opomíjený westernový seriál. Zaplaťpánbůh - jedna řada, 7 dílů, hotovo. Dobrý námět, skvělá hudba, nádherné scenérie. Holky to vzaly pěkně zostra. Od úvodní epizody mě to nadchlo. Všichni to zahráli výborně. Překvapením je pro mě hlavně Jeff Daniels. Vždycky jsem ho měl za toho druhého z Blbý & blbější. Nádhera. Ale ani ostatní se nenechali zahanbit. Brodieho-Sangstera si vybavuji z Lásky nebeské. A Mockery je sexy když vezme do ruky opakovačku. Jo, scéna s rukou ukazující směr je mor! Je tam to samozřejmě mnohem víc. "Rád" bych něco vytknul, ale nejde to:) Jízda od začátku až do konce. Takhle se to dělá!
  18. Noční recepční
    Noční recepční (2016)
    4
    Hiddlestona mám rád a u špionážního thrilleru nepotřebuji honičky v autech, střelbu ani šalovačky. Tady ale končím u 4.epizody. Je to nuda. Víc jsem se pobavil u podcastu o PCT (Pacific crest trail). Úplně jiný level, ikdyž se tam pouze hovoří:)
  19. Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka
    Zlomové okamžiky: Atomová bomba a studená válka (2024)
    8
    Výborný dokument. Ač US produkce, hodně objektivní. Historický průřez od druhé světové, přes vývoj+krádež vynálezu atomové bomby, železnou oponu, operace CIA a pády režimů, zbrojení, studenou válku, karibskou krizi až po pád berlínské zdi, rozpad SSSR a bohužel i současný konflikt na Ukrajině. Snad i tentokrát budou lidé duchapřítomní jako v minulosti a nikdo to tlačítko nezmáčkne. Byl by to konec světa, jak ho známe. Tohle by měl vidět každý.
  20. PSH Nekonečný příběh
    PSH Nekonečný příběh (2022)
    8
    To jsem nečekal, dobrý dokument. Tady ty prostřihy sedly perfektně. Jde to odněkud někam, vypadá to zkrátka uvěřitelně, opravdově. S Orionem musí mít kluci trpělivost, chlapec si asi sáhl na dno. 518 a Trafik úspěch uměli zužitkovat. Vinnetou je super, co si budeme. Na koncertě z nich většinou odšlahlý nejsem. To už je dávno. Dýchla na mě historie. Povedlo se to. PSH je ikona.
  21. Game Story
    Game Story (2024)
    4
    Seriál hodně sráží dementní vata z produkce ČT. Absolutně nevyužitý potenciál v oboru, ve kterém jsme špička. Od Fuky přes časopis Score až po KCD, Samorost, Factorio. Programátoři nemají šanci se ani vyjádřit, místo toho člověk čumí na politické hnoje a dobové prostřihy. Bohužel postrádající špetku humoru. Obrovský provar. Bohužel. Jako průřez CZ scénou jakžtakž.
  22. Království
    Království (2007)
    6
    Akce je tu parádní a vypadá to celkem realisticky. Něco mi tam chybí. Obsazení dobré. Líbilo se mi to propojení arabského a západního světa. Všude jsou lidé dobří a špatní. 3 a 1/2.
  23. Sedm schodů k moci
    Sedm schodů k moci (2023)
    4
    Nic extra, ale ta kauza mě zajímala. Moje bývalá herecká kolegyně Josefíková:) zvládla ten přerod Nagyové velmi dobře. Fyzicky se sice do té role nehodí, ale budiž. Jedna manipulativní mrdka shodí celou vládu - vítejte v Kocourkově. Vichr alias Nečas je vyloženě slabý kus.
  24. Tábor tygrů
    Tábor tygrů (2000)
    8
    Farrellovi jsem nevěřil a helemese - irský hezounek tu podal nejlepší výkon, jaký jsem od něho viděl. Chvílemi mi to připadlo jak Frajer Luke s Newmanem. Ovšem mnohem hlubší. Ideální stopáž. Nemá to vlastně hluché místo. Filmů s vietnamskou tématikou je dost, ale tohle se dá určitě doporučit. Nechápu, že mi to unikalo. Výborné.
  25. Šéf
    Šéf (2014)
    4
    Pohodová rodinná komedie. Žádný spektákl. Skvěle vypadající jídlo a kotel klasického rapu (ikdyž hodně zremixovaného). "Zápletka" se sociálními sítěmi je dost mimo, ale budiž. Nechápu, jak Favreau přemluvil ty známé herce/herečky. Už teď si z toho nic nepamatuji:)
  26. Problém tří těles
    Problém tří těles (2024)
    6
    Moc jsem se na to těšil, kniha je totiž skvělá. Byl jsem zvědavý, jak si filmaři poradí se zpracováním. Děj je totiž celkem vědecký a složitý, je tam i příliš mnoho postav:) Možná jsem měl začít čínskou verzí, kterou sjíždím teď. Každopádně - vizuálně je to moc hezké, ale ten kdo předlohu nezná bude asi hodnotit velmi negativně. První série zpracovává první knihu trilogie, takže mimozemšťany ještě nevidíme. I samotná simulace Problémů tří těles je dobře udělaná. Vadí mi ta pyskatá herečka. Je hezká, ale ono nestačí jenom pootevřít pusu a hledět jak ryngla:) Dal bych tomu 3 a 1/2, průměrné to není. Chce to větší drive. Věřím, že se to v další sérii zlepší.
  27. Dynastie: New England Patriots
    Dynastie: New England Patriots (2024)
    8
    Výborný seriál. Líbily se mi aféry Spygate a Deflategate. Žádný individuální výkon není víc než tým. Spoustu času zabere vztah Brady-Belichick. Úplně čistý není asi ani jeden z nich, ale jako větší pokrytec mi připadá trenér. Sorry, ale Alexe Guerrera bych buď zaměstnal anebo mu taky přikázal držet se mimo tým. Vazby na Trumpa jsou též mimo mísu. Politika nemá ve sportu co dělat. Dnes je to bohužel na denním pořádku. Mám to zákulisí ale rád. Hernandez je kapitola sama o sobě. Bože, to je blbec. Přitom takový talent. Tak to chodí. Kdo nemá v hlavě, má v nohách:) Povedlo se to hodně, ale já jsem byl víc nadšený ze seriálu Quaterback. Snad se dočkáme dalších sérií.
  28. Vládcové nebes
    Vládcové nebes (2024)
    8
    Hanks + Spielberg nezklamal. Postavil bych to naroveň jak The Pacific, tak Band of brothers. Vypadá to skvěle vizuálně. Patos se tomu úspěšně vyhýbá. B-17 se vrací z boje jak řešeto. Tady nešlápnete vedle. Oba hlavní hrdinové jsou výborní. Černoši v posledních dvou epizodách mi tam přišli zbyteční. Ale aspoň jsme viděli stíhačky Mustang P-51. Povedlo se to.
  29. BlackBerry
    BlackBerry (2023)
    6
    Když ve 2.minutě začalo hrát NoFX, tak jsem si říkal "Yes!, tuto kapelu jsem ještě v životě ve filmu neslyšel, to bude pecka"!. Pamatuji si, že mega lidí bylo z BlackBerry na větvi, každý to chtěl. Já jsem odolal:) Nicméně jsem nikdy netušil, proč začal takový ústup ze scény. Dnes už to vím. Steve je smartphonem totálně přejel. Na podobné téma je natočeno filmů víc. Tetris je určitě lepší, i Air nebo Zakladatel. Nehledě na rozpočet nebo obsazení. Tohle připomíná spíš TV produkci. Za 3.