Profilový obrázek

janw

Jan Watzke

Komentáře 125

Od nejnovějších
  1. Louis C.K.: Sorry
    Louis C.K.: Sorry (2021)
    8
    Překvapivě ne tolik vtipná hodinka od Louise. Opět platí, že show postupně nabírá tempo a pár zábavných scén se tu najde (odkládání dětí do kyblíku s barvou, stydlivý banán…). Každopádně jsem rád, že po veřejném back-lashi jsme se dočkali dalšího stand-upu. Jenom bych čekal, že u show s názvem Sorry bude více prostoru věnováno nedávným událostem. 70 %.
  2. Svět pod hlavou
    Svět pod hlavou (2017)
    8
    Rozhodně jeden z nejlepších českých seriálů poslední doby. Je škoda, že Ivan Trojan nedostal po prvním díle tolik prostoru a jeho vtipná stránka byla odsunuta na druhou kolej. Nicméně velmi dobré psychologické drama s pátráním po vlastní minulosti.
  3. La La Land
    La La Land (2016)
    4
    Nesympatické postavy, které se chovají neskutečně uměle. Herci, co neumí hrát, zpívat, ani tancovat. Příběh v podstatě o ničem. Dialogy tak tupé, že u nich člověk usíná... Jasný Oscar! Tenhle režisér, že natočil skvělý Whiplash?!
  4. Steve Jobs
    Steve Jobs (2015)
    10
    Perfektní, dialogy nabitý biopic. Někdy se to nedá ani moc stíhat a chtělo by to nějaký čas na oddechnutí, ale takový život Jobse zřejmě byl. Škoda jen, že v celém filmu vlastně nebyla ukázána ani jedna Jobsova prezentace... Fassbenderovi bych Oscara moc přál, ale bojím se, že ho tentokrát vezme Leo.
  5. Marťan
    Marťan (2015)
    8
    Kdybych nevědel, že tenhle film natočil Ridley Scott, tak bych to asi nepoznal. Tento nenudný (!), vtipný, napínavý film je od Ridleyho? Vynikající Matt Damon, zcela zaslouženě Zlatý glóbus. Druhá půlka sice trochu moc americká na můj vkus, ale jinak nemám větších výhrad. Kam se hrabe Gravitace. Jo, a potěší přítomnost Seana Beana, a o to víc, že se dožije konce filmu!
  6. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    10
    Pro mě zřejmě nejlepší Tarantino. Perfektně gradovaný příběh, pomalé tempo, skvělé dialogy, nádherné prostředí zasněžených kopců, vynikající herci (Michal Madsen mi přišel trochu nevyužitý - čekal jsem něco jako scénu s uchem z Reservoir Dogs). Trochu té komedie (You have to nail it shut! You need to do two pieces of wood! One ain't good enough!) a fantastický závěr. Během těch tří hodin jsem se vůbec nenudil, naopak - nevadilo by mi kdyby byl film ještě o trochu delší. Narozdíl od roztahanějšího Djanga působí Hateful Eight mnohem kompaktněji a uceleněji. Perfektní western. 10/10.
  7. Méďa 2
    Méďa 2 (2015)
    8
    Druhý Ted je v podstatě stejně (možná ještě o chlup více) zábavný než první díl. Vynikající cameo s L. Neesonem. Někomu by mohl vadit, i na můj vkus, v některých scénách celkem nechutný humor (ale po scéně s kloboukem v McFarhlenove předešlém filmu jsem nemohl čekat nic jiného). Jinak ale spokojenost.
  8. Spectre
    Spectre (2015)
    4
    Upřímně mě překvapuje, že většina lidí nejde se svým hodnocením pod 3 hvězdičky. Tenhle "film" s přehnanou stopáží je jenom továrna na peníze s neskutečně umělým nasazením organizace "Spectre" o které nebylo v minulých dílech s Craigem ani zmínky. Obsazení Christophera Waltze jsem se bál ještě před zhlédnutím filmu, a je fakt, že takhle slabého záporáka jsem v Bondovce snad ještě neviděl. Jednoznačně nejslabší díl s Craigem – ono možná není na škodu, když se ti režiséři jednotlivých Bondovek střídají.
  9. X+Y
    X+Y (2014)
    10
    Jak je možné, že v dnešní kinematografii filmy typu Avengers vydělávají miliardy a filmy jako je tento skoro nikdo neviděl? Tenhle film v dnešní době působí jako klenot, pohlazení na duši a dává alespoň nějakou naděj na kvalitní filmy do budoucna.
  10. Bojovník
    Bojovník (2015)
    8
    Jake, Jake, Jake! Akademie by si ho mohla začít trochu všímat. To, co tenhle herec předvádí, je něco neuvěřitelného. Jinak, co se týče filmu, tak se o žádnou revoluci ve filmech o boxu nejedná, ale to neznamená, že by film byl špatný - naopak. Forest Whitaker jakou kouč, který nemá rád nadávky také skvělý. 7/10.
  11. Věčně mladá
    Věčně mladá (2015)
    10
    Kandidát na nejlepší film roku 2015? Dost možná. Pomalu vyprávěny příběh, perfektně vykreslená hlavní představitelka a emocemi nabyté finále. Potěší přítomnost Harrisona Forda a i když jeho role je menší, je pro příběh kritická a je nejlepší částí filmu. Plný počet.
  12. Noční běžec
    Noční běžec (2015)
    8
    První půl hodina trochu hektická, ale styl, jakým je vykreslena postava L. Neesona je něco úplně jiného, než jsme doposud od Liama viděli. Neeson tady podává jeden ze svých nejlepších výkonů a postava Eda Harrise je taky skvělá. Nadprůměrný akční film s příběhem a promakanou psychologií postav. Jasné 4*.
  13. Mr. Robot
    Mr. Robot (2015)
    8
    V počátku nadšení, postupem času zklamání. Spíše než hackingem se seriál začal zabývat psychickým narušením hlavního představitele a místo toho, aby začal odpovídat, tak pokládá více a více otázek a první řada mi přejde celkem neukončená. Náběh na druhou sérii dobrý, ale že by tam bylo nějaké moc velké natěšení, to už se říct nedá.
  14. Šílený Max: Zběsilá cesta
    Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)
    6
    Nevím, co si o tom filmu mám myslet... V dnešní době asi stačí, aby měl film hezký vizuál, plno akce, téměř nulový děj a skoro se v něm nemluvilo. Film, ve kterém se dvě hodiny jezdí v poušti a jedna skupina chce zabít tu druhou, bez jakékoliv backstory či nějakého soucítění s postavami. Velká bublina, která mě emocionálně nechala naprosto chladným. Pro mě je děj mnohem důležitější než nějaký vizuál a pokud má film pouze děj, tak to nevadí, pokud pouze vizuál, tak je to průšvih, no a pokud se mu podaří skloubit obě tyto věci (jako např. v Úsvitu planety opic), pak je z toho bomba. Tak, tak 3 hvězdičky.
  15. 21 Jump Street
    21 Jump Street (2012)
    8
    Po dlouhé době povedená americké komedie. Co se mi líbí je, že se film i ve stěžejních scénách nebojí z vážné situace překlenout do vtipné polohy a zachovává tak atmosféru stanovenou od samého začátku. Ice Cube jako uřvaný kapitán Dicksone je naprosto skvělý a přesně se do té role hodí. Vynikající zábava.
  16. Potomci lidí
    Potomci lidí (2006)
    6
    Jednoznačně špičkově natočené, těžko uvěřitelné a po obsahové stránce dosti jednoduché drama. Líbí se mi nápad a provedení, ale samotný scénář mi moc zajímavý nepřijde. Poslední půl hodina skvělá.
  17. Všechny cesty vedou do hrobu
    Všechny cesty vedou do hrobu (2014)
    6
    Nejlepší složkou filmu není překvapivě hlavní postava v podobě Setha MacFarlana, ale Liama Neesona, Neila P. Harrise a Charlize Theron. Tihle tři baví v podstatě celou dobu a navzdory tomu, že se MacFarlane snaží seč může, většinou jsou jeho pokusy o zabavení diváka spíše nevhodné a nevtipné (jeden by mohl říct trapné). Našlo se zde i plno zábavných scén jako bylo sraní do klobouku, sestřelení MacFarlena z koně atp. Velkou složku filmu hrají i camea herců - např. McGregor byl výborný (ani jsem ho napoprvé nepoznal!), ale druhým příkladem je třeba Christopher Lloyd, jehož scéna byla tak trochu nárazová a moc se mi tam nehodila. Vcelku rozporuplný film, ale bavil jsem se, ne že ne. 6/10.
  18. Dredd
    Dredd (2012)
    8
    Začátek pomalejší, ale po přesunutí do "Ma-Ma" budovy to začalo být opravdu dobré. Duo Dredd & Anderson funguje velmi dobře a udržuje i tak potřebnou uvolněnou atmosféru filmu. Falešní soudci byli výborný nápad a byli snad nejlepší složkou filmu. Jedinou výtku bych měl k obsazení role "Ma-Ma" – Lena Headey mi do té role nesedla, nevyvolala pocit záporáka. Jinak velmi slušné, až jsem byl překvapen. 7/10.
  19. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    4
    Když nejvtipnější a nejzábavnější scénou filmu je snaha o zvednutí Thorova kladiva, je něco špatně. Chaotický scénář, nevtipné dialogy. To, co fungovalo v jedničce tu zkrátka nefunguje. Trojku si můžete strčit někam, tohle už podporovat nehodlám.
  20. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    8
    Dokonale zrežírovaná, ale zároveň i velmi "opatrně" natočená historie o prolomení Enigmy. Hned po zhlédnutí jsem dal 5*, ale uvědomil jsem si, že tu vlastně nebyla ani jedna pořádně vygradovaná scéna hodná zapamatování. Hezky se na to kouká, pěkně to plyne, ale v člověku to zanechá tak maximálně hezký pocit. Cumberbatch výborný.
  21. Volejte Saulovi
    Volejte Saulovi (2015)
    10
    Vynikající odkazy na Breaking Bad. Pomalejší rozjezd, ale velmi rychle to nabralo na obrátkách. Postava Saula Goodmana byla skvělá volba pro spin-off. Pátá hvězdička visí ve vzduchu. -- Po první sérii: Bez pochyby vynikající scénář a režie. Problém mám jen s po většinu seriálu celkem neosobním přístupem (až na scény Jimmyho s Mikem, které si mnohem více užijí fanoušci BB, vynikajících epizod Five-O a Pimento a zabývání se Chuckovou neobvyklou nemocí). Chybí tomu nějaký ten drive, soucítění s více postavami (Bob Odenkirk prostě celou show sám nemůže utáhnout); na Mika se soustřeďuje jedna a půl epizody z 10, zbytek jen sedí v budce na parkovišti a čekáme, co se stane. Závěrečná epizoda se "Slipin' Jimmy" stránkou hlavního představitele je taky zbytečně zdlouhavá, ale závěr přislibuje snad už akčnější druhou sérii se Saulem. 85 %.
  22. Louis C.K.: Live at the Comedy Store
    Louis C.K.: Live at the Comedy Store (2015)
    8
    Tentokrát se Louis vrátil úplně na začátek své kariéry a natočil stand-up speciál v Comedy Storu. Jak sám na svém webu píše, tentokrát se rozhodl vrátit se do doby, kdy dělal pazvuky a byl vtipný jen tak. Chvilku mu trvá, než show nabere grády, ale jakmile je nabere, je to ten starý Louis. Došlo zde na historky o netopýrech, čarodějnici i souložících krysách. Scéna na závěr sice nebyla nejvtipnější, ale po většinu druhé poloviny speciálu tu byly výbuchy smíchu jako vždy. 80 %.
  23. Nepřítel
    Nepřítel (2013)
    6
    Okamžitě po zhlédnutí finální scény (WHAT. THE. FUCK?!) tohoto filmu jsem měl sto chutí mu udělit hodnocení odpad! Toužil jsem ale vědět co to všechno mělo znamenat a narazil na tohle video. Po jeho zhlédnutí už se film jeví mnohem jasněji a i konečný pocit a úplnost z něho je lepší. Nic to ale nemění na tom, že film sice nenudí, jste u něho napnutí od začátku do konce, ale na druhou stranu není tolik divácky atraktivní a nese se až v příliš pomalém duchu. Znovu už bych si to nepustil, ale po zhlédnutí již zmíněného videa je tu alespoň možné vysvětlení co tím autor chtěl sdělit. Jo, a jinak Jake Gyllenhaal opět skvělý. V nejbližší době od něho čekám nějakého toho Oscara.
  24. Interstellar
    Interstellar (2014)
    10
    Maximálně epické. Na první zhlédnutí nedokážu posoudit, jestli to je tak dokonalé jako se to jeví, ale každopádně nejasnost příběhu v mnohých pasážích je evidentní. První polovina je trochu nudnější (zato ale dějově plynulá a jasná); druhá polovina sice nenudí, je maximálními vizuálními orgiemi a divák u ní ani nedýchá, ale v některých místech ani pořádně neví co se děje. V každém případě pocity které jsem u tohoto filmu prožíval jsou nenahraditelné. Cestování přes červí díru, jiné planety a galaxie a ty prostory s několika dimenzemi jsou úchvatné a naprosto psycho.
  25. Patrola
    Patrola (2012)
    8
    Sice bez nějaké komplexnější struktury nebo náznaku jaká bude následující scéna, ale zato s intenzivními událostmi, které se nebojí přitlačit na pilu a šokovat diváka. Vynikající práce s kamerou, jejíž roztržitost mi zpočátku vadila, ale postupem času jsem si ty POV záběry (zvláště v závěru filmu) nemohl vynachválit. Menší výtku bych možná měl jen k poslední scéně, která se mi zdála nadbytečná a tak trochu zkazila sentimentální zakončení. Poctivých 8/10.
  26. X-Men: Budoucí minulost
    X-Men: Budoucí minulost (2014)
    8
    Vynikající scénář a efekty. Zároveň trochu náročnější na udržení pozornosti. První třída měla možná méně efektů, za to byla divácky poutavější. Každopádně epické, od A do Z.
  27. Oddělen
    Oddělen (2011)
    10
    Zřejmě nejdepresivnější film jaký jsem kdy viděl. Opáčko už bych si nedal, ale natočené to je naprosto bezchybně; ta atmosféra vás naprosto pohltí. Vynikající výkon od A. Brodyho.
  28. Expendables: Postradatelní 3
    Expendables: Postradatelní 3 (2014)
    6
    Dvojka měla Van Damma a Chucka, trojka nemá Gibsona (ten by se mohl od JCVD učit), ale Banderase a Forda ("What goddamn language is that?"). Poslední půlhodinka skvělá, ale to předtím už pouze vykrádá předchozí díly.
  29. Prvotní strach
    Prvotní strach (1996)
    8
    Norton si u mě tímhle výkonem značně vylepšil reputaci. Od prvního střetu Vaila s Aaronem/Royem film vtáhne a nepustí. A z toho závěru mrazí. Vynikající scénáristický počin. Jediná škoda je, že Norton nezískal po Zlatém glóbu i Oscara, kterého si za tenhle výkon opravdu zasloužil.
  30. Ona
    Ona (2013)
    6
    Vztahová romantika zasazená do budoucnosti. Co dál? Zdlouhavý film s dobrým závěrem. Čekal jsem víc.
  31. Americké psycho
    Americké psycho (2000)
    6
    Třetí * jen kvůli Christianovi. Film snažící se zachytit vnitřní pocity člověka. No, moc velký odkaz to nezanechá. Nejlepší scéna byla tancující vražda s muzikou a sekerou. Herecky Bale skvělý jako vždy.
  32. 12 let v řetězech
    12 let v řetězech (2013)
    8
    "I will not fall into despair!" - Určitě lepší než Django. Skvěle odvyprávěné, konečným bičováním vygradované a úplným závěrem zbytečně rychle ukončené drama, kde se postupně vystřídá Cumberbatch, Fassbender a Brad Pitt. Cumberbatch mi jako otrokářský majitel přišel nejlepší, ale i Fassbender byl ve své roli skvělý. Být více scén jako finální bičování, mohlo to být ještě lepší.
  33. 300: Vzestup říše
    300: Vzestup říše (2014)
    6
    Tahounem filmu je Eva Green, ale bez charismatického vůdce Řeků to nestačí. Zbytečně pomalé počáteční tempo filmu nijak neprospívá, moc dlouhá úvodní část ve flashbacích. Recyklace jedničky, žádná snaha o něco originálnějšího (až na tu sexuální/bojovou scénu). Bitvy s loděmi jsou dosti nepřehledné, digitální krve je tam až zbytečně moc. Hořící kůň, který proběhne z jedné lodě na druhou je kapitola sama pro sebe. Čekal jsem slušný sequel, ale s tímhle teda moc spokojen nejsem. Co mě potěšilo, byl závěr s Lenou Headey, který ovšem velmi rychle skončil titulky. V podstatě zbytečné pokračování skvělého filmu.
  34. Lásky čas
    Lásky čas (2013)
    10
    Skoro dvě hodiny trvající rozmluva o životě s vynikajícími herci, skvělým scénářem, krásnou hudbou a sympatickými postavami. Nenudil jsem se ani sekundu. Bravurně zrežírovaná podívaná, která se ani nesnaží o nějaké dech beroucí finále, ale krásně dovrší dvouhodinovou rozpravu. Je neuvěřitelné jak ten film působí, když tady je tisíc dalších filmů o tom samém. Nenašel jsem na tom filmu jedinou chybičku, a to je co říct...
  35. Kouzelníci
    Kouzelníci (2013)
    6
    Nenáročná, svěží komedie, která se samozřejmě nedá brát vážně, ale oproti jiným americkým zvratkům ve vyvážené míře servíruje oddechovou podívanou. Hercům jejich role padli skvěle a já jsem celkem spokojen. Silné tři.