Profilový obrázek

hábič

Tomáš Hába

Komentáře 28

Od nejnovějších
  1. Asterix a tajemství kouzelného lektvaru
    Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018)
    10
    Nejnovější animované dobrodružství mých oblíbených galských hrdinů jde s dobou a má co nabídnout i tomu nejnáročnějšímu současnému divákovi ale zároveň zachovává a ctí tradici klasických Asterixových dobrodružství. Napětí, humor, akce a i trocha toho ponaučení v něm zkrátka nesmí chybět. Animace je o proti Sídlišti bohů zase o stupínek lepší a já jsem z ní byl naprosto nadšený. Co se týká českého dabingu, tak k tomu bych pár výhrad určitě měl... Myslím si že nejen pro mě je zkrátka duo Terš a Schánilec, které mám z dětství zaryté v paměti, nepřekonatelné. Těším se proto až film vyjde na DVD/BD a budu si ho moct pustit v originále s mým oblíbeným Christianem Clavierem. ;-)
  2. Pevnost Boyard
    Pevnost Boyard (2016)
    8
    Pamatuji si jak jsme to jako malý kluci úplně žraly a proto jsem měl velké obavy z české verze této legendární soutěže. Dle mého soudu to nedopadlo vůbec špatně. Mě to prostě, i po těch letech, stále baví.... :-D
  3. Můj kamarád drak
    Můj kamarád drak (2016)
    9
    Scénář který má spád, příjemná hudba, nádherné přírodní scenérie, počítačové animace draka a herecké výkony s třešinkou na dortu v podobě Roberta Redforda tvoří dohromady opravdu krásný film pro celou rodinu. Až mě to ke konci skoro dojalo.... :-)
  4. Knick: Doktoři bez hranic
    Knick: Doktoři bez hranic (2014)
    10
    Nikdy bych nevěřil že budu takhle nadšený ze seriálu z lékařského prostředí. Vynikající scénář, herecké výkony, hudba, atmosféra a v neposlední řadě i povedený český dabing z něj dělají pro mě jeden z nejlepších seriálů co jsem doposud viděl. Už se nemohu dočkat další série!
  5. Star Wars: Povstalci
    Star Wars: Povstalci (2014)
    8
    Vím že tento seriál není nějak světoborný ale mě to prostě baví. Jsem velký fanda Hvězdných válek a rozhodně je to pro mě prima předehra a vyplnění nekonečného čekání na novou sedmou epizodu... :-D Jednotlivé díly jsou, co se kvality týče, někdy nevyvážené a proto dávám zatím (po shlédnutí první série) 4 hvězdičky.
  6. Knihovníci
    Knihovníci (2014)
    8
    Po shlédnutí první série dávám čtyři hvězdičky, je to příjemně odpočinková záležitost. Dýchla z toho na mě atmosféra seriálů z 90. let, která by podle mě některým dnešním seriálům neškodila. Je ale ještě co zlepšovat, těším se proto na další sérii, na kterou se s chutí rád podívám. ;-)
  7. Volejte Saulovi
    Volejte Saulovi (2015)
    10
    Viděl jsem zatím jen prvních šest dílů ale jakožto věrný fanoušek Perníkového táty, nemůžu jinak než dát plné hodnocení. Donutil mě k tomu úžasný herecký výkon Jonathana Bankse a pevně věřím že to pořád ještě nebyl vrchol seriálu. Tento spin-off opravdu není jen nastavovaná kaše k Perníkovému tátovy a má hlavu a patu! Moc se těším na další díly!
  8. Píseň moře
    Píseň moře (2014)
    10
    Tak tohle byla opravdu pecka! Originálnější animovaný film jsem neviděl snad od Tria z Bellevile. Krásný a dojemný příběh, úžasná animace a o hudbě už snad ani nemá cenu mluvit... :-D Jasných 5 bodů!
  9. Asterix: Sídliště bohů
    Asterix: Sídliště bohů (2014)
    10
    Když jsem zjistil že se chystá nový animovaný Asterix v 3D animaci, měl jsem velké obavy z toho jak to dopadne... Dnes jsem viděl film na předpremiéře v Ostravském Cinema City a musím přiznat že k mému velkému překvapení byly obavy zbytečné. Výborně jsem se bavil stejně jako tatínkové v sále, co byli vyslání se svými ratolestmi v neděli do kina. Animace se v dnešní silné konkurenci s grafikou studií Pixar a Dreamworks rozhodně nemá za co stydět. Musím pochválit ještě český dabing který se podle mého dosti povedl a taktéž hudbu. Samozřejmě se to nemůže rovnat 12 úkolům pro Asterixe ale nevěřil bych že ještě někdy uvidím tak povedený film s Asterixem, který se obešel bez veškerých snah o zesoučasnění pomocí trapných vtípků a proto nakonec musím dát plný počet hvězdiček. Třeba už tu šanci nikdy mít nebudu... :-D
  10. Tarzan
    Tarzan (1999)
    10
    Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem).
  11. My z Kačerova
    My z Kačerova (1987)
    10
    Tady je dobře vidět jak může špatný dabing zhoršit kvalitu díla minimálně o padesát procent. Porovnal jsem oba dabingy a musím konstatovat že ten nový je opravdu otřesný. Kdybych jsi koupil originální DVD a našel tam tenhle paskvil, tak bych byl opravdu hodně naštvaný. S chutí se na tento vynikající kreslený seriál opět podívám ale až bude běžet na TV Nova, poněvadž tam ho vysílali s tím původním dabingem.
  12. Willy Fog na cestě kolem světa
    Willy Fog na cestě kolem světa (1983)
    10
    Jeden z nejlepších dětských animovaných seriálu který je neodmyslitelně spjatý i s mojím dětstvím. Musím taky vyzdvihnout skvělý český dabing a písničky! I po letech a stých reprízách se na něj s chutí rád podívám.
  13. Donuts (1998)
    10
    Po dlouhé době povedený hudební film! Je to sice taková Sestra v akci 2 bez Whoopi Godberg a má to klasickou šablonu romantických, hudebních komedií ale i tak mě to některými částmi a vtipy příjemně překvapilo. Já jsem se dobře bavil a pěvecké výkony byli na jedničku.
  14. Co žere Gilberta Grapea
    Co žere Gilberta Grapea (1993)
    8
    Tak toto je přesně ten typ filmu, o kterém vím že už ho nikdy nechci vidět. Působil na mě strašně depresivně a po jeho shlédnutí mě opravdu nebylo dobře na duši... Musím však uznat že hlavně Leonardo Dicaprio je v tomto filmu naprosto skvostný. V podstatě jenom kvůli němu jsem film dokoukal a už kvůli němu a Deppovi nemůžu dát nižší hodnocení něž čtyři hvězdičky.
  15. Zápisník jedné lásky
    Zápisník jedné lásky (2004)
    10
    Jeden z nejlepších romantických filmů co jsem zatím viděl... Už od začátku filmu je jasné kam se bude děj ubíhat a jak asi dopadne ale i tak se na to krásně kouká. Sympatičtí herci, krásné interiéry a atmosféra která je doplněna povedenou hudbou Aarona Zigmana.
  16. Gangster Squad – Lovci mafie
    Gangster Squad – Lovci mafie (2012)
    8
    Povedená gangsterka která sice sází na to že servíruje známé tváře oblečené do dobových kostýmů ale přes to přese všechno má bezvadný spád, atmosféru a povedené akční scény. Je to taková pohádka pro chlapy.... :-)
  17. Hostitel
    Hostitel (2013)
    10
    Sci-fi i pro ty co nemají rádi sci-fi... Příjemně se na to dívá a dvě hodinky utečou jako voda. I když děj filmu není nijak zvláště složitý má vynikající atmosféru, odehrává se v krásném prostředí a všechny romantické duše, kterým se líbil Twilight, jistě potěší. Velmi povedená je i hudební složka tohoto filmu.
  18. Po stopách Marsupilamiho
    Po stopách Marsupilamiho (2012)
    10
    Příjemná, rodinná, dobrodružná podívaná s roztomilým žlutým zvířátkem. Mám rád styl humoru režiséra Alaina Chabata a v tomto filmu je jeho rukopis dosti znát - viz scény Celine Dion, prezentace věštby jako kino nebo scéna s čivavou, která podle mě možná byla už trošku přes rámec a mohl si jí režisér odpustit, vzhledem k tomu že se jedná o rodinný film. Za normálních okolností bych dal hvězdičky čtyři ale pátou přidávám za velmi povedenou animaci Marsupilamiho a výkon Jamela Debbouze, pro kterého mám prostě slabost.
  19. Konečná
    Konečná (2013)
    8
    Nejsem zrovna nějakým velkým fandou akčních filmů a spíše jsem se na tento film podíval ze zvědavosti jak se téměr 66 letý Arnold Schwarzenegger po dlouhé době vypořádá s hlavní rolí a byl jsem příjemně překvapen. I když děj filmu není nijak zvláště složitý a celkem předvídatelný, vůbec jsem se u něj nenudil a místy se i příjemně pobavil nad vtípky (např. jak je šerife? jsem starej...). Nazval bych Konečnou skoro až takovým novodobým westernem. Arnold Schwarzenegger mě ukázal že do starého železa zas tak úplně ještě nepatří.
  20. Let
    Let (2012)
    10
    Robert Zemeckis je pro mě prostě záruka kvality. Vynikající Danzel Washington a vtipný John Goodman který mi i na tak malé ploše kterou ve filmu má uvízl v paměti. Po přečtení jedné recenze, ve které se ve zkratce psalo že po prvních 30 minutách se u filmu začnete nudit jsem se docela dlouho odhodlával na film podívat a udělal jsem velkou chybu. Sledoval jsem film s napětím až do konce a rozhodně pro mě neskončil už pádem letadla.
  21. Hon
    Hon (2012)
    10
    Už dlouho ve mě žádný film nezanechal tak velký a hluboký dojem jako tento. Viděl jsem ho asi před dvěma týdny a pořád mi leží v hlavě a já vlastně ani nevím pořádně proč. Severskou kinematografii osobně nemusím, ale po shlédnutí Honu ji přeci dám ještě šanci. Všichni (pro mě naprosto neznámí herci, s vyjímkou hlavního představitele) hrají realisticky a tak přesvědčivě, až by člověk řekl že těmi životy postav opravdu sami žijí. Atmosféru filmu skvěle dokreslují i povedené hudební motivy od Nikolaje Egelunda.
  22. Lovec draků
    Lovec draků (2007)
    10
    Dojemný a velmi emotivní snímek o přátelství dvou chlapců s parádní exotickou atmosférou (které mě naprosto vtáhla do prostředí Afghánistánu), velmi povednou hudbou a výbornými hereckými výkony (obzvláště bych vyzvedl představitele dětských rolí). Marc Forster mě znovu přesvědčil že žánr romantického drama je opravdu jeho silná parketa.
  23. Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva ve 3D
    Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva ve 3D (2012)
    6
    Nejnovější filmová adaptace komiksů s Asterixem je podle mě určena převážně skalním fanouškům , ke kterým se hrdě hlásím. :-) Edouard Baer se s rolí Asterixe vypořádal o dost zdatněji než jeho předchůdce Clovis Cornillac v Asterix a Olympijské hry, i když na kvality Christiana Claviera to pořád ještě nestačí. Osobně mi spojení s příběhem Asterix a Vikingové vůbec nevadilo, ba naopak tomu přineslo pár opravdu vtipných scén ve kterých hrál Danny Boon. Celkový dojem na film mi dost pokazil opravdu nepovedený český dabing, doporučuji tedy shlédnout v originálním znění s titulky.
  24. Grinch
    Grinch (2000)
    10
    Málo kdy píšu komentáře ale teď mi to fakt nedá. Já opravdu nechápu to zdejší hodnocení. Ten film nemá chybu! Skvělý příběh, masky, dekorace, vynikající Hornerova hudba, geniální Carrey a jako třešnička na dortu opravdu velmi povedený český dabing v čele s Borisem Rosnerem. Pro mě se tento snímek stal už vánoční klasikou a po shlédnutí animovaného filmu z letošního roku kterému jsem udělil čtyři hvězdičky musím tomuto zvýšit svoje hodnocení na pět.
  25. Láska nebeská
    Láska nebeská (2003)
    10
    Když už nic jiného, tak Láska nebeská mě vždycky dokáže dostat do té správné vánoční atmosféry! Ať si kdo chce, jak chce tvrdí že je to americký kýč, pro mě to bude vždy jeden z nejlepších (nejen) vánočních filmů vůbec!
  26. 12 úkolů pro Asterixe
    12 úkolů pro Asterixe (1976)
    10
    Jsem velkým fanouškem Asterixe už od dětských let. Líbí se mi jak animované, tak i některé hrané filmy. Tento snímek považuji asi za nejlepší a proto ho řadím i mezi svých TOP10. Perfektní příbeh, který mimochodem jako jediný nemá původní komiksovou předlohu. Skvělé hlášky za které podle mě může i výborný český dabing. Doufám že se u nás v ČR někdy dočkáme i vydání všech animovaných Asterixů v kompletu na Blu-Ray. :-)