Recenze filmu Godzilla Minus One

75%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
Harapes
Harapes
5 037 bodů
10
Dokonalá podívaná!!!
Deywik
Deywik
4 968 bodů
10
NESKUTECNOST…takhle jsem si neuzil nic hrozne dlouho…takhle ma vypadat monster film..ta godzila je brutalni !!!
jaro.mir.mara
4 542 bodů
10
Tyjo. Já chtěl no-brainer. A dostal jsem pozvolné, až komorní, terapeutické vypořádání se s kolektivním PTSD, poválečnou prázdnotou, bolestí, traumaty, ponížením... Boj s Godzillou je bojem s něčím neuchopitelně mocným, ale i cestou za sebepřijetím a budování nových vztahů a příběhů, smiřováním se s minulostí. Godzilla je jako persona doll. Ztělesnila vše neuchopitelné, nepopsatelné, domněle nepřekonatelné - aby díky svému pádu umožnila svým pokořitelům nový začátek. Žánr vytěžený na max.
Mikik4444
4 157 bodů
10
Ty jo dobrý, až mi to překvapilo. Příběh … v podstatě všechno bylo docela dokonalé. No trošku ten úplný konec mi nesedl ale budiž. Dávám 10. Vzpomněl jsem si dnes na Gappu a také na film Camera kontra Gaos jak jsme jako prckové na to běželi někdy kolem roku 1970 v Řeporyjích do kina a byli jsme z toho tenkrát silně unešení.
kknk2
kknk2
3 253 bodů
7
Japonci vzali Godzillu zpátky do svých rukou a výsledek mi připadá lepší a sympatičtější než jiné moderní adaptace, které jsem viděla. Oproti dnešním monster filmům je Godzilla Minus One méně megalomanská, vrací se k tradicím, nicméně často naráží na klišé. I proto mám pocit, že zaboduje u starších dětí. Bavila jsem se. 75 %
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
3 240 bodů
8
tohle byla naprosto kvalitní podívaná.japonci s touhle látkou začali,tak by ji měli i pořádně umět.a vskutku je to tak.mame tu kvalitní příběh.po konci druhé světové války.je Japonsko na dně,to se dá označit rokem Nula.kdo by čekal že může přijít ještě něco horšího.a ono přišlo, Godzilla.velmi se mi líbilo zpracování,bylo uvěřitelné.pri takové váze jako má Godzilla,by přeci nebyla mrštná jak nám ukazuji americké verze.jestli Chcete kvalitní příběh, provedení,i herecké výkony(samozřejmě Japonci hrají odlišně od Američanů,ale na škodu to není) podívejte se na Godzillu mínus one.kdo chce jen bezduchou zábavu, pusťte si film z monsterverse.
Hanzo Bureshi
Hanzo Bureshi
3 059 bodů
10
Tento snímek je pro mě osobní. Godzillu jsem v poslední době neměl rád, a za to děkuji jenom Hollywoodu, který se sice snaží o zábavnější směr, ale udělal z toho úplnou výplachovou břečku bez trocha respektu, po které vůbec netoužím. Jenomže když jsem tehdy spatřil první teaser na Minus One, hned jsem znal svůj nejočekávanější film roku a doufal jsem, že Takaši Jamazaki ukáže, jak natočit nejlepší film o Godzille. A ON TO DOKÁZAL! Snímek se tak pro mě stává vítězem roku 2023. A proč? Začnu asi vizualizací, na kterou režisér a jeho tým dostali $15M USD. Proč to vypadá důvěrněji než ty předražené prázdnoty? Protože takhle zřejmě vypadá filmařina od profíků, kteří svou práci výborně umí. Je tu pár scén, kde sice monstrum jenom chodí, ale jsou tu i velmi rychlé pohyby, ze kterých jsem byl paf. Také třeba útok v Ginze je neuvěřitelný. A ten atomový nádech je také naprostým dělem. Další velkou věcí jsou postavy a celkový příběh hlavního hrdiny. Konečně je tu film, kde postavy nejsou směšné a blbé jak tágo, máme tu totiž Kōichiho Shikishimu, který má tak dobře napsaný scénář, kde měl skoro každý dialog hloubku, a Rjúnosuke Kamiki ukázal excelentní výkon. Po boku mu stála Minami Hamabe, která též odvedla dobrou práci. Příběh je sice klasikou, kterou už dobře známe, ale díky těm všem faktorů je z toho super zážitek. U finální bitvy jsem byl napnutý jak guma od trenek, protože takový nářez se jen tak nevidí, a operace Wada Tsumi je skvělou podívanou, zvlášť když to celé po hudební stránce doprovází Naoki Sató, který stvořil opět velmi vážný soundtrack, a slyšet opět původní znělku bylo blaho. Konečně film, který dělá z Godzilly monstrum plné strachu. Tohle všechno jsem chtěl, a já tím děkuji za tento skvělý zážitek. Mé hodnocení: 10/10
Colby Sawyer
Colby Sawyer
2 968 bodů
10
Je ironie, že odpudivý trailer na druhý střet Konga s Godzillou vyšel v době, kdy se v kinech objevil jeden z nejlepších blockbusterů roku, který je také o Godzille. Je sice náročné ho v českém kině chytnout, ale nakonec se mi to podařilo a tvrzení, že se jedná o nejlepší film s Godzillou, není ani v nejmenším přehnané. Minus One totiž není tolik o Godzille, ale o kamikaze pilotovi, který se stejně jako spoustu jeho spoluobčanů snaží vyrovnat s následky války. V podstatě se jedná o poválečné drama, kde se člověk zajímá o děj a postavy. V porovnání s americkou verzí, kde kvůli (ne)logice někdy bolí mozek, je to totální zjevení. Godzilla se objeví v prvních pěti minutách a místo otázek, které zpochybňují její existenci, tu máme směr, kde se řeší, co si s ní počneme. I přes nízký rozpočet funguje epika, protože Zilla je fakt ohromná i děsivá, akce suprová a u finále jsem měl husí kůži. Ten film je prostě vlastně velice realistický a bojuje se v něm hlavou, ne nějakými sci-fi blbinkami. Přestože konec je trošku laciný a předvídatelný, tak status jednoho z filmů roku rozhodně neohrozý. Hollywood už by se měl probrat, protože takhle se dělají blockbustery.
jirikzaboj
jirikzaboj
2 829 bodů
8
Japonská produkce plus one. Hollywood minus one. Aneb jak si vzít zpět svou látku a ukázat všem, jak se to má vlastně správně dělat a nepotřebovat k tomu ani nadutý rozpočet. Jasně, je to možná v emocionální rovině cliché, s typickou přepálenou patos ždímačkou, ale buduje si to svůj vlastní příběh a onen titulek -1 není přidán jen tak. V těžké situaci po fatální porážce ve druhé světové válce přichází ještě zoufalejší situace v boji s neznámým a umírají další lidi. Titulek v názvu tak posouvá samotnou metaforu na svou vlastní novou úroveň a pracuje s ní obdobně, jako by se děla v reáliích a přidává k ní nejen kus historie, ale i typickou japonskou povahu a uvažování v tak zoufalých situacích. Není divu, že si Spielberg tenhle film zamiloval.
JaraSlama
JaraSlama
2 613 bodů
8
Godzilla patří mezi nejslavnější kulturní symboly Japonska. Film reflektuje osobní vývoj postav a stav japonské společnosti po válce. Expresivní a melodramatická nálada může být pro mnohé diváky náročná, ale výpravné scény destrukce a vizuální stránka jsou zpracovány na jedničku. Režisér Takaši Jamazaki spojuje japonskou svéráznost s hollywoodskými postupy a tím úspěšně představuje Godzillu. Navzdory přehnaným scénám film vyniká emocionálním dopadem, což ho činí zajímavým pro diváky a kupodivu jde o lepší podívanou, než nám nabízí samotný Monsterverse.