Had

81%
Had

Nelítostný vrah Charles Sobhraj, známý také jako Bikini Killer, si v 70. letech bere za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii. (Netflix)





Recenze: Had

Kinobox.cz
60%

Had mohl být pamětihodným a děsivým monumentem chladnokrevného pozůstatku problematického regionu, z něhož se tolik mladých lidí ze západů nikdy nevrátilo domů. Smutným odkazem zmařených snů o velkém dobrodružství, které bezcitný vrah proměnil v poslední a trýznivou noční můru. To by ovšem nesměl upřednostňovat 'cool formu' před smysluplným a hutným popisem a přeskakovat mezi časoprostory a tématy s nepravidelností soudobých vládních nařízení.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
6
Přesný důkaz seriálu, který by mnohem lépe fungoval jako film. Vizuálně přitažlivé a v prvním díle i docela vtahující. Divák si však někdy kolem 3 dílu uvědomí, že neustále sleduje to samé dokola a od půlky už to je unavující. Zbydou tak jen krásné slunné záběry a to je vše. Napětí se zde prakticky nevyskytuje.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Zhruba v půlce jsem si říkal, že těch dílů je asi až moc, že by tohle všechno snad šlo zmastit do mnohem menší stopáže.. nicméně konec dobrý, všechno dobré. Takže Had se povedl. Další bizarní masový vrah s neuvěřitelným závěrem. 7.5/10
Richard K
Richard K
8 429 bodů
8
Psychologicky vystavěný seriál s výborným hereckým obsazením. Prolínají se tu případy okradených a zavražděných lidí, kde detailně vidíme, jak k tomu došlo. Zároveň dochází ke konfrontaci úředníka ambasády, který se věnoval odhalení vraždy holandského páru, s okolím a nezájmem něco řešit. Punc kvality tomu dodává, že jde o skutečný příběh.

Dodatečné informace

Původní název:
Had (více)
  • Velká Británie Had
  • Velká Británie The Serpent
Premiéra v ČR:
2. 4. 2021
Země původu:
Velká Británie
Knižní předloha:

Podobné


Powered byJustWatch