Recenze filmu Men

54%

Komentáře a recenze 25

Dle počtu bodů
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
6
K veřejnému lynchování se nekoná, ani k aranovskovskému patolízaní.. takže spokojený bych nebyl ani tehdy. Nejsem ale neskonale inteligentní divák, ani náročný nudomil, nuže, abych se necítil pod psa, dám tomu krásně čirý průjem, abych byl na stejné inteleqtuální úrovni jako průměrný čech pod 100iq. A vedle takových exotických plodů jako mamlas nebo BadassX, rozhodně být spojovaný nechceš.. [#420 😌💨] #podzimnisklizen [2022]
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 501 bodů
7
Silně vizuální zážitek, který je plný hutných témat. Nejvíce semnou rezonovalo vykreslení toho, jak strašidelný a nepříjemný svět mužů dokáže být pro ženy. Hlavní hrdinka se přišla duševně uzdravit a to se ji dostálo, ale trochu jiným způsobem. Film ovšem pozvedá hlavně režie a styl, jakým je natočený a složený dohromady. Od záběrů, přes paletu barev až po hrátky s obrazem, temnotou a symboly. Vskutku meditativně nepříjemný kousek, který vás obrazci finální časti silně znepokojí. Avšak to bylo očividnější, než jak možná tvůrci předpokládali a tak finále lehce trpělo repeticí a nudou, což při vyvrcholení nechcete. 7/10
Flyer.Nick
2 520 bodů
2
Trochu mi to přišlo jako absolventský film, kdy se často studenti snaží do svého filmu dát nějaké šílené poselství, ale nakonec ho chápou jen oni. Atmosféra nulová, děsivost taky. A jako vrchol filmu porod z análního otvoru už to jen dovršil.
Barv666
Barv666
1 289 bodů
5
Váhám mezi deseti a odpadem.
Marcos22
Marcos22
1 000 bodů
8
Garlandův dosud nejartovější počin, ve kterém velmi podrobně líčí změť myšlenek a emocí ženy, jejíhož muže postihla obrovská tragédie. Pocity viny z tragické události ji pronásledují i ve snovém světě, ze kterého není úniku. Divák se tak záhy s vlastním křeslem ocitá uvnitř hlavy hlavní protagonistky, kde s přibývajícími minutami graduje katarze v rámci psychoanalytické léčby. Ta je prezentována silně surrealistickou formou, která není na sledování příjemná. To činí ze snímku Men jeden z nejsilnějších a nejnezapomenutelnějších kinozážitků roku 2022. Divácky přijatelnější a mému srdci bližší jsou s obdobným tématem pracující Fordova Noční zvířata, která mohu vřele doporučit všem, kterým se snímek líbil. Garlandův Men ode mě dostává poctivou osmdesátku.
Karleek
897 bodů
6
Velmi zajímavá husí kůži nahánějící podívaná, která je však pohřbená symbolismy. Po prvním zhlédnutí jsem si musel přečíst článek a podívat na video, aby jsem si přiblížil ten symbolismus a je to šílenost. Herecké výkony byly však fantastické, kinematografie skvělá a scénář od mého oblíbeného Garlanda velmi solidní.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
8.5
Velmi zajímavý horor s ambicemi být filmem roku v této specifické kategorii. Ať už po vizuální či audio stránce s velmi silným soundtrackem, který Vás stejně jako samotný film dočista dostane. Film stojí za to určitě vidět vícekrát než rozluštíte vše, co chtěl režisér říci. Kritizovaná poslední pasáž má i zde své opodstatnění, tak prosím film předem nezavrhujte a vydržte.
Judinka
Judinka
627 bodů
9
Grandiózní a velkolepý, skvělý super žážitek. Nádherná kamera zaměřená na detail, úchvatná hudba. Zvuk lze vyzdvyhnout samostatně po zvukové stránce. Skvěký Rory Kinner i Jessie Buckley v hlavních rolích. Na film budu ještě hodně dlouho vzpomínat a jen tak ho z mysli nedostanu. Zajímavý psychologicko sociální přesah. Určitě doporučuji.
polopaticky
361 bodů
8
Garlandův dosud nejartovější počin, ve kterém velmi podrobně líčí změť myšlenek a emocí ženy, jejíhož muže postihla obrovská tragédie. Pocity viny z tragické události ji pronásledují i ve snovém světě, ze kterého není úniku. Divák se tak záhy s vlastním křeslem ocitá uvnitř hlavy hlavní protagonistky, kde s přibývajícími minutami graduje katarze v rámci psychoanalytické léčby. Ta je prezentována silně surrealistickou formou, která není na sledování příjemná. To činí ze snímku Men jeden z nejsilnějších a nejnezapomenutelnějších kinozážitků roku 2022. Divácky přijatelnější a mému srdci bližší jsou s obdobným tématem pracující Fordova Noční zvířata, která mohu vřele doporučit všem, kterým se snímek líbil. Garlandův Men ode mě dostává poctivé čtyři hvězdy.
Fin_429
282 bodů
7
kdyby konec neskoncil tak jak skoncil, v zivote bych tomu nedal min nez 9.
  • tenze
  • alegorie
  • uzasne scenerie
  • skvely casting
  • konec
  • zbytecne znechuceni na konec